Ga jij een dressoir inrichten en decoreren? Soms is het best lastig om samenhang en rust te vormen in het interieur. Te weinig accessoires maken het saai en kaal, maar te veel accessoires zorgt voor onrust en een rommelig gevoel. Het is niet altijd makkelijk om een middenweg te vinden. Neem bijvoorbeeld een dressoir inrichten. Het lijkt heel makkelijk, maar wat zet je er allemaal op, welk kleurenpalet gebruik je, wanneer staat het te vol en wat hang je er eigenlijk nog boven? Ik deel handige tips die jou helpen wanneer je een dressoir gaat inrichten.

Dressoir inrichten als een pro

Een dressoir is een enorm handig meubel in een woonkamer, maar wanneer je er niet op let kan dit vriendelijke lage kastje makkelijk veranderen in een verzamelplaats voor prullen en stapels papieren. Daarom is een dressoir inrichten een belangrijke taak. Je wilt dat er wat accessoires op staan zodat je er niet zo gauw de post op legt (waarna sowieso meer troep gaat volgen), maar overdrijven in het aantal decoratieve spullen is ook niet de bedoeling. De truc is eigenlijk om de dressoir zo leuk in te richten dat je er geen troep op wilt leggen. En natuurlijk heb ik daar wat tips voor!

dressoir inrichtenTips bij dressoir inrichten

Wanneer ik een dressoir ga inrichten maak ik voor mezelf altijd een paar regels:
• Ik stel een kleurenpallet samen
• Ik verdeel de oppervlakte van het blad in vier denkbeeldige vlakken
• Ik bepaal of ik lijsten wil ophangen of neerzetten

Op basis van die drie regels ga ik aan de slag met het dressoir inrichten. De eerste spreekt denk ik voor zich: ik kies een kleurenpalet vast waarin maximaal één kleur zit en de rest mag alleen zwart of wit zijn. De combinatie van zwart wit is een rustige basis en kunnen zelfs zonder andere kleur worden gebruikt. Wanneer je wel een kleur toevoegt mag dit er maar één zijn, om het subtiel en minimalistisch te houden. Dit kan een pastelkleur zijn, een houtkleur, een metaalkleur of het groen van een plant. Vervolgens zet ik een stap achteruit en deel ik de kast in mijn hoofd in vier vlakken (meestal heeft een dressoir vier rijen met laders of deurtjes, dus dat is makkelijk). Mijn gewoonte is dan om één van de twee middelste vlakken helemaal leeg te houden, om een soort asymmetrie te creëren. In één van de buitenste twee vlakken zet ik een kamerplant en de overige twee vakken vul ik met accessoires. Bijvoorbeeld een stapeltje boekjes of tijdschriften met daar bovenop een klein plantje of een grote kaars in één vlak en een decoratief item met een fotolijstje ernaast in het laatste vlak. En dan tot slot bepaal ik of ik lijsten wil ophangen of neerzetten. Het is mooi om bijvoorbeeld twee grote lijsten naast elkaar tegen de muur aan te leunen, twee denkbeeldige vlakken overlappend (sowieso het lege vlak!). Indien ik hier niet voor kies wil ik iets ophangen, het liefst een rustige collage van lijsten in verschillende maten. De afbeeldingen in deze lijsten komen uiteraard overeen met het afgesproken kleurenpalet!

Wanneer je deze stappen volgt creëer je een prachtige en rustgevende dressoir die visueel helemaal klopt. Je bent dan niet snel meer geneigd om er troep op te gooien. Win win!

Minister de Jonge, van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport presenteerde onlangs een nieuw programma: ‘Langer thuis’. Hij richt zich hiermee op de groep ouderen, die aan het groeien is. Vaak willen zij graag zo lang mogelijk thuis wonen, wat klinkt goede oplossing voor het tekort in het verzorgingstehuizen. Maar het levert ook vaak een probleemsituatie op; eenzaamheid, overbelasting bij mantelzorgers en ouders die onnodig lang in het ziekenhuis verblijven. Daarnaast zijn niet veel woningen geschikt voor thuiswonende ouderen met lichamelijke beperkingen. De minister wil deze problemen uit de weg helpen de komende jaren. De pijlers zijn de volgende vier:

  1. Ondersteuning thuis

De minister zou graag willen zien dat zorgverzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders samenwerken. Zo kunnen ouderen zonder al teveel zorgen en administratief werk langer thuis blijven wonen. Ook de verpleegkundige, huisarts en apotheek gaan nauwer samenwerken. Als ‘zorgteam’ letten ze op het welzijn van ouderen en werken zij aan een zorgplan. Samen letten zij op eenzaamheid, dementie en of zij nog in staat zijn zichzelf goed te verzorgen.

ouderen thuis

Ouderen langer thuis wonen? Hier heeft de overheid een plan voor opgesteld.

  1. Meer tijdelijke opvang

Ouderen die in het ziekenhuis raken, blijven vaak veel langer dan nodig is. Door gebrek aan opvang kunnen zij nergens anders herstellen, dus blijven zij een ziekenhuisbed ‘bezet houden’.

  1. Wonen

Het is het plan, dat er meer woonvormen komen geschikt voor ouderen. Denk aan een wonen in een hofje, die mensen samenbrengt waardoor eenzaamheid afneemt. Er is op die manier ook meer sociale controle van buren, waardoor zorgverleners worden ontlast. Ook kunnen mensen met een aantal aanpassingen in de woning vaak prima thuis wonen. Denk aan grijpbeugels bij het toilet en de douche of het aanschaffen van een traplift. Zo kunnen ouderen in een huis met meerdere verdiepingen blijven wonen.

  1. Wooncoach en verhuiscoach

Een wooncoach kan helpen bepalen of een huis nog geschikt is te blijven wonen. Als het toch noodzakelijk blijkt te verhuizen, kan een wooncoach helpen met het organiseren van de verhuizing. Dit is vaak een emotionele en ingrijpende gebeurtenis, die wordt uitgesteld door ouderen. De hulp van een coach kan met kleine moeite al enorm veel betekenen voor iemand.

 

Met bovenstaande verbeteringen op het huidige zorgstelsel, wil de minister het mogelijk maken voor ouderen om langer thuis te wonen. De overheid heeft een bedrag beschikbaar gesteld van 340 miljoen euro om dit te bewerkstelligen.

Je besteed waarschijnlijk meer tijd in je badkamer door dan je zou denken. Het is een plek waar je even wat tijd voor jezelf hebt en goed tot rust kunt komen. Het is dan ook lekker als je badkamer schoon en fris oogt. Helaas is de badkamer moeilijker schoon te houden dan andere ruimtes in je huis. Je hebt namelijk al snel te maken met kalkaanslag en schimmel. Als je weer nieuw leven in je badkamer wilt brengen is een renovatie echter vaak niet gelijk nodig. Ook met een klein budget kun je er al voor zorgen dat je badkamer weer nieuw en schoon aanvoelt. In deze blog zullen we je laten weten hoe!

Als eerst is het handig te bedenken welke delen van de badkamer ervoor zorgen dat hij er niet fris uitziet. Zoals hierboven al beschreven heb je in de badkamer vaak last van schimmel en kalkaanslag. Als dit in een kitlaag zit kun je deze verwijderen en opnieuw aanbrengen. Ditzelfde geld voor voegen die verkalkt zijn. Een grote schoonmaak van de badkamer doet wonderen en zorgt ervoor dat hij er weer als nieuw uitziet.

Naast een grondige schoonmaak zijn er nog meer dingen die je kunt doen om je badkamer een nieuwe frisse uitstraling te geven. Een van de goedkoopste veranderingen die je kunt uitvoeren is het kopen van nieuwe accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe wcbril kopen, een nieuwe douchekop, een nieuwe kraan, wastafel of een mooie badkamermeubel. Deze ingrepen zijn relatief goedkoop, maar doen erg veel met je badkamer interieur.

Pas je verlichting aan. Wat je steeds vaker terugziet in de badkamer is het inbrengen van natuurlijk licht. Dit stimuleert ons biologische ritme en zorgt daarnaast voor een frisse lichte uitstraling. Daarnaast is het ook erg mooi om planten neer te zetten in de badkamer. Zorg er wel voor dat deze planten tegen het klimaat van je badkamer kunnen. Het zou namelijk zonde zijn als ze snel overlijden.

Hopelijk heb je weer wat inspiratie op kunnen doen, om de ruimte waar je echt lekker tot rust kunt komen, namelijk de badkamer weer nieuw leven in kunt blazen!

In deze blog lees je alles over hoe jij je woonkamer het beste kunt inrichten. Je wil namelijk niet achterblijven bij je vrienden en familie. Dus wil jij de blits maken met de best ingerichte woonkamer? Lees dan verder.

Vloerbedekking

Vloerbedekking bepaalt de sfeer van de woonkamer enorm. Neem je laminaat of neem je een parketvloer? Laminaat is de goedkoopste optie maar niet altijd de mooiste optie. Wel kun je laminaat in alle vormen en maten krijgen, dus zoek je een wat goedkopere vloer dan is er altijd wel een geschikte laminaat soort voor jou. Maar wil je een vloer met een luxe uitstraling dan moet je gaan voor een parketvloer. Je betaalt er misschien wat meer voor, maar een parketvloer wordt door de jaren heen steeds mooier.

De bank

Je bank is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw woonkamer. Ten eerste moet een bank lekker zitten. Uiteindelijk is de bank toch waar je veel tijd doorbrengt als je ’s avonds televisie aan het kijken bent of als je lekker aan het borrelen bent met vrienden. Ten tweede is de vorm van de bank heel belangrijk. Ga je voor een hoekbank of toch voor een grote rechte bank? Ook dit bepaalt de sfeer van de in inrichting van jouw woonkamer. Bankstellen komen in alle materialen kleuren en vormen. Bedenk daarom van tevoren goed wat je zou willen in jouw woonkamer.

Bijzettafeltjes

Een bijzettafel is niet alleen handig het kan er ook heel stijlvol uitzien. Je kunt een bijzettafeltje gebruiken om de afstandsbediening van de televisie, een kaarsje of een tijdschrift op te leggen. Maar bijzettafeltjes komen ook zeer goed van pas op verjaardagen, je kan er je drankje op kwijt maar ook een schaal met toastjes.

De verlichting

Verlichting heeft ook zeer grote invloed op de sfeer van jouw woonkamer. Zeker als je weinig lichtinval van buiten hebt is goede verlichting heel erg belangrijk. Met verlichting kun je veel doen en je hebt veel mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een lamp die je kunt dimmen. Met gedimd licht is komt jouw woonkamer het beste tot zijn recht. Ook is de kleur van het licht heel belangrijk. Verschillende kleuren kunnen verschillende sferen creëren in de woonkamer.

Heb jij al in de keuken Scandinavisch design? We kunnen er simpelweg niet omheen: Scandinavisch design is hot! En als je erover nadenkt is dat niet zo gek. De winkels liggen vol met accessoires die in een Scandinavisch interieur passen, en wanneer deze in een witte en lichte basis worden gebruikt krijg je al gauw het Scandi gevoel. Echter beperken de meeste mensen zich tot de woonkamer. Wist je echter dat een Scandinavische keuken ook een prachtige verschijning is? Veel licht in de keuken is altijd prettig, maar in combinatie met deze tijdloze stijl gaat u met nog veel meer plezier koken elke avond!

Onze droom keuken: Scandinavisch design

Ik ga niet liegen – wij hebben het er thuis vaak over om eventueel de keuken te renoveren. Heel spannend, omdat een verbouwing niet niks is. Maar het geeft me ook veel inspiratie en ik kan haast niet wachten tot het moment dat we de knoop gaan doorhakken! Gelukkig kan ik deze blog als uitlaatklep gebruiken, en daarom deel ik vandaag een lijstje met alle dingen die ik sowieso in mijn keuken in Scandinavisch design wil hebben!

Licht houten eetkamer tafel

Ik wil zonder twijfel een grote rechthoekige eetkamertafel met robuuste poten, gemaakt van licht hout. Een lekker groot model met plaats voor drie stoelen aan elke zijde. De stoelen zelf moeten van die typische Scandinavisch design keuken stoeltjes zijn! Die witte kuipjes met houten pootjes en zwart ijzerdraad. Echte statement pieces, dus!

Keuken scandinavisch design

Industriele hanglamp

Boven de houten tafel komt een prachtige grote industriële hanglamp. De industriële stijl gaat perfect hand in hand met Scandinavisch design in de keuken. Zo’n donkere lamp breekt het geheel een beetje op zonder de sfeer te verstoren. En het brengt wat stoerheid in de mix!

Witte Smeg koelkast

Ah, zo’n prachtige hoge losstaande koelkast van Smeg! Dat merk heeft sowieso de mooiste keukenapparatuur. Met een mooie hoogglans afwerklaag, zilveren details en afgeronde randen. Met zo’n meubel in de keuken valt iedereens mond gegarandeerd open. En het staat prachtig in combinatie met Scandinavisch design in de keuken!

Afwisseling tussen houten en witte keukenkastjes

Het aanrechtblad vind ik lastig, want mijn voorkeur blijft wisselen tussen een houten blad, een volledig wit glad of een marmeren blad. Maar hoe dan ook, ik wil dat de keukenkastjes verschillende kleuren hebben. Echt op zijn Scandinavisch: een combinatie van wit en licht hout. Zo breng ik wat speelsheid in de keuken zonder dat het er te druk uit ziet.

Kookeiland met hoge krukjes

Het liefst zou ik een keukeneiland willen die aansluit bij de keukenkastjes en het aanrecht. Aan één zijde komen dan twee of drie krukken in dezelfde stijl als de eetkamerstoelen: witte kuipjes met houten pootjes en ijzerdraad details. Dat lijkt me zo gezellig!

Licht houten wandplankjes

In een Scandinavische keuken zie je vaak houten wandplankjes met daarop enkele accessoires zoals een minimalistisch groen plantje en een aantal mason jars met daarin pasta, zaden en ontbijtgranen. Onwijs leuk om de keuken af te werken en lege gaten op te vullen!

Als de zomer is aangebroken dan wil je graag naar buiten. Het is dan wel zo prettig dat de tuin er goed bij ligt zodat je kunt genieten van het mooie weer. Dit is ook een mooie periode om binnen aan de slag te gaan. Vaak hebben we in de zomer meer energie en vrije tijd waardoor een klus eerder aangepakt kan worden. Dat komt natuurlijk ook doordat het in de avond langer ligt is waardoor je langer kunt door werken. Pak daarom in de zomer de grote klussen aan in en om de woning zodat je voor de rest van het jaar hiervan kunt genieten.

Kies een klus

Er is altijd wel iets in huis dat je zou willen veranderen. Dit kan iets kleins zijn zoals het kopen van een nieuwe bank of iets groots zoals het plaatsen van een compleet nieuwe badkamer. Waar je ook voor kiest, ga met één klus per keer aan de gang. De zomer is ook een goed moment om de woning duurzamer te maken. Dit kun je doen door het huis beter te isoleren of door het plaatsen van zonnepanelen. Op die manier kun je zelf de energie opwekken die je in huis nodig hebt. Wil je meer weten over het duurzamer maken van de woning of over het inrichten van jouw huis, kijk dan eens bij woonaanrader.nl.

klaar voor de zomer

Ga lekker naar buiten om je tuin in orde te maken voor de zomer.

Naar buiten!

Je moet ook niet te lang binnen aan de slag gaan want je wilt natuurlijk wel genieten van het mooie zomerse weer! Ga daarom ook buiten aan de slag als dat nodig is. Kies er eens voor om andere planten in de tuin neer te zetten of leg een geheel nieuw terras aan. Door dit te doen kun je op een nieuwe manier en op een andere plek genieten van jouw mooie tuin. Bij https://www.tuintrend.com/ kun je lezen welke planten je het beste kunt planten in de tuin en hoe je de tuin goed kunt onderhouden.

Bij een keuken staat altijd centraal dat deze ruimte vooral praktisch is. Je moet er kunnen koken, kunnen eten, al je boodschappen kunnen opslaan, enzovoorts. Het is daarom belangrijk dat je voor een inrichting kiest die hierbij past en deze functionaliteit niet in de weg zit. Een van de meest populaire inrichtingsstijlen voor een keuken is dan ook de industriële. Deze combineert een fris, modern, luxe en stoer uiterlijk met een erg praktische en realistische inrichting. Best of both worlds!

Wat is een industriële stijl?

Een industriële stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van rustieke en authentieke materialen. Deze hebben een ruw en stoer uiterlijk, maar zijn verrassend comfortabel en warm ogend. Ze zijn praktisch omdat ze makkelijk zijn te onderhouden en niet snel gebruikerssporen achterlaten. In veel gevallen zijn wat gebruikerssporen juist mooi op deze materialen. Denk hierbij aan meubels van mat metaal, donker hout, leer en steen. Woonloods.com heeft hierbinnen veel opties.

Verder is een industriële stijl gekenmerkt aan de rechte vormen, strakke lijnen en het mengen van decoratie en gebruik. Oftewel, je hebt niet een simpel aanrecht met alles wat je nodig hebt en daarnaast een uitbundig gedecoreerde eettafel, maar je hebt een keuken waar overal wel iets moois en bruikbaars tegelijk te zien is.

industrieel interieur

Een industrieel interieur van je keuken kan je door middel van een paar eenvoudige stappen realiseren.

Belang van de decoraties

Decoraties zijn dus belangrijk bij de industriële stijl. Deze geven het dat unieke karakter en zorgt er voor dat het geen koude boel wordt. Hoe pak je dit aan? Ten eerste ga je voor decoraties die binnen de materialen van de keuken passen. Niet teveel plastic of felle kleuren, maar blijf in de stijl van hout, metaal, leer enzovoorts. De decoraties hoeven niet per se meteen op te vallen, het interieur moet één geheel worden. Uiteraard passen zachte kleuren, stoffen materialen en organische decoratie, planten, fruit, enzovoorts, wel heel goed in een industriële inrichting. Probeer ook zoveel mogelijk te decoreren met praktische objecten. Een pracht van een koffiemachine doet net zoveel als een mooie vaas in de hoek, dus probeer in dat opzicht niet teveel dubbel te doen. Bedenk ook dat zo’n inrichting nooit in een keer zomaar af is. Je hebt constant de kans om dingen toe te voegen, weg te halen, te veranderen en aan te passen. Maak er iets leuks van!

Een slaapkamer is natuurlijk een kamer bedoeld om te slapen. Toch is er veel meer mogelijk dan alleen een bed hier neerzetten. De rust die je creëert in een slaapkamer kan je ook voor andere doeleinden gebruiken. Maar hoe richt je dat in? Dat lees je verder in dit artikel.

Slaapkamer goed inrichten

Natuurlijk is het bovenal erg belangrijk dat je slaapkamer goed ingericht is zodat je er heerlijk kan slapen. Dit kan je doen met rustige kleuren en een comfortabel bed. Daarnaast is het van belang dat je goede raam verduistering hebt, zodat je lekker lang kan slapen in een donkere ruimte. Dit is in de zomer natuurlijk extra belangrijk. Ook de ventilatie van de ruimte is iets wat tijdens de zomer erg belangrijk is. Zorg ervoor dat de lucht in de ruimte lekker koel is en dat er af en toe frisse lucht doorheen waait.

Slaapkamer

Zorg ervoor dat je je slaapkamer met rustige kleuren inricht.

Studeerkamer

De rust die je in een slaapkamer hebt kan je ook goed gebruiken tijdens het studeren. In een rustige omgeving kan je jezelf beter concentreren en ben je dus een stuk efficiënter. Zorg voor een goede ergonomische zithouding aan je bureau. Op deze manier kan je optimaal gebruik maken van de ruimte en de rust in je slaapkamer.

Loungekamer

Daarnaast kan je de slaapkamer gebruiken om heerlijk tot rust te komen en te genieten van je favoriete boeken en films. Ook is het heerlijk om te relaxen met vrienden. Dit kan er natuurlijk wel voor zorgen dat er af en toe onverwachtse logees blijven slapen. Dit kan je combineren met het lounge idee van je slaapkamer door middel van een comfortabele slaapbank. Ga hierbij voor goede kwaliteit en zitcomfort. Er zijn verschillende winkels en merken die slaapbanken verkopen, er is dus genoeg keus. Van een goedkope slaapbank tot een mooie design slaapbank van het merk Innovation.