Onze stekelige vriend de cactus is al een tijdje helemaal terug van weggeweest. Hij is niet meer weg te denken uit hedendaags interieur. De cactus valt, net als de vetplant, onder de categorie succulent. Deze planten hebben een vermogen om water op te slaan om zo een droge periode te doorstaan. Dat is ook de reden dat cactussen veel te vinden zijn in droge locaties, zoals woestijnen. Dus, gaan alle planten dood in jouw handen? Probeer dan eens een cactus! Zelfs als je deze maandenlang vergeet water te geven zal hij vrolijk blijven bestaan.

Makkelijk onderhoud

Mede dankzij het feit dat de cactus in droge klimaten kan overleven, is dit een zeer sterke plant die niet makkelijk klein te krijgen is. Ze zijn dus erg makkelijk te verzorgen: ze hebben nauwelijks water nodig en kunnen prima de droge lucht van onze centrale verwarming verdragen. De beste plek om een cactus te zetten is in de vensterbank of op een andere plek waar hij regelmatig zonlicht ziet. Wanneer een cactus geen zon krijgt gaat hij zelf op zoek naar zonlicht: hij gaat in zijn zoektocht vreemde vergroeiingen laten zien die de mooie vorm van de plant in de meeste gevallen ontsieren.

Geen grote drinker

Afhankelijk van het formaat van de cactus en het seizoen, geef je ze weinig of geen water. In het najaar helemaal niet (dit is een rustperiode voor deze plant). In de winter kan je de cactus een enkele keer een scheutje water geven en vanaf het voorjaar mag je hem weer wat “vaker” gaan bewateren. Denk dan aan eenmaal per maand een klein scheutje. Zorg dat de grond helemaal uitdroogt voordat je hem weet water geeft. Twijfel je? Dan maar geen water! Een cactus kan goed tegen droogte, maar slecht tegen te veel water: de wortels zijn zeer gevoelig voor rotten.

Niet zo groene vingers

Van de cactus krijg je geen groene vingers. In ieder geval niet-zo-groen. Ze moeten immers wel verpot worden wanneer de te groot worden, maar dit zal niet meer dan een keer per jaar zijn. Het beste is om de pot te vullen met speciale cactusgrond, dat is voorzien van hoogwaardige grondstoffen waar de plant zich mee kan voeden. Draag goede tuinhandschoenen wanneer je de cactus gaat verpotten. Ze zijn echt heel erg scherp!

Het is heerlijk om te verhuizen. Nou ja, zodra alles achter de rug is, natuurlijk. Als alle verhuisstress in het verleden ligt kan je eindelijk gaan ontspannen en jouw woning helemaal eigen maken. Maar dan loop je ineens tegen een probleem aan: je ontdekt verborgen gebreken in het huis die de vorige eigenaar mogelijk verzwegen heeft. Wat nu?

Wat zijn verborgen gebreken?

Wanneer je een huis koopt, dan koop je het in de huidige staat, inclusief gebreken. De verkoper heeft mededelingsplicht en dient daarom te vertellen over alle bekende gebreken. Jij als koper hebt onderzoeksplicht, zodat je eventuele gebreken tijdig kan opsporen voordat je de eigendomsoverdracht ondertekent. Mochten er na de koop toch verborgen gebreken een de oppervlakte komen, dan bent jij als koper verantwoordelijk voor de reparaties. Echter zijn er situaties waarbij de verkoper aansprakelijk kan worden gesteld. Wanneer er sprake is van een ernstig gebrek, zoals een situatie die het normale gebruik van de woning in de weg staat, dan wordt het herstel van de gebreken in rekening gebracht bij de oude eigenaar.

Problemen zoals lekkages, water in de kruipruimte, scheuren in muren, rotte dakconstructie, asbest, vervuilde grond of asbest zijn allemaal gebreken die nagevraagd dienen te worden voordat het koopcontract wordt ondertekend. De verkoper is verplicht eerlijk antwoord te geven op deze vragen. Doe je dat niet, dan zijn de kosten voor jouw rekening zodra de eigendomsoverdracht heeft plaatsgevonden.

problemen na de verhuizing

Heb jij problemen na de verhuizing?

Ik heb problemen na de verhuizing

Ben je tegen een aantal verborgen gebreken aangelopen na de verhuizing? Mogelijk sta jij in het recht om de herstelkosten bij de oude eigenaar neer te leggen. Of ben je toch niet voorzichtig genoeg geweest en ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten? In deze situatie is het wenselijk om rechtshulp in te schakelen om vast te stellen wat jouw rechten en plichten zijn. Sluit daarom tijdig een DAS rechtsbijstandverzekering af, zodat de kosten van deze hulp gedekt worden. Er wordt precies in kaart gebracht wat de situatie is en wie verantwoordelijk gesteld kan worden voor de schade. In veel gevallen kan je hier nog wat financieel voordeel uit halen.

Wat zijn de vervolgstappen?

Begin met het op de hoogte brengen van de verkoper. Je dient dit binnen een bepaalde termijn na de ontdekking te doen, anders verlies je recht op aanspraak op een eventuele vergoeding. Geef de verkoper vervolgens tijd om met een oplossing te komen (vergeet niet om alle afspraken op papier vast te leggen!). Komt de verkoper niet tijdig met een oplossing, dan kan je deze in gebreke stellen. Dan schrijf je een aangetekende brief waarin de gebreken worden vermeld en een verzoek tot betaling. Geef aan dat je vervolgstappen gaat nemen als geen actie wordt ondernomen. Mocht je hierna nog geen steun ontvangen van de verkoper, dan heb je de mogelijkheid om binnen twee jaar naar de rechter te stappen.

Tieners zijn koppig en nemen geen genoegen met een saaie slaapkamer. Zij willen dat deze slaapkamer bij hen past, karakter uitstraalt en een leuke omgeving is om vrienden in de ontvangen. Maar hoe kan je het beste zo’n tienerkamer inrichten? Wij geven tips!

tienerkamer inrichten meisje

De meidenkamer

De ouderwetse ‘jongens houden van blauw en auto’s en meisjes houden van roze en prinsessen’ gedachte is al lang achterhaald. Toch zien we vaak nog dat meiden het leuk vinden om hun tienerkamer in te richten met roze accessoires, omdat het een stijlvolle en makkelijk te combineren kleur is. Daarnaast liggen de winkels vol met de leukste roze accessoires. Zorg bij het inrichten van dit type tienerkamer dat er genoeg plek overblijft voor een bureau en een (grote) kledingkast. Meiden hebben over het algemeen veel kleding en hebben ruimte nodig om dit op te bergen. Maak een zachtroze accentmuur waar het hoofd van het bed tegenaan komt te staan en laat genoeg ruimte over voor fairylights.

tienerkamer inrichten jongen

De jongenskamer

Blauw is van oudsher een stoere kleur en die zien we vaak terug in jongenskamers. Een voordeel van blauw is dat het rust en geordendheid uitstraalt. Het is dan ook een kleur die zeer toepasselijk is voor slaapkamers, omdat het je nachtrust bevorderd. Tevens is het een prima kleur voor het studeren. Zorg dus voor genoeg ruimte voor een bureau, zodat de tiener zijn huiswerk op zijn kamer kan maken. Hou de basis simpel omdat de tiener zelf waarschijnlijk veel spullen zal laten slingeren en posters zal ophangen.

tienerkamer inrichten

Neutrale tienerkamer inrichten

Een derde tienerkamer die veel voorkomt is de neutrale variant. Ook wel de Pinterest-slaapkamer genoemd. Pinterest staat immers vol met foto’s van dit soort slaapkamers omdat het esthetisch een mooi plaatje vormt. In deze tienerkamers zien we vaak een zeer minimalistisch kleurenpallet van voornamelijk zwart en wit in combinatie met hout of metallics. Wanneer u een tienerkamer gaat inrichten is dit een goede optie om mee te nemen in de overweging, want dit is momenteel helemaal de trend. Vooral de dames worden enthousiast van deze stijl.

Ga jij binnenkort een tienerkamer inrichten voor je zoon of dochter? Vergeet dan niet god te overleggen met de tiener, want deze zal ongetwijfeld mee willen beslissen. Ben jij een tiener die droomt van een nieuwe kamer? Laat deze toffe inspiratie dan eens aan je ouders zien, en wie weet krijg jij binnenkort een heel tof verjaardagscadeau.

We mogen weer naar buiten en genieten van onze tuin! Maar waar we vorig jaar nog helemaal blij van werden, is dat nu nog steeds zo? Wij mensen veranderen in de loop der tijd en onze behoeftes dus ook. Neem je tuin dus eens goed onder de loop.

Onderhoudsvrij

Als je weinig tijd hebt, te kampen hebt met lichamelijke klachten of gewoon geen groene vingers, houd je tuin dan onderhoudsvrij. Kies voor makkelijke planten en grote terras tegels. Kies zeker niet voor gras want dit dient regelmatig gemaaid te worden. Op de site van Nieuwewonen.nl besteden ze vaak ruimte aan tips voor een onderhoudsvrije tuin, dus zeker een bezoekje waard!

Zon of schaduw

Ben je een liefhebber van zon? Bekijk dan goed waar de zon zich bevind op het tijdstip dat je meestal in de tuin door brengt. Creëer hier een leuk zitje waar je fijn van de zon kunt genieten. Wat schaduw bouw je snel en makkelijk in met een parasol of een schaduwdoek. Deze laatste is een doek wat je makkelijk spant tussen een paar bomen, schutting of schuurtje.

Voldoet jouw tuin nog?

Voldoet jouw tuin nog?

Kies voor privacy

Wanneer je houdt van zonnen dan zal je waarschijnlijk vaak in de tuin te vinden zijn om wat kleur op te doen. Uiteraard zit je dan niet te wachten op buren die even tussen de heg door gluren. Kies daarom voor een schutting. Deze geeft je de privacy die je zoekt en heeft ook nog eens uitstraling. Schuttingdelen kunnen gebeitst worden in de gewenste kleur, maar daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. Er zijn schuttingen met betondelen om verrotten zo veel mogelijk te voorkomen. Op de site van Tuinweb.com hebben ze diverse schuttingen op een rijtje gezet. Gemakkelijk als je inderdaad toe bent aan wat meer privacy.

Tijd voor de barbecue

Wanneer je de tuin onder handen neemt, houd dan ook zeker rekening met visite. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om visite te ontvangen en een heerlijke barbecue aan te steken. Want van een mooie tuin geniet je niet alleen toch?

Lekker jouw woonkamer een nieuw leven aan het inblazen met een nieuw likje verf en meubels, maar moet het plafond grondiger worden aangepakt om het er netjes uit te laten zien? Kijk eens naar de mogelijkheid van een spanplafond. Je kunt hier flink wat voordelen uit halen.

Wat is het?

Normaal krijg je bij een beschadigd plafond te maken met hoge renovatiekosten om alles weer netjes te laten ogen. Professionals zijn duur en je zult flink wat manuren kwijt zijn aan kosten. Kies je voor een spanplafond dan krijg je een hoogwaardig stuk kunststof wat onder je woonkamer plafond wordt geplaatst. De bevestiging gaat via klemmen en is dus erg snel te plaatsen door vakmannen. Vaak zelfs binnen één dag!

Voordelen

Wanneer je dit materiaal laat plaatsen bespaar je dus tijd en geld. Maar er zijn meer voordelen te bedenken:

  • In plaats van je meubels allemaal te moeten verplaatsen of te bedekken omdat je gaat schilderen, hoeft dit niet als je een spanplafond laat plaatsen
  • Door de vochtbestendig werking van het materiaal is het ook nog eens extra duurzaam en makkelijk schoon te maken.
  • Je kunt de verlichting laten inbouwen. Door de tussenruimte tussen het oude plafond en het spanplafond kun je hier makkelijk spots plaatsen voor een strakke, moderne uitstraling

Geluidsdemping

Ook in een woonkamer waar je vaak te maken krijgt met akoestiek heb je een voordeel: wanneer je je plafond laat bedekken met een spanplafond zul je minder de galm gaan horen van onder andere voetstappen, gesprekken en andere geluiden dankzij de geluiddempende functie.

woonkamer spanplafond uitgelicht

Een woonkamer spanplafond is een schitterende toevoeging aan jouw huis.
Bron: Plameco.nl

Ontwerp

Wat leuk is aan het materiaal, is dat je naast de grote keuze uit kleuren ook een eigen ontwerp kunt toepassen. Hierdoor kan je elke kamer naar wens inrichten en over laten lopen in de stijl van de kamer.

Onderhoud

Niet alleen heeft het materiaal goede en veilige eigenschappen voor de duurzaamheid, ook kan het erg makkelijk worden schoongemaakt. Waar je bij een normaal plafond hardnekkige vlekken al snel moet oververven, hoef je nu alleen met wat simpel schoonmaakmiddel aan de slag. Hierdoor kan je het eigenlijk in elke ruimte plaatsen, dus ook de badkamer.

Wist jij dat je meer dan 30% van je leven in bed ligt? Een goed en comfortabel bed is daarom zeer belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt hebben wij speciaal voor jouw slaapkamer een overzicht opgezet van het aanbod 2-persoonsbedden. Heb je vragen over een specifiek bed of formaat? Neem dan contact op!

Verreweg de meest gekochte 2 persoonbedden hebben een afmeting van 160×200 of 180×200

Echter tegenwoordig is er een opmars in het gebruik van wat langere bedden, met een lengte van 220 cm. Dat is ook niet zo gek want mensen worden steeds langer. Het standaard advies is: neem een bed te nemen dat minimaal 20 cm langer is dan je lichaamslengte. Zo kan je altijd lekker languit liggen zonder dat je voeten tegen of over de rand komen.

 

Termen die je tegen komt in je zoektocht naar een nieuw bed

Als je op zoek bent naar een nieuw tweepersoonsbed kom je zoveel verschillende termen tegen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We lichten een aantal van die termen toe:

Lits-jumeaux:

Dit is de benaming voor een bed met 2 losse matrassen en een breedte van 160 of 180 cm.

Boxspring:

Dit type bed bestaat uit een bodem met 2 of 3 lagen (pocket)veren en daarop een matras en eventueel ook nog een topmatras. Het bed wordt ook wel een hotelbed genoemd omdat het vaak in hotels gebruikt wordt. Je kunt het bed, hoofdbord en matras in dezelfde stof laten bekleden.

Let op: het comfort van een boxspring wordt bepaald door het matras dat je erop legt.

Twijfelaar:

Een twijfelaar is een bed van 120 cm breed. Te smal om een tweepersoonsbed genoemd te worden, maar een stuk breder dan een eenpersoonsbed. Twijfelaars worden vaak gebruikt op studentenkamers en kamers die te klein zijn voor een volwaardig tweepersoonsbed.

Tip: de meeste online slaapkamerwinkels hebben een live chat service, stel vooral alle vragen die hebt! Een 2-persoonsbed koop je immers niet zo vaak, wel belangrijk dat het voldoet aan je wensen en eisen. Dat is de basis voor een goede nachtrust!

Iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Op een dag stopt je koelkast ermee en is het toch echt tijd voor een nieuwe. We gaan afscheid nemen van de oude, treurig wellicht na al die jaren goede dienst, maar een nieuwe koelkast heeft ook veel voordelen, dus niet getreurd!

Energie besparend

Bij een koelkast op leeftijd raken de rubbers versleten. Vaak gaat dit zo minimaal dat we het niet eens in de gaten hebben of denken het kan nog wel even. Maar ongemerkt verlies je veel energie. Zonde voor de portemonnee natuurlijk. Bovendien is een nieuwe koelkast al veel energie zuiniger. Let bij de aanschaf dus zeker op het energie label om geld te besparen.

Nieuwe koelkast

Nieuwe koelkast nodig? Kijk onder andere naar het energieverbruik.

Inbouw of niet?

Heb je nu een inbouw koelkast? Misschien wil je nu wel kiezen voor geen inbouw meer. Makkelijker als de koelkast aan vervanging toe is. Op de website van Interieurspecialisten.net hebben ze hier een mooi artikel aan gewijd. Ze leggen je tevens uit waarom een niet-inbouw koelkast veel handiger is en ook nog eens mooier staat in het interieur.

Op zoek naar een nieuwe koelkast

Wanneer je koelkast het heeft begeven is het tijd voor een nieuwe, maar wat kies je? Word het alleen koelkast of ook diepvries? Kiezen we voor een strak uiterlijk of gewoon de witte zoals we al eerder hadden? Misschien ga je deze keer wel voor een Amerikaanse koelkast met ijsklontjes en koud water reservoir. De mogelijkheden zijn eindeloos en de keuze moeilijk. Op de website van Meerkeuken.nl vonden wij, tijdens onze zoektocht, een mooi artikel wat ons een beetje wegwijs maakte in de wereld van de koelkasten. Na wat speurwerk kunnen we eigenlijk maar één echt goede tip geven: bedenk wat je wilt met je koelkast. Natuurlijk wil je dat de Cola koud staat en je salade niet bederft. Maar wat wil je nog meer? Waar heeft jouw keuken behoefte aan? Pas als je dat goed op een rijtje hebt kun je efficiënt op zoek gaan. En bovendien geniet er van, want een nieuwe koelkast koop je niet iedere dag!

Geachte lezer. Sinds een aantal maanden hebben wij oosterse lampen in de woonkamer staan. Wablief? Oosterse lampen, wat zijn dat? Nou oosterse lampen zijn verlichting elementen oorspronkelijk gemaakt buiten Europa. Wat bedoelt men met oosters? Dat kan van alles zijn. Met name doelt men op Noord-Afrika. Dus niet echt het echte oosten. Al kan een oosterse lamp ook uit Turkije komen dat is natuurlijk wel ten oosten van ons.

Uitgelicht: Sfeervolle oosterse hanglampen van Ghalia.nl

Die lampen geven net dat beetje extra aan je interieur. Ze zijn handgemaakt en dat zie je er aan af. Verder zijn ze niet duur, ze worden gemaakt in landen waar productie kosten wat lager liggen dan bij ons. Geen slaven armband, de meeste oosterse lampen in de Benelux zijn fair trade. Maar zo een lamp hoeft niet veel te kosten. Ze zijn makkelijk te installeren. Ze gaan lang mee. Dat zijn voordelen van een oosterse lamp t.o.v. een westerse lamp.

Tip: Sfeervolle oosterse wand lampen van Ghalia.nl

Ikzelf heb al zo een 4 oosterse lampen verspreid over het hele huis hangen. Ik heb ze in de woonkamer, in de slaapkamer, in de keuken. Het kan echt overal. Een oosterse lamp is nooit uit de toon ofzo. Dat is de reden waarom steeds meer Nederlanders kiezen voor juist een oosterse lamp in hun huis in plaats van een normale lamp. Het zal de sfeer veel goed doen en je gaat prettiger wonen. Een oosterse lamp nogmaals hoeft echt niet aan de prijzige kant te zijn. Het heeft geen rib uit mijn lijf gekost. Het was me aan het eind van de dag meer dan de prijs waard om dit fraaie stel in mijn huis te halen. Je hebt er iedere dag plezier van dat in tegenstelling tot een dure vakantie bijvoorbeeld. Overweeg het dus eens.