Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, is het natuurlijk altijd een goed idee om een kijkje te nemen bij de trends van dat moment. Dat hoeft niet te betekenen dat je deze trends direct over neemt, maar het is wel een goede manier om inspiratie op te doen voor jouw eigen keuken. Laten we een kijkje nemen bij de keukentrends van 2020. Mocht je nog meer inspiratie op willen doen dan kan dit natuurlijk via een blogsite over wonen of raadpleeg een online magazine.

Een persoonlijke en gezellige keuken

Anno 2020 is het niet meer zo dat de keuken in de woning alleen gebruikt wordt voor het koken. Het is natuurlijk wel net zo gezellig om de keuken ook te gebruiken als een ruimte om bij te kletsen en voor sociale contacten. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker een soort bar in de keuken om aan te zitten. Dit kan terwijl iemand aan het koken is, maar ook juist dienen als eettafel. Daarnaast houdt dit in dat de keuken past bij de rest van de woning. De keuken hoeft niet meer als werkruimte te voelen, maar mag juist ook voelen als net zo gezellig als de rest van de woning.

keuken trend

Duurzame materialen

Anno 2020 is het steeds populairder om gebruik te maken van duurzame materialen. Overal waar we kijken, wordt gesproken over duurzame materialen en het is dan natuurlijk ook logisch dat dit ook gebeurt bij keukens in woningen. Maak gebruik van duurzame materialen zoals handgemaakte producten in plaats van producten die gemaakt worden in een fabriek. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar geeft jouw keuken ook nog een veel persoonlijkere tint. Ook gerecyclede producten doen het altijd goed in een keuken die bekend staat om zijn duurzaamheid.

Natuurlijke kleuren

De duurzaamheid en natuurlijkheid van de keuken wordt ook doorgevoerd in de keuken. We zien namelijk steeds meer gebruik gemaakt worden van bamboe en andere producten die alleen in de natuur gevonden kunnen worden. Ook een blad gemaakt van marmer is in 2020 nog steeds erg populair. Warmere houtsoorten zorgen er dan juist weer voor dat er een stukje gezelligheid teruggebracht wordt in de keuken en dat is nou net wat we anno 2020 willen.

De tv is een van de belangrijkste apparaten in huis. Niet alleen omdat het een bron van entertainment is voor het hele huishouden, maar ook omdat het een grote invloed heeft op de uitstraling van je woonkamer. Bij het kopen van een tv zijn we geneigd om alleen te denken aan de tv als een apparaat waar we graag gebruik van maken. We bekijken de kijkhoek, berekenen de correcte kijkafstand en zoeken een tv die aan al onze gebruikerswensen voldoet. Ondertussen vergeet je voor het gemak even dat de tv een groot deel van de dag uitstaat en dus enkel een groot zwart vlak in de woonkamer is. Hoewel dat onontkoombaar is, tenzij je gebruik maakt van een speciale modus waarin de tv als schilderij of fotolijst dienstdoet, kun je jouw woonkamer wel zo inrichten dat dit zwarte vlak niet opvalt. Met een hoekmeubel voor de tv plaats je jouw tv in de hoek, maar wat zijn de voordelen?

Voordelen hoekmeubel voor tv

Met een hoekmeubel voor je tv kun je jouw tv in de hoek van de kamer plaatsen. Hierdoor trekt deze niet zoveel aandacht en kun je vanuit meerdere hoeken de tv bekijken. Een hoekmeubel voor de tv maakt het lastig om de ideale kijkhoek te krijgen, maar het vergroot wel het aantal kijkhoeken die een redelijke weergave geven. Het is dus een compromis die je sluit, maar als je de beste kijkervaring wilt, is plaatsing in de hoek geen aanrader. Heb je een kleine woonkamer en wil je iedere vierkante meter optimaal benutten? Dan is een hoekmeubel voor je tv wel geschikt.

Plat aan de muur

Een tv plat aan de muur hangen is steeds populairder. Nu de televisies steeds dunner worden is het eigenlijk ook zonde om deze nog op een tv meubel te zetten. De tv meubel is handig voor de randapparatuur, maar niet langer noodzakelijk voor het ondersteunen van de tv. Door je tv op te hangen bespaar je de meeste ruimte, al zal dit in de praktijk weinig helpen, omdat je er toch een tv meubel onder plaatst. Uiteindelijk is het dus vooral een kwestie van smaak en gemak. Als je de tv om een bepaalde reden niet op kunt hangen, is het gebruiken van een hoekmeubel voor de tv uiteraard een goed alternatief.

Extra tips nodig?

Heb je meer tips nodig bij het kopen van je nieuwe tv of tv meubel? Lees dan ons blog waarin we je helpen bij het online kopen van een tv meubel. Hier lees je meer over de voor- en nadelen van het online aanschaffen van een tv-meubel.

Om je woonkamer om te toveren tot je ideale woonomgeving ben je afhankelijk van meerdere factoren. Een woonkamer is pas geslaagd als alles in harmonie met elkaar samenwerkt. Van kleuren en materiaalkeuzes tot stijl en sfeer. Uiteindelijk is het inrichten van je woonkamer vooral een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Maar hoe kun je jouw woonkamer inrichten, op een manier dat het er goed uitziet, als je hier nog geen ervaring mee hebt. Dan ben je hier op de goede plek. Lees in dit blog over onze 5 inspirerende ideeën voor de inrichting van je woonkamer.

1.     Goede ideeën inrichting kleine woonkamer

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, zijn er een paar trucjes die je kunt gebruiken om de kamer ruimtelijker te laten ogen. Kies voor verf met zachte en lichte tinten voor de muren. Felle kleuren komen eigenlijk alleen goed tot hun recht in grote woonkamers. Leg een houten vloer in de lengte, zodat je woonkamer langer lijkt.

2.     Benut de indeling

Iedere woonkamer is anders. Niet alleen qua grootte, maar ook de verschillende vormen van woonkamers zijn uitgebreid. De meest voorkomende vormen zijn de L-vorm en een rechthoekige woonkamer. Toch zijn er binnen deze categorieën nog grote verschillen zichtbaar. Denk aan woonkamer met een inham, of een groter open glazen serre. Dit zijn de unieke elementen die jouw woonkamer juist zo bijzonder maken. Zorg ervoor dat je hier optimaal gebruik van maakt.

3.     Vloer kiezen: onderhoud is ondergeschikt

Veel mensen maken zich bij het kiezen van een vloer erg zorgen om het verwachte onderhoud. In de praktijk blijkt dat het zelden loont om een compromis te sluiten. We adviseren daarom om het onderhoud ondergeschikt te laten aan de uitstraling van de vloer. Een vloer die er echt goed uitziet is het waard om mooi te houden.

4.     Wacht met details

Wanneer je jouw woonkamer aan het inrichten bent, wil je ver vooruit denken. Je zoekt al leuke foto’s en fotolijstjes, schilderijen en andere accessoires die je in jouw woonkamer wilt plaatsen, terwijl je nog helemaal geen concreet plan voor je woonkamer hebt. Begin eerst met het indelen van de elementen die je niet meer zomaar kunt aanpassen, voordat je met de details aan de slag gaat.

5.    Doe inspiratie op

Zelfs wanneer je een eigen stijl hebt die niet onder een van de ‘standaardstijlen’ past, kan het nooit kwaad om inspiratie op te doen. Juist door verschillende stijlen te bekijken, krijg je een goed beeld van wat mogelijk is en hoe je deze stijlen kunt combineren.

Voor meer goede huis en interieur ideeën kun je onze andere blogs ook bekijken.

Licht zorgt ervoor dat er sfeer is in je huis, dat je kunt zien waar je loopt, maar het zorgt er ook voor dat jouw energierekening stijgt. In deze blog geven we je zes handige tips om met een paar simpele aanpassingen, geld te besparen op je verlichting. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Gebruik natuurlijk licht

Zorg ervoor dat licht overdag goed je huis binnenkomt. Het helpt natuurlijk als je grote ramen hebt en dat er niets voor je ramen staat. Anders wordt al dat gratis daglicht geblokkeerd. Ook helpt om muren met een lichte kleur te hebben, omdat lichtere kleuren het zonlicht beter weerkaatsen.

Doe je lampen uit

Doe je lampen gewoon uit als je niet in een ruimte bent. Misschien hoorde je dit als kind vroeger ook al, maar het is een van de makkelijkste manieren om geld te besparen. Doordat je niet onnodig energie verbruikt kun je al snel wat geld besparen op je energierekening.

Stap over op led lampen

Heb je nog ouderwetse gloeilampen of halogeenlampen in je huis hangen? Vervang deze dan door led lampen. Led lampen zijn duurder om te kopen, maar zijn 90% zuiniger dan een gloeilampen en verbruikt 85% minder aan stroom dan halogeenlampen. Dus ondanks dat je in het begin meer kwijt bent voor een Led lamp, zul je uiteindelijk meer geld besparen.

zes tips besparen op verlichting

zes tips besparen op verlichting

Bewegingssensor 

Naast het gebruik van Led lampen kun je ook lampen kopen met een bewegingssensor. Een groot voordeel hiervan is dat deze lampen reageren op beweging. Deze lampen zijn dus ideaal als je toch nog vergeet om je lampen uit te zetten. Door deze bijvoorbeeld op te hangen in het toilet, voorkom je dat er onnodig lampen branden.

Smart lampen

Mocht een Bewegingssensor niet geavanceerd genoeg voor je zijn, dan kun je ook denken aan zogeheten smart lampen. Je kunt de smart lampen bedienen via een app op je mobiel. Naast dat je vaste tijden in kunt stellen wanneer je lampen aan of uitgaan, heb je ook de mogelijkheid om te bepalen hoe fel en in welke kleur de lampen schijnen. Ook kun je een programma instellen voor als je op vakantie bent, dan lijkt het voor inbrekers alsof je toch thuis bent. En mocht je toch vergeten om een lamp uit te zetten dan kun je die handmatig via de app uitschakelen.

Switchen van energieleverancier 

En als laatste het overstappen op een nieuwe energieleverancier. Veel mensen blijven uit gewoonte toch bij hun huidige energieleverancier. Ondanks dat ze veel geld kunnen besparen door te kiezen voor een andere energieleverancier. Die besparing kan oplopen tot wel € 489. Absoluut de moeite waard om eens te vergelijken via een onafhankelijke energievergelijker.

Hopelijk is er nu een spreekwoordelijk lampje bij je gaan branden. En kun je door deze tips te gebruiken een hoop geld besparen. Nu hoef je alleen nog te gaan bedenken wat je gaat doen met al het geld wat je hebt bespaard.

Ben jij van plan om het interieur van jouw huis eens goed aan te pakken? Of ben je net als wij constant bezig met het veranderen van jouw interieur omdat je van trends en veranderingen houdt? Dan ben je hier op de juiste website beland. Als echte interieurjunkies doen we niets anders dan het afspeuren van het internet, op zoek naar de beste huis en interieur ideeën. En deze ideeën houden we niet voor onszelf, want zoals het echte bloggers betaamt delen we alle goede ideeën met jou. Dus, wil je graag weten welke gave ideeën we nu weer in petto hebben? Lees dan zeker verder, want in dit blog vind je de beste huis en interieur ideeën.

Beste huis en interieur ideeën van 2020

De woontrend van 2020 heeft een opvallend onderwerp. Hout is namelijk hét materiaal van dit moment. Houten vloeren, houten meubels en houten accessoires; alles is hout. Met hout creëer je een gevoel van warmte, maar vergis je niet. Een strakke houten meubel past ook zeer goed in een modern interieur. We sluiten uiteraard niemand buiten in dit overzicht met beste huis en interieur ideeën. Hout kun je op veel manieren in je interieur toepassen dan je misschien zou denken. Natuurlijk denk je gelijk aan een massief houten vloer of een mooie houten tafel. En dat zijn ook zeker manieren om hout in je interieur te verwerken. Maar in dit blog willen we ook de subtiele toevoegingen benadrukken. Want hoewel hout de trend voor 2020 is, hoeft het zeker niet de overhand te krijgen in jouw huis.

Beste huis en interieur ideeën

Finishing touch

Hoe kun je hout dan in je interieur verwerken? Dit hangt natuurlijk af van de rest van je interieur. Heb je al veel houten meubels, dan kan je beter wat meer nuance opzoeken met details. Heb je hout wat minder prominent zichtbaar in jouw interieur? Dan is een houten tv-meubel bijvoorbeeld een goed idee. Hoewel steeds meer tv’s zo plat zijn dat je ze toch echt wel aan de muur moet hangen, is er nog steeds een goede plek voor de tv-meubel. Alhoewel, je kunt het beter een toebehoren-meubel noemen, want de tv staat er eigenlijk niet meer op. Je kunt er een mediabox, console en andere apparatuur kwijt, maar verder is het vooral een manier om je interieur nog wat extra’s te geven.

Think outside the box

Als je goed zoekt, kun je alles online vinden. Zo ook de ideale accessoires voor jouw interieur. Een houten fruitschaal, een houten lamp, houten speakers en een houten dienblad. Het zijn de kleine dingen die er toe doen in het perfecte interieur. Met deze details maak je het verschil tussen een mooi en geweldig interieur. Doe er je voordeel mee.

Gietvloeren zijn razend populair en dat vinden wij niet gek. Als je op zoek bent naar een moderne vloer voor jouw woning, dan zit je met een gietvloer goed. De strakke afwerking ziet er niet alleen goed uit, maar voelt ook comfortabel aan de voeten en is bovendien ook eenvoudig te onderhouden. Dit zijn zomaar een paar voordelen die direct merkbaar zijn als je een gietvloer in de kamer laat leggen. Maar een gietvloer heeft meer voordelen. Benieuwd welke voordelen je nog meer hebt? In dit blog lees je alles over de voordelen van een gietvloer.

De voordelen van een gietvloer.

Wat voor woning je ook hebt en hoe je je interieur ook vorm wilt geven, een gietvloer kan altijd. De strakke vloer gaat visueel mooi op in de omgeving en is technisch ook zeer flexibel. Omdat een gietvloer erg dun is kan je deze overal plaatsen, zowel boven als beneden en zelfs in de badkamer. De afwerklaag van een gietvloer is namelijk vochtwerend. Omdat een gietvloer zo dun is, leent deze zich ook uitstekend voor plaatsing over vloerverwarming. De warmte wordt direct voelbaar en geeft je vloer een comfortabel gevoel.

Voordelen gietvloer

Een gietvloer geeft je kamer een strakke afwerking.

Lange levensduur

Een gietvloer is de vloer van de toekomst. Wil je misschien een gietvloer kopen? Zeker doen, want kiezen voor een gietvloer is kiezen voor stevigheid en duurzaamheid. Een gietvloer kent weinig tot geen slijtage en gaat dan ook erg lang mee. Van je gietvloer kun je dus nog jaren genieten. Daar komt bij dat een gietvloer eenvoudig te onderhouden is. Een gietvloer is strak, vlak en naadloos, waardoor vuil zich nergens kan ophopen. Vuil krijg je makkelijk weg door te vegen, dweilen of stofzuigen. We gaven eerder al aan dat gietvloeren vochtwerend zijn. Een ongelukje met een glas of in de keuken is dus ook geen enkel probleem. Vocht zal niet in de vloer trekken.

 

Verschillende soorten vloeren

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren. De afwerklaag kun je bijvoorbeeld met verschillende materialen laten aanbrengen. Een gietvloer van polyurethaan valt bijvoorbeeld op door de brandvertragende eigenschappen die het heeft ten opzichte van andere soorten gietvloeren. Ook kun je variëren in dikte om de isolatiewaarde van je vloer te beïnvloeden. Een dikkere vloer is geschikt bij klachten van geluidsoverlast. Laat je informeren door een expert, deze kan je precies vertellen wat het beste is voor jouw situatie.

Zelf een huis bouwen, voor velen is het een droom. Door je eigen huis te bouwen weet je zeker dat je nieuwe woning volledig naar wens wordt. Wil je graag douchen in een ruime badkamer? Dan laat je een grotere badkamer ontwerpen. Liever een open keuken? Geen probleem, jij bent degene die het bepaalt. Naast het vormgeven van je woning, bepaal je ook welke bouwstijl gebruikt wordt. Modern bouwen is momenteel erg populair. Niet vreemd, want voor relatief weinig geld kun je een strakke moderne woning laten bouwen. In dit blog lees je meer over modern bouwen.

Modern bouwen: duurzame materialen

Ga je een modern huis bouwen? Dan ben je waarschijnlijk een groot fan van een strak design en neutrale kleuren. Modern bouwen is namelijk bouwen met duurzame materialen zoals beton, glas en hout. Voor relatief weinig geld kun je een strakke gietvloer laten leggen over je vloerverwarming, die uiteraard niet mag ontbreken in je moderne woning. Met veel glas zorg je voor een open en lichte ruimte, want ook dat is modern. Een modern interieur gaat heel goed samen met hout, mits je het subtiel houdt. Houten meubels of een strakke houten vloer geven een fraai contrast met je gestucte muren.

Modern bouwen inspiratie

Moderne lijnen

Modern bouwen is ook terug te zien in de vorm van het gebouw. Alleen het silhouet van het gebouw zou al moeten verklappen dat het een moderne woning is. Want, hoewel we in Nederland gek zijn op onze huizen met schuine daken vallen moderne huizen op door de strakke, rechte lijnen. Geen schuin dak, maar een plat dak. Ook wordt de beschikbare ruimte anders benut. Een modern gebouw bestaat vaak uit meerdere elementen, die spelen met materialen en diepte. Hierdoor ziet een moderne woning er niet uit als een doos, maar als een architectonisch hoogstandje.

Kies een architect die jouw begrijpt

Wanneer je een architect en aannemer voor jouw bouwproject wilt inschakelen, kun je hier beter de tijd voor nemen. Gedurende het project zul je veel met deze mensen moeten samenwerken. Het is dus wel zo prettig als je het goed met ze kunt vinden. En dan bedoelen we vooral op het gebied van stijl. Het bouwen van een huis is veel prettiger als je op een lijn ligt met de architect en aannemer. Je krijgt advies waar je wat aan hebt en het resultaat zal ook naar wens zijn.

Als je als particulier een huurwoning zoekt kun je wel wat hulp gebruiken. Ruim vier op de tien huishoudens kiest voor een huurwoning, waardoor het een lastige markt is als zoekende partij. Een geschikte huurwoning zoeken als particulier is een flinke uitdaging, want er is al jaren een tekort aan betaalbare huurwoningen. Huishoudens met een middeninkomen hebben het vooral zwaar in deze markt. In dit blog lees je enkele tips die je kunnen helpen bij het zoeken van een huurwoning als particulier.

Huurwoning zoeken particulier: waar moet je kijken?

Er zijn twee soorten huurwoningen: de sociale huurwoningen en de vrijesectorwoningen. Woningcorporaties zijn verplicht om 80% van het aanbod beschikbaar te stellen aan huishoudens met een inkomen van maximaal 36.165 euro. 10% van de beschikbare woningen gaat naar huishoudens met inkomens tussen 36.165 en 40.349 euro en de overige 10% mogen de woningcorporaties vrij verhuren. Veel woningcorporaties maken gebruik van een puntensysteem. Hoe langer je bij een corporatie bent aangesloten, des te meer punten je verdient. Deze punten kun je in je voordeel gebruiken als er meerdere geïnteresseerden voor een woning zijn. Je komt in de vrije sector terecht als je meer dan een bepaald minimum- inkomen hebt. Hier zijn geen regels aan verbonden, waardoor verhuurders allerlei eisen kunnen stellen.

Huis huren particulier

Een huis huren als particulier kan een flinke uitdaging zijn.

Huurmakelaar inschakelen

Een makelaar inschakelen als je op zoek bent naar een koopwoning is niet meer dan normaal. Slechts een klein gedeelte van de huizenzoekers doet dit zonder de hulp van een makelaar. Maar als je als particulier zoekt naar huurwoning dan kun je ook gebruik maken van een huurmakelaar. Deze maakt op basis van jouw budget een inschatting van de huurwoningen die je zou kunnen huren. Een makelaar heeft een groter netwerk dan jij hebt op het gebied van huur- en koopwoningen en deze kan je helpen bij het benutten van buitenkansjes.

Laat je automatisch op de hoogte brengen

Verschillende websites en organisaties die huurwoningen aanbieden maken gebruik van automatische updates. Als je als particulier op zoek bent naar een huurwoning kun je je inschrijven voor de automatische updates. Zodra er nieuwe huizen te huur worden aangeboden krijg je hier een melding van. Zo mis je niets.