Zonnepanelen nemen steeds meer toe in populariteit en waarbij een groep mensen nog steeds denkt dat dit komt door een hype, weet een andere grote groep mensen dat dit gewoon komt door de vele voordelen die de panelen bieden. Helemaal in een tijd waarin iedereen zijn best doet om een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid. Zonnepanelen zijn daarbij een hele goede stap. Toch is het ook mogelijk om de panelen te huren in plaats van de panelen te kopen. Wat zijn hier de voordelen van? Laten we een kijkje nemen bij het huren van zonnepanelen en de bijkomende voordelen.

Wat zijn zonnepanelen en waarom zou je deze huren?

Zonnepanelen zijn panelen die in de meeste gevallen op een dak van een woning worden geplaatst. De panelen bezitten bepaalde cellen die de zonlicht die op de cellen schijnt, kunnen omzetten naar stroom. Hierdoor heb je dus stroom in de woning zonder dat deze van een leverancier hoeft te komen. Je wekt hiermee zelf de stroom op en doet dit op een hele duurzame en verantwoorde manier. Toch is het niet altijd voor iedereen mogelijk om te investeren in de zonnepanelen. De panelen kunnen namelijk best prijzig zijn en het is niet altijd mogelijk om hiervoor een subsidie te krijgen of om voldoende mensen bij elkaar te zoeken die de panelen ook willen waardoor andere kosten weer verlaagd kunnen worden. Met die reden is het daarom bij verschillende leveranciers ook mogelijk om de panelen te huren, maar waarom zou je kiezen voor het huren van zonnepanelen?

Voordelen van huren van zonnepanelen

De eerste reden is natuurlijk om het geld. Zonnepanelen kunnen vrij duur zijn en niet iedereen heeft dit geld zomaar in een spaarpot zitten. Dat betekent niet dat die persoon niet op een duurzame manier zou willen leven. Integendeel zelfs. Met die reden is het voor deze mensen dus mogelijk om ook op een duurzame manier te leven door middel van het huren van de panelen. Zij betalen dan een maandelijks bedrag voor de panelen en kunnen de panelen gebruiken. Ook is het zo dat deze mensen hierdoor een hoop geld kunnen besparen. De energiekosten zijn namelijk vrij duur momenteel en dat heeft veelal te maken met de energiebelasting die berekend wordt. Bij zonnepanelen wordt deze energiebelasting juist niet berekend waardoor mensen met zonnepanelen veel minder geld maandelijks betalen voor hun energiekosten. Ook zijn de voorwaarden bij het contract om zonnepanelen te huren vaak voordelig. Het is altijd belangrijk om deze goed door te lezen en te vergelijken met andere contracten, maar al met al is het dus lonend om zonnepanelen te huren wanneer je deze niet zomaar ineens kan betalen van het spaargeld.
Naar boven

Koop een goede bureaustoel!

Vaak denken mensen niet erg goed na over het kopen van een bureaustoel. Deze aankoop impulsief doen, dit is natuurlijk niet verstandig. Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Het vinden van een goede bureaustoel is voor iedereen belangrijk. Vaak maken mensen zeer frequent gebruik van een bureaustoel. Het is belangrijk dat de bureaustoel goed aanzit en aan de verwachtingen voldoet. Wie dagelijks op een verkeerde bureaustoel zit, krijgt lichamelijke klachten zoals pijn aan nek, schouders en rug. Dit soort klachten kan vaak voorkomen worden door het kopen van een goede bureaustoel. De vele verschillende soorten bureaustoelen die er zoal te koop zijn, bieden perspectief voor ieders wens. Hierbij is de afstemming met een zit sta bureau zeer belangrijk.

Vergelijk de mogelijkheden

De vele verschillende soorten bureaustoelen die er verkrijgbaar zijn, maken het soms lastig om te kiezen. Voor welke bureaustoel kan er het beste worden gekozen? Dit is helemaal afhankelijk van de persoonlijke verwachtingen. Gekozen kan er worden uit: 24-uurs stoelen, computerstoelen, managersstoelen, werkstoelen of ergonomische bureaustoelen. Belangrijk is het dat de bureaustoel aansluit bij de wensen. Wanneer iemand prettig zit in een bureaustoel, komt dit het werkresultaat zeker ten goede. Kiezen voor de juiste bureaustoel is gelukkig gemakkelijk. Belangrijk is om vooraf na te denken over de eisen en verwachtingen. Wie kiest voor een ergonomische bureaustoel ervaart meer werkplezier en minder klachten. Goed kijken welke bureaustoel het beste is, dit is absoluut een aanrader!

thuis kantoor

Een passende bureaustoel voor ieders budget

Iedereen kan zelf de beste bureaustoel vinden. Vroeger moest men hiervoor naar een speciale winkel om de vele varianten te vergelijken. Tegenwoordig is het vaak verstandiger om deze aankoop online te doen. Het online aanbod van verschillende soorten bureaustoelen is gigantisch. Niemand kan zeggen dat de gewenste bureaustoel online niet verkrijgbaar is. Daarbij kan er online goed worden vergeleken en voor de beste optie worden gegaan. Het is een goede tip om niet alleen de specificaties te bekijken maar ook de beoordelingen. Zoek het model bureaustoel op online en lees de ervaringen van kopers. Soms kan een bureaustoel erg mooi zijn maar niet functioneel. Let dus goed op of de bureaustoel aan de gestelde eisen voldoet. Het kopen van een goede bureaustoel levert nog vele jaren lang (werk)plezier op!

Geniet van een goede bureaustoel

Een bureaustoel waar prettig op kan worden gezeten, dit is een goede investering. De gemiddelde bureaustoel gaat vele jaren lang mee, en levert een hoop zitgenot op. Vaak komt het voor dat bureaustoelen niet aan onze verwachtingen voldoen. Bijvoorbeeld omdat ze te groot, klein of niet fijn zitten. Voorkom dat de nieuwe bureaustoel tegenvalt en vergelijk de mogelijkheden vooraf goed. Kiezen voor een goede bureaustoel kan iedereen zelf, vergelijk zo goed mogelijk…

Ook een dagje weg, op vakantie of vergeten de deur goed te sluiten? Dan is het zeer verstandig om een goed alarm systeem te hebben in en om de woning zodat deze optimaal beveiligd is tegen inbraak. Een van de beste alarmsystemen zijn Satel Alarmsystemen. De producten van Satel zijn zeer variërend. Zo zijn er enkelvoudige alarmsystemen maar ook zeer uitgebreide systemen met speciale toegang autorisaties. Dat laatste is een aanrader voor bedrijven. Satel is een zeer hoogstaand merk voor geïntegreerde beveiligingssystemen en alarmsystemen die voldoen aan hoge eisen volgens de Europese Grade 3 normen. Ook de gewone alarmsystemen voor huizen en appartementen voldoen aan de hoge Europese veiligheidsstandaard. Woningen hoeven geen zeer complex systeem zoals bedrijven. Voor woningen zijn draadloze alarmsystemen verkrijgbaar die op elkaar zijn afgestemd en zijn te bedienen met applicaties via een mobiele telefoon. De systemen bestaan vaak uit meerdere onderdelen van zeer eenvoudig tot zeer uitgebreid. Satel heeft bekende systemen als InteGra, Perfectra, Micra en Versa bestaande uit draadloze of USB modules zoals controllers, bedieningspanelen, audiomodules, detectoren, sirenes en zenders enz.

Soorten en kenmerken van Satel Alarmsystemen

Integra

Integra systemen zijn veelal uitgebreide hoogstaande geautomatiseerde bedrijfsalarmsystemen. Deze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar met vele onderdelen. Van eenvoudig tot optimaal. Deze zware effectieve systemen worden gebruikt bij banken, juweliers en andere bedrijven die veel risico lopen op inbraak of diefstal. De systemen kunnen worden ingezet met uitgebreide toegangscontroles, toegangscodes en voor intelligente bouw oplossingen. Het systeem is volledig programmeerbaar en bestuurbaar via diverse modules die exact op elkaar zijn afgestemd. Onderlinge communicatie modules kunnen zowel bekabeld als draadloos worden verkregen. En zijn onder andere te bedienen met de PC, smartphone of via een spraakmenu op de telefoon. De functionaliteiten lopen zeer uiteen. Deze systemen gaan veel verder dan gewone simpele alarmsystemen en zijn een vorm van ultieme innovatie.

alarmsysteem beveiligingalarmsysteem beveiliging

Versa en Perfecta

Versa systemen van Satel zijn eenvoudig te bedienen. Versa is vooral geschikt voor woonhuizen en appartementen. Ze zijn ook zeer veelzijdig en met zeer veel communicatie modules en onderdelen verkrijgbaar zowel draadloos als bekabeld. Hoe uitgebreider het alarm, hoe veiliger jouw woning. De kenmerkende eenvoudige bediening maakt dit alarm zeer geschikt voor beginners, ouderen en kinderen. Het systeem kan op een flexibele manier worden uitgebreid met extra onderdelen zoals modules, detectoren en controllers. Ook perfecta systemen zijn zeer eenvoudig en intuïtief te bedienen. Ondanks hun eenvoudigheid beschermen ze je woning optimaal tegen inbraak en andere calamiteiten. Voor ieder die een eenvoudig maar goed functionerend systeem wil.

Micra

Dit kleine alarmsysteem leent zich uitstekend voor kleine ruimtes zoals garages, vakantiehuisjes en in verkoopautomaten. Door het compacte formaat zijn ze handig te installeren. Ook de configuratie van het systeem werkt eenvoudig. Indien er zich een calamiteit voordoet stuurt het alarm bericht naar de meldkamer. Ook kun je afluisteren via de mobiele telefoonfunctie.

Bron: Pro-Alarm.nl

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, is het natuurlijk altijd een goed idee om een kijkje te nemen bij de trends van dat moment. Dat hoeft niet te betekenen dat je deze trends direct over neemt, maar het is wel een goede manier om inspiratie op te doen voor jouw eigen keuken. Laten we een kijkje nemen bij de keukentrends van 2020. Mocht je nog meer inspiratie op willen doen dan kan dit natuurlijk via een blogsite over wonen of raadpleeg een online magazine.

Een persoonlijke en gezellige keuken

Anno 2020 is het niet meer zo dat de keuken in de woning alleen gebruikt wordt voor het koken. Het is natuurlijk wel net zo gezellig om de keuken ook te gebruiken als een ruimte om bij te kletsen en voor sociale contacten. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker een soort bar in de keuken om aan te zitten. Dit kan terwijl iemand aan het koken is, maar ook juist dienen als eettafel. Daarnaast houdt dit in dat de keuken past bij de rest van de woning. De keuken hoeft niet meer als werkruimte te voelen, maar mag juist ook voelen als net zo gezellig als de rest van de woning.

keuken trend

Duurzame materialen

Anno 2020 is het steeds populairder om gebruik te maken van duurzame materialen. Overal waar we kijken, wordt gesproken over duurzame materialen en het is dan natuurlijk ook logisch dat dit ook gebeurt bij keukens in woningen. Maak gebruik van duurzame materialen zoals handgemaakte producten in plaats van producten die gemaakt worden in een fabriek. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar geeft jouw keuken ook nog een veel persoonlijkere tint. Ook gerecyclede producten doen het altijd goed in een keuken die bekend staat om zijn duurzaamheid.

Natuurlijke kleuren

De duurzaamheid en natuurlijkheid van de keuken wordt ook doorgevoerd in de keuken. We zien namelijk steeds meer gebruik gemaakt worden van bamboe en andere producten die alleen in de natuur gevonden kunnen worden. Ook een blad gemaakt van marmer is in 2020 nog steeds erg populair. Warmere houtsoorten zorgen er dan juist weer voor dat er een stukje gezelligheid teruggebracht wordt in de keuken en dat is nou net wat we anno 2020 willen.

De tv is een van de belangrijkste apparaten in huis. Niet alleen omdat het een bron van entertainment is voor het hele huishouden, maar ook omdat het een grote invloed heeft op de uitstraling van je woonkamer. Bij het kopen van een tv zijn we geneigd om alleen te denken aan de tv als een apparaat waar we graag gebruik van maken. We bekijken de kijkhoek, berekenen de correcte kijkafstand en zoeken een tv die aan al onze gebruikerswensen voldoet. Ondertussen vergeet je voor het gemak even dat de tv een groot deel van de dag uitstaat en dus enkel een groot zwart vlak in de woonkamer is. Hoewel dat onontkoombaar is, tenzij je gebruik maakt van een speciale modus waarin de tv als schilderij of fotolijst dienstdoet, kun je jouw woonkamer wel zo inrichten dat dit zwarte vlak niet opvalt. Met een hoekmeubel voor de tv plaats je jouw tv in de hoek, maar wat zijn de voordelen?

Voordelen hoekmeubel voor tv

Met een hoekmeubel voor je tv kun je jouw tv in de hoek van de kamer plaatsen. Hierdoor trekt deze niet zoveel aandacht en kun je vanuit meerdere hoeken de tv bekijken. Een hoekmeubel voor de tv maakt het lastig om de ideale kijkhoek te krijgen, maar het vergroot wel het aantal kijkhoeken die een redelijke weergave geven. Het is dus een compromis die je sluit, maar als je de beste kijkervaring wilt, is plaatsing in de hoek geen aanrader. Heb je een kleine woonkamer en wil je iedere vierkante meter optimaal benutten? Dan is een hoekmeubel voor je tv wel geschikt.

Plat aan de muur

Een tv plat aan de muur hangen is steeds populairder. Nu de televisies steeds dunner worden is het eigenlijk ook zonde om deze nog op een tv meubel te zetten. De tv meubel is handig voor de randapparatuur, maar niet langer noodzakelijk voor het ondersteunen van de tv. Door je tv op te hangen bespaar je de meeste ruimte, al zal dit in de praktijk weinig helpen, omdat je er toch een tv meubel onder plaatst. Uiteindelijk is het dus vooral een kwestie van smaak en gemak. Als je de tv om een bepaalde reden niet op kunt hangen, is het gebruiken van een hoekmeubel voor de tv uiteraard een goed alternatief.

Extra tips nodig?

Heb je meer tips nodig bij het kopen van je nieuwe tv of tv meubel? Lees dan ons blog waarin we je helpen bij het online kopen van een tv meubel. Hier lees je meer over de voor- en nadelen van het online aanschaffen van een tv-meubel.

Om je woonkamer om te toveren tot je ideale woonomgeving ben je afhankelijk van meerdere factoren. Een woonkamer is pas geslaagd als alles in harmonie met elkaar samenwerkt. Van kleuren en materiaalkeuzes tot stijl en sfeer. Uiteindelijk is het inrichten van je woonkamer vooral een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Maar hoe kun je jouw woonkamer inrichten, op een manier dat het er goed uitziet, als je hier nog geen ervaring mee hebt. Dan ben je hier op de goede plek. Lees in dit blog over onze 5 inspirerende ideeën voor de inrichting van je woonkamer.

1.     Goede ideeën inrichting kleine woonkamer

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, zijn er een paar trucjes die je kunt gebruiken om de kamer ruimtelijker te laten ogen. Kies voor verf met zachte en lichte tinten voor de muren. Felle kleuren komen eigenlijk alleen goed tot hun recht in grote woonkamers. Leg een houten vloer in de lengte, zodat je woonkamer langer lijkt.

2.     Benut de indeling

Iedere woonkamer is anders. Niet alleen qua grootte, maar ook de verschillende vormen van woonkamers zijn uitgebreid. De meest voorkomende vormen zijn de L-vorm en een rechthoekige woonkamer. Toch zijn er binnen deze categorieën nog grote verschillen zichtbaar. Denk aan woonkamer met een inham, of een groter open glazen serre. Dit zijn de unieke elementen die jouw woonkamer juist zo bijzonder maken. Zorg ervoor dat je hier optimaal gebruik van maakt.

3.     Vloer kiezen: onderhoud is ondergeschikt

Veel mensen maken zich bij het kiezen van een vloer erg zorgen om het verwachte onderhoud. In de praktijk blijkt dat het zelden loont om een compromis te sluiten. We adviseren daarom om het onderhoud ondergeschikt te laten aan de uitstraling van de vloer. Een vloer die er echt goed uitziet is het waard om mooi te houden.

4.     Wacht met details

Wanneer je jouw woonkamer aan het inrichten bent, wil je ver vooruit denken. Je zoekt al leuke foto’s en fotolijstjes, schilderijen en andere accessoires die je in jouw woonkamer wilt plaatsen, terwijl je nog helemaal geen concreet plan voor je woonkamer hebt. Begin eerst met het indelen van de elementen die je niet meer zomaar kunt aanpassen, voordat je met de details aan de slag gaat.

5.    Doe inspiratie op

Zelfs wanneer je een eigen stijl hebt die niet onder een van de ‘standaardstijlen’ past, kan het nooit kwaad om inspiratie op te doen. Juist door verschillende stijlen te bekijken, krijg je een goed beeld van wat mogelijk is en hoe je deze stijlen kunt combineren.

Voor meer goede huis en interieur ideeën kun je onze andere blogs ook bekijken.

Licht zorgt ervoor dat er sfeer is in je huis, dat je kunt zien waar je loopt, maar het zorgt er ook voor dat jouw energierekening stijgt. In deze blog geven we je zes handige tips om met een paar simpele aanpassingen, geld te besparen op je verlichting. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Gebruik natuurlijk licht

Zorg ervoor dat licht overdag goed je huis binnenkomt. Het helpt natuurlijk als je grote ramen hebt en dat er niets voor je ramen staat. Anders wordt al dat gratis daglicht geblokkeerd. Ook helpt om muren met een lichte kleur te hebben, omdat lichtere kleuren het zonlicht beter weerkaatsen.

Doe je lampen uit

Doe je lampen gewoon uit als je niet in een ruimte bent. Misschien hoorde je dit als kind vroeger ook al, maar het is een van de makkelijkste manieren om geld te besparen. Doordat je niet onnodig energie verbruikt kun je al snel wat geld besparen op je energierekening.

Stap over op led lampen

Heb je nog ouderwetse gloeilampen of halogeenlampen in je huis hangen? Vervang deze dan door led lampen. Led lampen zijn duurder om te kopen, maar zijn 90% zuiniger dan een gloeilampen en verbruikt 85% minder aan stroom dan halogeenlampen. Dus ondanks dat je in het begin meer kwijt bent voor een Led lamp, zul je uiteindelijk meer geld besparen.

zes tips besparen op verlichting

zes tips besparen op verlichting

Bewegingssensor 

Naast het gebruik van Led lampen kun je ook lampen kopen met een bewegingssensor. Een groot voordeel hiervan is dat deze lampen reageren op beweging. Deze lampen zijn dus ideaal als je toch nog vergeet om je lampen uit te zetten. Door deze bijvoorbeeld op te hangen in het toilet, voorkom je dat er onnodig lampen branden.

Smart lampen

Mocht een Bewegingssensor niet geavanceerd genoeg voor je zijn, dan kun je ook denken aan zogeheten smart lampen. Je kunt de smart lampen bedienen via een app op je mobiel. Naast dat je vaste tijden in kunt stellen wanneer je lampen aan of uitgaan, heb je ook de mogelijkheid om te bepalen hoe fel en in welke kleur de lampen schijnen. Ook kun je een programma instellen voor als je op vakantie bent, dan lijkt het voor inbrekers alsof je toch thuis bent. En mocht je toch vergeten om een lamp uit te zetten dan kun je die handmatig via de app uitschakelen.

Switchen van energieleverancier 

En als laatste het overstappen op een nieuwe energieleverancier. Veel mensen blijven uit gewoonte toch bij hun huidige energieleverancier. Ondanks dat ze veel geld kunnen besparen door te kiezen voor een andere energieleverancier. Die besparing kan oplopen tot wel € 489. Absoluut de moeite waard om eens te vergelijken via een onafhankelijke energievergelijker.

Hopelijk is er nu een spreekwoordelijk lampje bij je gaan branden. En kun je door deze tips te gebruiken een hoop geld besparen. Nu hoef je alleen nog te gaan bedenken wat je gaat doen met al het geld wat je hebt bespaard.

Ben jij van plan om het interieur van jouw huis eens goed aan te pakken? Of ben je net als wij constant bezig met het veranderen van jouw interieur omdat je van trends en veranderingen houdt? Dan ben je hier op de juiste website beland. Als echte interieurjunkies doen we niets anders dan het afspeuren van het internet, op zoek naar de beste huis en interieur ideeën. En deze ideeën houden we niet voor onszelf, want zoals het echte bloggers betaamt delen we alle goede ideeën met jou. Dus, wil je graag weten welke gave ideeën we nu weer in petto hebben? Lees dan zeker verder, want in dit blog vind je de beste huis en interieur ideeën.

Beste huis en interieur ideeën van 2020

De woontrend van 2020 heeft een opvallend onderwerp. Hout is namelijk hét materiaal van dit moment. Houten vloeren, houten meubels en houten accessoires; alles is hout. Met hout creëer je een gevoel van warmte, maar vergis je niet. Een strakke houten meubel past ook zeer goed in een modern interieur. We sluiten uiteraard niemand buiten in dit overzicht met beste huis en interieur ideeën. Hout kun je op veel manieren in je interieur toepassen dan je misschien zou denken. Natuurlijk denk je gelijk aan een massief houten vloer of een mooie houten tafel. En dat zijn ook zeker manieren om hout in je interieur te verwerken. Maar in dit blog willen we ook de subtiele toevoegingen benadrukken. Want hoewel hout de trend voor 2020 is, hoeft het zeker niet de overhand te krijgen in jouw huis.

Beste huis en interieur ideeën

Finishing touch

Hoe kun je hout dan in je interieur verwerken? Dit hangt natuurlijk af van de rest van je interieur. Heb je al veel houten meubels, dan kan je beter wat meer nuance opzoeken met details. Heb je hout wat minder prominent zichtbaar in jouw interieur? Dan is een houten tv-meubel bijvoorbeeld een goed idee. Hoewel steeds meer tv’s zo plat zijn dat je ze toch echt wel aan de muur moet hangen, is er nog steeds een goede plek voor de tv-meubel. Alhoewel, je kunt het beter een toebehoren-meubel noemen, want de tv staat er eigenlijk niet meer op. Je kunt er een mediabox, console en andere apparatuur kwijt, maar verder is het vooral een manier om je interieur nog wat extra’s te geven.

Think outside the box

Als je goed zoekt, kun je alles online vinden. Zo ook de ideale accessoires voor jouw interieur. Een houten fruitschaal, een houten lamp, houten speakers en een houten dienblad. Het zijn de kleine dingen die er toe doen in het perfecte interieur. Met deze details maak je het verschil tussen een mooi en geweldig interieur. Doe er je voordeel mee.