Een huis bouwen doe je in drie fases. Je begint met de oriëntatiefase waarin je jouw wensen en budget in kaart brengt en op zoek gaat naar een geschikte kavel. In de tweede fase ga je afspraken met partners vastleggen en breng je de financiering rond. De laatste fase beslaat de daadwerkelijke bouw en de uiteindelijke oplevering van je nieuwe huis. In deze blog focussen we ons op de eerste fase. Nog specifieker: de eerste fase van de eerste fase. Het vinden van een bouwkavel en het in kaart brengen van je budget bewaren we voor een andere blog. Vandaag gaan we inspiratie opdoen. Kom erachter wat je mooi of juist niet mooi vindt. Dat gaat je helpen wanneer je je eigen huis gaat bouwen.

Think outside the box

Wanneer je gaat nadenken over het ontwerp van het huis dat je gaat bouwen, wil je graag een open mindset hebben. Dat is echter lastiger dan het lijkt, omdat je onbewust toch blijft hangen in je eigen bubbel. Durf verder te denken en sla eens de onbekende weg in om echt verrassingen te ontdekken. Want er zijn zoveel mooie en inspirerende gebouwen die je kunnen helpen bij bepalen van je wensen. Je kunt een modern huis bouwen en het aanzien van de buurt compleet veranderen. Neem de tijd om te bepalen welke kenmerken een bepaald huis aantrekkelijk maken. Als je met een open blik kijkt, kun je zelfs in een huis dat je niks vindt iets moois herkennen. Maak een foto, schrijf het op en zorg ervoor dat je bewapend bent met zoveel mogelijk goede ideeën voordat je definitieve keuzes gaat maken.

Modern huis bouwen

Een modern huis bouwen met elementen uit andere stijlen geeft een bijzonder resultaat

Huis bouwen: denk niet in blokken

Het gevaar dat op de loer ligt bij het ontwerpen van een nieuw huis is het denken in blokken. Een huis dat uit een enkel of twee delen bestaat, heeft veel minder mogelijkheden. Een huis met kleine twists, uitstekende delen of juist een compacte inham, maakt het veel aantrekkelijker. Natuurlijk moet je ook rekening houden met de praktische implementatie, maar je doet er goed aan om hier wel een balans in te vinden.

Inspiratie huis bouwen

Kijk rond en doe inspiratie op voordat je je eigen huis gaat bouwen

Niet vrijstaand bouwen

Ga je een huis bouwen die niet volledig vrijstaand wordt? Dan heb je te maken met beperkingen die je anders niet zou hebben. Dat is op zich geen enkel probleem, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Hoef je niet per se een vrijstaande woning? Bedenk dan hoe je jouw huis mooi met het huis van de buren kunt laten samenwerken.

Is het je ook opgevallen dat je steeds vaker betaalbare landelijke meubels ziet? Woningwinkels adverteren er graag mee en dat is niet vreemd, want de meubels vinden gretig aftrek bij het publiek. De meubels doen het goed omdat ze gebruik maken van eenvoudige en veelvoorkomende materialen zoals metaal en hout, maar toch bijzonder zijn om te zien. Een tafel met een poot op iedere hoek is te gewoon en hebben we ondertussen allemaal wel gezien. Een metalen onderstel in de vorm van een kooi of een X zijn veel interessanter om te zien. In dit blog lees je meer over de voordelen van deze betaalbare landelijke meubels.

 

Betaalbare landelijke meubels in ieder interieur

Om de open deur alvast even in te trappen: betaalbare landelijke meubels passen perfect  bij een landelijk interieur. Maar je bent niet gebonden aan de interieurstijl bij het kopen van nieuwe meubels. In deze moderne tijd zijn we juist bezig met het vinden van de juiste balans en combinaties tussen verschillende stijlen. Hoe kan je twee stijlen combineren tot jou eigen stijl? Zelf iets ontdekken is vele malen leuker dan het bewandelen van de gebaande paden. Combineer betaalbare landelijke meubels met een modern interieur of met een industrieel design. Je merkt al snel dat de mogelijkheden oneindig zijn.

Betaalbare landelijke meubels

Betaalbare landelijke meubels worden steeds populairder

Duurzaam

Betaalbare landelijke meubels kunnen heel duurzaam zijn, mits de fabrikant gebruik maakt van gerecyclede materialen. Hout en metaal zijn goed te hergebruiken en een beetje oud hout ziet er juist goed uit in een landelijk meubelstuk. Steeds meer fabrikanten zoeken naar manieren om duurzamere meubels te leveren en dat maakt het ook voor de consument weer interessant. De betaalbare landelijke meubels worden ook op maat gemaakt, zodat je een meubel kunt kopen dat precies op jouw wensen afgestemd wordt.

 

Low budget meubels bestellen

Je vindt online een enorm aanbod aan betaalbare landelijke meubels. Zowel de grote winkels als de kleinere spelers breiden hun aanbod steeds verder uit en proberen de gaten op de markt te vullen met landelijke meubels voor concurrerende prijzen. Bekijk daarom niet alleen het assortiment van de bekende winkels, maar kijk ook bij de lokale ondernemer. Deze hanteert mogelijk niet de laagste prijsstelling, het aanbod is echter wel uniek of in ieder geval specifieker dan dat van de grote winkels.

Je gaat je woning verbouwen, of bent van plan om restauratiewerkzaamheden uit te laten voeren. Met inspiratiewoningen doe je eenvoudig en snel inspiratie op. Heb je nog geen ontwerp voor de verbouwing, of ga je een nieuw huis laten bouwen en weet je eigenlijk nog niet zo goed hoe het huis eruit moet komen te zien? Inspiratiewoningen zijn voorbeelden van woningen met een karakteristieke look. Zo kan je snel en eenvoudig bepalen welke stijl je wel of niet bevalt. Lees in ons nieuwste blog wat een inspiratiewoning precies is en hoe je er gebruik van kunt maken bij het ontwerpen van jouw nieuwe woning of de verbouwing van je woning.

 

Wat zijn inspiratiewoningen?

Inspiratiewoningen zijn niet bestaande woningen die je een idee moeten geven van de bouwstijl van een architect of aannemer. Over het algemeen gebruiken zij software om een beeld te creëren van de mogelijkheden. De woningen bestaan dan niet echt, maar zijn computergeanimeerd. Je kunt het gebouw van alle verschillende kanten bekijken en ook de plattegrond van het interieur is op te vragen. De meeste inspiratiewoningen zijn onderdeel van een brochure, waarin nog veel meer informatie over de woningen te vinden is.

Inspiratiewoningen

Inspiratiewoningen helpen je bij het geven van een beeld van de mogelijkheden

Waarom maken ontwerpers er gebruik van?

Het is voor architecten, ontwerpers en aannemers soms erg lastig om hun ideeën over te brengen op hun cliënten. Anderzijds hebben cliënten er juist moeite mee om hun wensen in woorden uit te drukken. Inspiratiewoningen geven je als cliënt de kans om rustig de verschillende ontwerpen door te nemen en aan te geven wat je wel of niet mooi vindt aan een ontwerp. Zo dragen inspiratiewoningen bij aan een betere samenwerking tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij het ontwerpen en bouwen van een huis.

 

Inspiratie opdoen

Je kunt natuurlijk op veel meer manier inspiratie opdoen voor je nieuwe huis of verbouwing. Het internet is sowieso een onuitputbare bron van inspiratie. Ga een googelen op verschillende bouwstijlen en gebruik Google Maps om woningen in een bepaalde plaats, wijk of straat eens goed te bekijken. Of ga een rondje lopen of fietsen en neem de tijd om de verschillende woningen eens goed in je op te nemen. Zelfs de huisen in je eigen straat hebben misschien nog verrassingen voor je die je helemaal niet opgevallen waren, omdat je er nooit aandacht aan hebt geschonken. Denk aan de afwerking van de kozijnen of die van de regenpijp. Kleine dingen die je niet opvallen, totdat je er eens goed naar kijkt.

De moderne stijl, misschien per definitie wel de meest veranderende interieurstijl. Want wat honderd jaar geleden modern was, noemen we nu antiek. In 2020 kopen we moderne meubels online, want ook dat hoort bij de moderne tijd. Natuurlijk, we gaan ook echt wel eens naar een woonboulevard om meubels in het echt te zien, maar online bestellen is toch ook wel heel erg makkelijk. De verschuiving van offline naar online als het gaat om meubelverkoop is in volle gang. We bestellen meer en vaker online en we gaan minder en minder naar de winkel.

 

Moderne meubels online kopen

Moderne meubels vallen op door de strakke vormen, de glaselementen en de combinaties van zwart, wit en grijs. En natuurlijk blijft er ook ruimte over voor het nodige hout dat in de moderne meubels verwerkt wordt. Binnen de moderne interieurstijl is nog altijd genoeg ruimte voor variatie. Bekijk de moderne meubels online er maar eens op na. Je ziet een duidelijk verschil tussen de minimalistische uitvoeringen en de juist wat imposantere dikke stijlen die je soms ziet. Moderne meubels vallen vooral op door de manier waarop ze met de ruimte spelen, zelden is het ontwerp volledig functioneel. Maar dat maakt de stijl juist zo interessant.

Online moderne meubels bestellen

Online moderne meubels bestellen is niet lastig, er is keuze genoeg

 

Waar vind ik ze?

Er zijn genoeg winkels die moderne meubels online verkopen. De grote meubelzaken hebben uiteraard hun assortiment ook online beschikbaar gesteld. Maar vergeet de kleinere ondernemers niet. Er komen alleen maar meer online verkooppunten bij, dus u hoeft niet bang te zijn dat u geen geschikte verkoper gaat vinden. Neem de tijd om verschillende webwinkels te bekijken, er zit altijd wel wat tussen.

 

Waar moet ik op letten?

Zoals bij de meeste online aankopen geldt bij het kopen van moderne meubels online: laat je niet voor de gek houden. Als iets er te goed uitziet om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. De betrouwbare webwinkels herken je meteen, maar dan nog is het opletten geblazen. Foto’s en beschrijvingen kunnen een vertekend beeld geven van het daadwerkelijke product. Je weet uiteindelijk pas echt wat je hebt als je je bestelling thuis ontvangt. Twijfel je ergens over? Neem dan altijd eerst contact op met de verkoper. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Ledlampen zijn al jaren onverminderd populair. In 2012 werd de gloeilamp verboden en in 2018 werd ook de productie van halogeenlampen aan banden gelegd. Dit had alles te maken met de energiezuinigheid, of eerder het gebrek hieraan, van deze lampen. Technologische ontwikkelingen hadden deze uitvindingen achterhaald met spaar- en ledlampen. In 2011 steeg het aantal verkochte ledlampen met 55% ten opzichte van een jaar eerder. Dit was tevens het jaar dat er voor het eerst meer led- dan spaarlampen verkocht werden. Het gebruik van ledverlichting wordt gestimuleerd door de overheid en ook fabrikanten van producten met verlichting maken gretig gebruik van ledlampen. Maar waarom is de ledlamp zo populair? Wat zijn de voordelen van ledlampen ten opzichte van de spaarlamp? En zijn er ook nadelen? Je leest het in dit blog.

De voordelen van ledlampen

Ledlampen zijn dus vooral heel erg energiezuinig. Vergeleken met gloei- en halogeenlampen besparen ledlampen 80% tot 90% energie, en vergeleken met spaarlampen is dit 30% tot 50%. Maar de voordelen gaan verder. De belangrijkste drie voordelen hebben we op een rijtje gezet:

1. Ledverlichting is duurzaam
Ledlampen gaan veel langer mee dan de beschikbare alternatieven. Een spaarlamp of TL-buis gaat gemiddeld 5000 tot 10.000 branduren mee, terwijl een ledlamp tussen de 20.000 en 35.000 branduren kan halen. Uiteraard geldt hierbij: betere kwaliteit betekent meestal ook een langere levensduur. Bespaar dus niet op aanschafkosten, want de lampen verdienen zichzelf terug.
2. Ledlampen zijn flexibel inzetbaar
De mogelijkheden met ledverlichting zijn eindeloos. Of je nou wit, warmwit of extra warmwit licht wilt? Met ledlampen is het allemaal mogelijk. Maar daar blijft het niet bij, want ook de lichtkleur en -intensiteit zijn aan te passen. En als kers op de taart zijn ledlampen ook nog eens met verschillende fittingen te verkrijgen. Van E27 tot E14 en van GU10 tot G9, je vindt altijd een ledlamp die geschikt is voor jouw gebruik.
3. Een ledlamp wordt niet heet
Waar gloei- en halogeenlampen nog gloeiend heet (no pun) werden is dat bij ledlampen absoluut niet het geval. Een ledlamp genereert warmte, maar bij lange na niet zoveel als zijn voorgangers. Een ledlamp kun je dus zonder al te veel zorgen vastpakken en ook de brandveiligheid is dik in orde met deze lampen.

Voordelen ledverlichting

Ledverlichting heeft enkele grote voordelen, zoals flexibele inzetbaarheid.

De nadelen

Naast alle voordelen kent ledverlichting ook enkele nadelen. Niet alle nadelen hebben invloed op uw situatie, maar we zetten ook deze op een rijtje:

1. Ledlampen zijn niet warmtebestendig
Een ledlamp moet warmte kwijt kunnen, om de elektrische componenten en leds niet te beschadigen. Een overmatige blootstelling aan warmte zal ervoor zorgen dat de levensduur van een ledlamp drastisch afneemt. Ledlampen van hoge kwaliteit worden dan ook gekenmerkt door goede koeling.
2. Ledlampen hebben hogere aanschafkosten
Ledlampen zijn over het algemeen duurder dan andere lampsoorten. Daar staat tegenover dat je deze investering doorgaans binnen enkele jaren weer terug hebt verdiend. Koop je een paar ledlampen voor thuis? Dan is dat een prima investering. Voor bedrijven is dat een ander verhaal, omdat deze investering best in de kosten kan oplopen. Het aanschaffen van ledverlichting blijft een financiële afweging.
3. Ledlampen werken niet altijd met bestaande armaturen en dimmers
Ledlampen werken niet altijd goed in bestaande armaturen en in combinatie met dimmers. Met een dimmer van het type fase-aansnijdend is er meestal geen probleem. Al heb je geen garantie dat het altijd goed werkt. Armaturen die gemaakt zijn om te werken met andere lichtbronnen kunnen ook wel eens zorgen voor problemen. Zoals een verblindend effect of een lagere lichtoutput.

Dus… Wel of niet kopen?

Ledlampen kennen veel voordelen en enkele nadelen. Als je rekening houdt met deze nadelen, en er zeker van bent dat je ledlampen kunt gebruiken in jouw situatie, is het de investering altijd waard. Mits je de investering kunt financieren, uiteraard. Wil je enkele lampen kopen voor thuis? Dan kan er eigenlijk weinig misgaan. De kosten heb je relatief snel terugverdiend en je merkt de resultaten direct.

Een tv-meubel is een van de belangrijkste meubelen die je kan aanschaffen voor het interieur van je woonkamer. Het is misschien niet het eerste meubel waar je aan denkt als je de inrichting van je kamer gaat plannen, maar dat is eigenlijk onterecht. De gemiddelde Nederlander kijkt een kleine drie uur per dag naar de tv. Terwijl je tv zit te kijken valt het tv-meubel in je gezichtsveld, dus je kijkt per dag bijna drie uur naar je tv-meubel. Natuurlijk ligt je focus op het beeld dat je tv weergeeft, maar je kan het meubel onder de tv niet negeren. Een nieuwe tv-meubel aanschaffen doe je dan ook zorgvuldig, zodat je zeker weet dat het meubel aan jouw wensen voldoet. Een tv-meubel online kopen is natuurlijk mogelijk, zo heb je alle tijd om het enorme aanbod door te nemen en te bepalen welk tv-meubel bij jouw interieur past.

Een tv-meubel online kopen is een fluitje van een cent

Wanneer je een tv-meubel online gaat kopen zal je merken dat het aanbod enorm uitgebreid is. De meubelen verschillen van formaat, materiaal, vorm en kleur. Je kunt kiezen uit een minimalistische oplossing, waarbij je de tv aan de muur hangt en de randapparatuur wegwerkt in een klein tv-meubel. Een andere optie is een wandmeubel die om je hele tv geplaatst wordt. Door dit ruime aanbod vind je altijd een tv-meubel die in jouw interieur past. Je bestelt je meubel eenvoudig online en het artikel wordt bij je thuis afgeleverd. Veel webwinkels bieden je ook de mogelijkheid om je meubel bij een magazijn in de buurt af te halen. Handig, als je overdag nooit thuis bent en liever op een voor jou geschikt moment het meubel wilt afhalen.

Meubel voor tv

Impressie van een tv-meubel

Hoe je een geschikt tv-meubel vindt

Wat voor soort tv-meubel geschikt is voor jouw interieur is natuurlijk heel erg afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Heb je hier niet echt over nagedacht of heb je nog geen idee wat je nu precies zoekt, is het aan te raden om online inspiratie op te doen. Dit kan je doen door gewoon eens rond te kijken in het assortiment van verschillende woonwinkels, maar je kan ook iets breder zoeken. Door gewoon te googelen naar tv-meubels, of een kijkje te nemen op Pinterest. Hier kun je veel ideeën opdoen, die je misschien niet direct naar het juiste tv-meubel wijzen, maar je wel een idee kunnen geven over het soort meubel dat je graag wilt hebben. Als je eenmaal weet wat je wilt, kun je namelijk veel gerichter gaan zoeken.

Waar je op moet letten

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het online kopen van een tv-meubel. Ben je van plan om je tv direct op het tv-meubel te plaatsen? Houd dan rekening met de draagkracht van het meubel en het gewicht van je tv. Zeker de grotere tv’s kunnen behoorlijk wat druk op het meubel geven, waardoor deze op den duur kan verbuigen. Heeft een meubel een dunne plaat waar de tv op komt te staan, of weinig steunpunten om de plaat te ondersteunen? Dan gaat dat mogelijk problemen opleveren. Let er ook op dat je meubel niet te hoog of te laag is voor jouw kijkhoogte. Als je tv te hoog of te laag komt te staan kunnen fysieke klachten opspelen door de verkeerde houding die je dan gaat aannemen.

Meubelen zijn onmisbaar in het interieur, ze zijn functioneel en hebben een esthetische waarde. Wil je ontspannen tv kijken, je spullen opruimen of een grote ruimte breken? Dan gebruik je een bank om op te zitten, een kast om spullen in op te bergen of een eettafel als onderdeel van je kamerindeling. Je ontkomt niet aan het aanschaffen van meubelen, maar hoe kan je ervoor zorgen dat de kosten niet te hoog oplopen? Goedkope meubelen kopen lijkt dan een goede oplossing. Maar is dat wel zo verstandig? Hieronder lees je waar je op moet letten wanneer je goedkope meubelen gaat kopen.

Waarom goedkope meubelen kopen niet altijd verstandig is

Goedkoop is duurkoop, dat wordt ons in ieder geval vaak verteld. De achterliggende gedachte van dit Nederlands spreekwoord is als volgt: als je bespaart op de initiële aanschafkosten, lever je in op kwaliteit, wat op de lange termijn extra kosten oplevert. Goedkope spullen gaan eerder kapot en moeten dus eerder vervangen of gerepareerd worden, waardoor de prijs uiteindelijk een stuk hoger komt te liggen dan je aanvankelijk denkt. Deze gedachte is geen absolute waarheid, maar er zit zeker wel een kern van waarheid in. Wanneer je goedkope meubelen koopt, is de kans aanwezig dat je op lange termijn, of als je pech hebt zelfs op korte termijn, de nadelen van de mindere kwaliteit gaat merken. Deze meubelen zijn namelijk vaak goedkoop door de materialen die gebruikt worden. Zo worden deze meubelen gemaakt van MDF met fineerhout in plaats van massief hout. Deze materiaalkeuze maakt het meubelstuk aanzienlijk minder sterk.

Goedkope meubelen

Goedkope meubelen hoeven niet saai te zijn met de juiste aankleding

De voordelen

Is het dan onverstandig om goedkope meubelen te kopen? Nee, integendeel zelfs, er zijn genoeg situaties te bedenken waarbij het kopen van goedkope meubelen juist een prima keuze is. Zoek je een meubel die niet zwaar belast gaat worden? Dan is er niets mis met een goedkopere kast of tafel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijzettafel, of een open kast waar je alleen wat spullen in uitstalt voor de sfeer. Je kunt een hoop geld besparen door te kiezen voor goedkopere alternatieven. Ben je een student en ga je op kamers? Dan heb je waarschijnlijk alleen wat meubels nodig die je studietijd overleven. Ook dan is het kopen van goedkope meubelen verstandig.

Maak een verstandige afweging

Bij het kopen van nieuwe meubelen is er geen definitief antwoord te geven op de vraag of het slim is om goedkopere meubelen te kopen. Het ligt er namelijk aan waar je de meubels voor wilt gebruiken en aan welke verwachtingen je nieuwe meubels moeten voldoen. Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar gebruik vooral je verstand bij het kopen van nieuw meubilair. Voelt iets erg goedkoop aan en twijfel je over de kwaliteit? Kijk dan gewoon verder naar andere opties, want dan is het risico groot dat de kwaliteit je vroeg of laat in de steek gaat laten.

Hoe richt je woning in dat je je er prettig voelt? Het kan best lastig zijn, want wellicht heb je best een moderne smaak voor wat je mooi vindt, maar blijkt dat dit helemaal niet zo goed bij je past om er in te wonen. Het voelt wat te koud en kil. Dit is lastig in te schatten van tevoren. Dus wat te doen, hoe pak je dit nou het beste aan?

 

Kies dingen die bij de ruimte passen

Het kan bijvoorbeeld goed werken om natuurtinten slaapkamer te gebruiken. De natuurtinten kan je op een rustige manier verwerken, zodat het een rustige kamer wordt, waar je je heerlijke kan terug trekken na een dag hard werken. Een goede nachtrust pakken om vervolgens de dag erna weer te kunnen knallen. Ook kan je voor iets gewaagds kiezen, zoals een dierenschedel aan de muur. Dit maakt je huis wat stoerder. Uiteraard moet dit wel passen bij de inrichting. Als je bijvoorbeeld een landelijke inrichting hebt, met natuurlijke kleuren op de muur dan kan een dierenschedel hier uitermate goed bijpassen. En één ding is zeker dan, zodra er bezoek is zal altijd wel iemand een opmerking er over maken. Ook leuk toch, heb je gelijk de aandacht om de rest van het interieur te showen.

woning inrichting

Wat voor inrichting heb jij?

Kies voor kwaliteit

Niets is zo vervelend als meubels die stuk gaan. Was je net aan die comfortabele bank gehecht geraakt, gaat deze stuk. Dit is best wel irritant en je kan dit natuurlijk beter voor zijn. Probeer een beetje aan te voelen, wat lang mee gaat en wat rommel is. Doorgaans zal je het vrij snel doorhebben, maar soms moet je gewoon eventjes op internet kijken voor de reputatie van het merk. Als ze een goede naam hebben, ondervind je hoogstwaarschijnlijk geen problemen. Als er echt producten van lage kwaliteit worden geleverd dan zullen de berichten talrijk zijn. Wees hier dus goed alert op.

 

Zoek een middenweg

Als je samen met je partner een huis gaat inrichten, is het belangrijk dat je dit samen doet. Je moet er immers samen wonen en je helemaal op je gemak voelen thuis. De beste manier is om te kiezen voor een middenweg en niet elk een paar dingetjes, want dan zouden de combinaties nog wel eens heel fout kunnen aflopen in de zin van dat je dan allerlei stijlen door elkaar gaat gebruiken. Zorg dus dat je een stijl uitkiest samen en binnen deze stijl samen op zoek gaat naar spullen die jullie allebei mooi vinden.