We mogen weer naar buiten en genieten van onze tuin! Maar waar we vorig jaar nog helemaal blij van werden, is dat nu nog steeds zo? Wij mensen veranderen in de loop der tijd en onze behoeftes dus ook. Neem je tuin dus eens goed onder de loop.

Onderhoudsvrij

Als je weinig tijd hebt, te kampen hebt met lichamelijke klachten of gewoon geen groene vingers, houd je tuin dan onderhoudsvrij. Kies voor makkelijke planten en grote terras tegels. Kies zeker niet voor gras want dit dient regelmatig gemaaid te worden. Op de site van Nieuwewonen.nl besteden ze vaak ruimte aan tips voor een onderhoudsvrije tuin, dus zeker een bezoekje waard!

Zon of schaduw

Ben je een liefhebber van zon? Bekijk dan goed waar de zon zich bevind op het tijdstip dat je meestal in de tuin door brengt. Creëer hier een leuk zitje waar je fijn van de zon kunt genieten. Wat schaduw bouw je snel en makkelijk in met een parasol of een schaduwdoek. Deze laatste is een doek wat je makkelijk spant tussen een paar bomen, schutting of schuurtje.

Voldoet jouw tuin nog?

Voldoet jouw tuin nog?

Kies voor privacy

Wanneer je houdt van zonnen dan zal je waarschijnlijk vaak in de tuin te vinden zijn om wat kleur op te doen. Uiteraard zit je dan niet te wachten op buren die even tussen de heg door gluren. Kies daarom voor een schutting. Deze geeft je de privacy die je zoekt en heeft ook nog eens uitstraling. Schuttingdelen kunnen gebeitst worden in de gewenste kleur, maar daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. Er zijn schuttingen met betondelen om verrotten zo veel mogelijk te voorkomen. Op de site van Tuinweb.com hebben ze diverse schuttingen op een rijtje gezet. Gemakkelijk als je inderdaad toe bent aan wat meer privacy.

Tijd voor de barbecue

Wanneer je de tuin onder handen neemt, houd dan ook zeker rekening met visite. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om visite te ontvangen en een heerlijke barbecue aan te steken. Want van een mooie tuin geniet je niet alleen toch?

Lekker jouw woonkamer een nieuw leven aan het inblazen met een nieuw likje verf en meubels, maar moet het plafond grondiger worden aangepakt om het er netjes uit te laten zien? Kijk eens naar de mogelijkheid van een spanplafond. Je kunt hier flink wat voordelen uit halen.

Wat is het?

Normaal krijg je bij een beschadigd plafond te maken met hoge renovatiekosten om alles weer netjes te laten ogen. Professionals zijn duur en je zult flink wat manuren kwijt zijn aan kosten. Kies je voor een spanplafond dan krijg je een hoogwaardig stuk kunststof wat onder je woonkamer plafond wordt geplaatst. De bevestiging gaat via klemmen en is dus erg snel te plaatsen door vakmannen. Vaak zelfs binnen één dag!

Voordelen

Wanneer je dit materiaal laat plaatsen bespaar je dus tijd en geld. Maar er zijn meer voordelen te bedenken:

  • In plaats van je meubels allemaal te moeten verplaatsen of te bedekken omdat je gaat schilderen, hoeft dit niet als je een spanplafond laat plaatsen
  • Door de vochtbestendig werking van het materiaal is het ook nog eens extra duurzaam en makkelijk schoon te maken.
  • Je kunt de verlichting laten inbouwen. Door de tussenruimte tussen het oude plafond en het spanplafond kun je hier makkelijk spots plaatsen voor een strakke, moderne uitstraling

Geluidsdemping

Ook in een woonkamer waar je vaak te maken krijgt met akoestiek heb je een voordeel: wanneer je je plafond laat bedekken met een spanplafond zul je minder de galm gaan horen van onder andere voetstappen, gesprekken en andere geluiden dankzij de geluiddempende functie.

woonkamer spanplafond uitgelicht

Een woonkamer spanplafond is een schitterende toevoeging aan jouw huis.
Bron: Plameco.nl

Ontwerp

Wat leuk is aan het materiaal, is dat je naast de grote keuze uit kleuren ook een eigen ontwerp kunt toepassen. Hierdoor kan je elke kamer naar wens inrichten en over laten lopen in de stijl van de kamer.

Onderhoud

Niet alleen heeft het materiaal goede en veilige eigenschappen voor de duurzaamheid, ook kan het erg makkelijk worden schoongemaakt. Waar je bij een normaal plafond hardnekkige vlekken al snel moet oververven, hoef je nu alleen met wat simpel schoonmaakmiddel aan de slag. Hierdoor kan je het eigenlijk in elke ruimte plaatsen, dus ook de badkamer.

Wist jij dat je meer dan 30% van je leven in bed ligt? Een goed en comfortabel bed is daarom zeer belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt hebben wij speciaal voor jouw slaapkamer een overzicht opgezet van het aanbod 2-persoonsbedden. Heb je vragen over een specifiek bed of formaat? Neem dan contact op!

Verreweg de meest gekochte 2 persoonbedden hebben een afmeting van 160×200 of 180×200

Echter tegenwoordig is er een opmars in het gebruik van wat langere bedden, met een lengte van 220 cm. Dat is ook niet zo gek want mensen worden steeds langer. Het standaard advies is: neem een bed te nemen dat minimaal 20 cm langer is dan je lichaamslengte. Zo kan je altijd lekker languit liggen zonder dat je voeten tegen of over de rand komen.

 

Termen die je tegen komt in je zoektocht naar een nieuw bed

Als je op zoek bent naar een nieuw tweepersoonsbed kom je zoveel verschillende termen tegen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We lichten een aantal van die termen toe:

Lits-jumeaux:

Dit is de benaming voor een bed met 2 losse matrassen en een breedte van 160 of 180 cm.

Boxspring:

Dit type bed bestaat uit een bodem met 2 of 3 lagen (pocket)veren en daarop een matras en eventueel ook nog een topmatras. Het bed wordt ook wel een hotelbed genoemd omdat het vaak in hotels gebruikt wordt. Je kunt het bed, hoofdbord en matras in dezelfde stof laten bekleden.

Let op: het comfort van een boxspring wordt bepaald door het matras dat je erop legt.

Twijfelaar:

Een twijfelaar is een bed van 120 cm breed. Te smal om een tweepersoonsbed genoemd te worden, maar een stuk breder dan een eenpersoonsbed. Twijfelaars worden vaak gebruikt op studentenkamers en kamers die te klein zijn voor een volwaardig tweepersoonsbed.

Tip: de meeste online slaapkamerwinkels hebben een live chat service, stel vooral alle vragen die hebt! Een 2-persoonsbed koop je immers niet zo vaak, wel belangrijk dat het voldoet aan je wensen en eisen. Dat is de basis voor een goede nachtrust!

Iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Op een dag stopt je koelkast ermee en is het toch echt tijd voor een nieuwe. We gaan afscheid nemen van de oude, treurig wellicht na al die jaren goede dienst, maar een nieuwe koelkast heeft ook veel voordelen, dus niet getreurd!

Energie besparend

Bij een koelkast op leeftijd raken de rubbers versleten. Vaak gaat dit zo minimaal dat we het niet eens in de gaten hebben of denken het kan nog wel even. Maar ongemerkt verlies je veel energie. Zonde voor de portemonnee natuurlijk. Bovendien is een nieuwe koelkast al veel energie zuiniger. Let bij de aanschaf dus zeker op het energie label om geld te besparen.

Nieuwe koelkast

Nieuwe koelkast nodig? Kijk onder andere naar het energieverbruik.

Inbouw of niet?

Heb je nu een inbouw koelkast? Misschien wil je nu wel kiezen voor geen inbouw meer. Makkelijker als de koelkast aan vervanging toe is. Op de website van Interieurspecialisten.net hebben ze hier een mooi artikel aan gewijd. Ze leggen je tevens uit waarom een niet-inbouw koelkast veel handiger is en ook nog eens mooier staat in het interieur.

Op zoek naar een nieuwe koelkast

Wanneer je koelkast het heeft begeven is het tijd voor een nieuwe, maar wat kies je? Word het alleen koelkast of ook diepvries? Kiezen we voor een strak uiterlijk of gewoon de witte zoals we al eerder hadden? Misschien ga je deze keer wel voor een Amerikaanse koelkast met ijsklontjes en koud water reservoir. De mogelijkheden zijn eindeloos en de keuze moeilijk. Op de website van Meerkeuken.nl vonden wij, tijdens onze zoektocht, een mooi artikel wat ons een beetje wegwijs maakte in de wereld van de koelkasten. Na wat speurwerk kunnen we eigenlijk maar één echt goede tip geven: bedenk wat je wilt met je koelkast. Natuurlijk wil je dat de Cola koud staat en je salade niet bederft. Maar wat wil je nog meer? Waar heeft jouw keuken behoefte aan? Pas als je dat goed op een rijtje hebt kun je efficiënt op zoek gaan. En bovendien geniet er van, want een nieuwe koelkast koop je niet iedere dag!

Geachte lezer. Sinds een aantal maanden hebben wij oosterse lampen in de woonkamer staan. Wablief? Oosterse lampen, wat zijn dat? Nou oosterse lampen zijn verlichting elementen oorspronkelijk gemaakt buiten Europa. Wat bedoelt men met oosters? Dat kan van alles zijn. Met name doelt men op Noord-Afrika. Dus niet echt het echte oosten. Al kan een oosterse lamp ook uit Turkije komen dat is natuurlijk wel ten oosten van ons.

Uitgelicht: Sfeervolle oosterse hanglampen van Ghalia.nl

Die lampen geven net dat beetje extra aan je interieur. Ze zijn handgemaakt en dat zie je er aan af. Verder zijn ze niet duur, ze worden gemaakt in landen waar productie kosten wat lager liggen dan bij ons. Geen slaven armband, de meeste oosterse lampen in de Benelux zijn fair trade. Maar zo een lamp hoeft niet veel te kosten. Ze zijn makkelijk te installeren. Ze gaan lang mee. Dat zijn voordelen van een oosterse lamp t.o.v. een westerse lamp.

Tip: Sfeervolle oosterse wand lampen van Ghalia.nl

Ikzelf heb al zo een 4 oosterse lampen verspreid over het hele huis hangen. Ik heb ze in de woonkamer, in de slaapkamer, in de keuken. Het kan echt overal. Een oosterse lamp is nooit uit de toon ofzo. Dat is de reden waarom steeds meer Nederlanders kiezen voor juist een oosterse lamp in hun huis in plaats van een normale lamp. Het zal de sfeer veel goed doen en je gaat prettiger wonen. Een oosterse lamp nogmaals hoeft echt niet aan de prijzige kant te zijn. Het heeft geen rib uit mijn lijf gekost. Het was me aan het eind van de dag meer dan de prijs waard om dit fraaie stel in mijn huis te halen. Je hebt er iedere dag plezier van dat in tegenstelling tot een dure vakantie bijvoorbeeld. Overweeg het dus eens.

Geachte lezer, Frank van Zundert hier ik ga vandaag even toelichten de zoektocht naar babykamer posters. Sommigen van jullie weten al dat we een week of twee bevallen zijn, wel mijn vrouw is natuurlijk bevallen specifiek van onze dochter Lieke. Nou, alle fundamentele items staan al in de babykamer. Maar het oogt toch nog wel een beetje kaal dus ik dacht laten we eens wat posters inslaan om die muren van wat kleur te voorzien!

Tip: CozyKidz.nl baby(kamer) posters

Mijn vrouw weet veel meer dan ik van hippe babykamer interieur dus zij begon al te googelen op haar favoriete merknamen. Er zijn namelijk een aantal merken in babykamer interieur land die neusje van de zalm zijn zoals Nike en Adidas dat zijn in de sportkleding wereld.

Enfin, mijn vrouw die is helemaal weg van het merk Mrs Mighetto. Die maken tevens uiterst stijlvolle posters en prenten wist zij. Ons oog viel al snel op Poster around the Glade, ja zo heet die poster. Het is een mooie zwart wit achtige poster met een hert erop. Enfin, ik zie nu helaas dat deze specifieke model is uitverkocht. Ja logisch het is een enorm toffe poster. Maar wat ik jou op het hart kan drukken is dat er nog veel meer toffe posters zijn van Mrs Mighetto en die zijn nog wel verkrijgbaar en smaken verschillen toch ook dus kijk vooral even verder dan uw neus lang is zal ik maar zeggen.

Enfin, nog een tip voor inspiratie die ik mee wil geven mijn vrouw die volgt de blog van CozyKidz, die delen inspiratie van hippe moderne kinderkamer styling. De link is als volgt:

CozyKidz.nl – Mooiste kinderkamers inspiratie

Neem eens een kijkje en leer wat er wel niet allemaal mogelijk is op dit vlak. Je vindt zo leuke merken die je nog niet kende, leuke stijlen zoals bijv. monochroom, de benodigdheden de laatste trends en noem het maar op.

Als je een buitenzwembad wilt laten aanleggen, dan dien je rekening te houden met een aantal factoren. De vorm van het zwembad, hoe groot het zwembad moet worden, maar ook het budget tellen mee. Je kunt de wensen over het eindresultaat bespreken met een vakkundig bedrijf.

Zou je graag een buitenzwembad willen laten aanleggen in de tuin? Dan is het goed om te weten dat een aantal zaken van belang zijn. Zo is het handig om te bedenken op welke plek precies je het buitenzwembad wilt laten plaatsen in de tuin. En heb je al nagedacht over welk formaat zwembad je zou willen? Ook zijn er verschillende zwembadvormen verkrijgbaar. Op een foto lijkt een rechthoekig zwembad wellicht heel mooi, maar misschien past een rond of ovaal zwembad wel beter in jouw tuin. Het is ook mogelijk om een leuk terrasje erbij te bouwen, als je tuin veel zon heeft. En misschien staat een buitenhuisje er ook mooi bij, als je daar plaats voor hebt. Als je iemand in de familie of kenniskring hebt die reeds een zwembad in de tuin heeft, dan kun je naar hun ervaringen vragen. Dit is een goede manier om alvast te oriënteren op het idee of een zwembad iets voor jou en je tuin is. Mensen met een buitenzwembad hebben misschien wel tips over hoe je het aan kunt pakken. Ze kunnen vertellen over wat hun ervaringen met het aanleggen en onderhouden van een zwembad zijn en wat zij de volgende keer anders zouden aanpakken. Het budget is ook handig om vast te stellen voor jezelf: hoeveel geld wil je eraan uitgeven?

Voor welke prijs een buitenzwembad?

Hoeveel een buitenzwembad nou precies kost, loopt nogal uiteen. Factoren die meewegen in de prijs, zijn keuzes in de vorm, afmeting en materiaal. Ook hangt er een prijskaartje aan de wens om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van het zwembad. Materiaalkeuzes en deskundig vakmanschap zijn vaak belangrijk als je een kwalitatief goed zwembad wilt hebben, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Iedere tuin en zwembadwens is namelijk anders, dus elk zwembad komt weer op een andere manier tot stand. Wanneer je zelf aan de slag gaat met eigen samengesteld materiaal, dan valt de prijs aanzienlijk lager uit. Met ongeveer €10.000 kom je dan al een heel eind. Wanneer je een vakman inschakelt en diegene het zwembad laat aanleggen, dan heb je een goede basis voor zo’n €15.000 tot €20.000. Uiteraard zijn deze prijzen een schatting en is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. Al met al kun je voor dit geschatte bedrag vaak gedegen kwaliteit en kennis krijgen voor het aanleggen van uw buitenzwembad.

Buitenzwembad in de tuin waar je maximaal van kunt genieten

Door de innovatieve ontwikkelingen de laatste jaren, is het steeds makkelijker geworden om langer buiten te kunnen zwemmen. Zo zijn zwembadoverkappingen en zwembadverwarmingen de afgelopen jaren erg populair geworden. Een overkapping biedt een aantal voordelen. Sommige overkappingen kunnen namelijk opgewarmd worden en bovendien houden ze allerlei vuil tegen. Dit scheelt dan weer in het dagelijks onderhoud van het buitenzwembad. En uiteraard is de mogelijkheid om langer te kunnen zwemmen bij een overkapping het grootste voordeel. Tip: zwembadoverkappingen van Laluna bieden kwaliteit en goede service voor een betaalbare prijs.

Een verwarmingselement met een warmtepomp geeft je de mogelijkheid om het zwembad op te warmen als de zon dit niet heeft kunnen doen. Wanneer je een buitenzwembad in de tuin hebt, dan is het fijn om bijvoorbeeld met de kinderen al in de meivakantie hier lekker in te kunnen zwemmen. Een warmtepomp biedt de mogelijkheid om buiten de warme zomerdagen ook van het zwembad te kunnen genieten. Warmtepompen zijn erg voordelig, want de ontwikkelingen in de warmtepomp gaan de laatste jaren zo snel dat het rendement op dit moment al oploopt tot 1:7-9. Naar verwachting loopt dit rendement de komende jaren nog meer op, dus men haalt er alleen maar voordeel uit. Dankzij de warmtepomp kun je van het buitenzwembad gebruikmaken van half april tot half november. Erg fijn natuurlijk, want zo ben je niet alleen maar beperkt tot de zomermaanden waarin de zon ook flink moet schijnen. Tip: schaf een warmtepomp van Zodiac aan, want dit merk maakt echte toppers.

 

Met persoonlijke details in je inrichting kun je van je woning helemaal je eigen plekje maken. Door het ophangen van bijvoorbeeld vakantiefoto’s kun je deze mooie momenten keer op keer opnieuw beleven. Andere foto’s vrolijken je op of zijn dierbare herinneringen aan familie of vrienden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze persoonlijke herinneringen goed passen bij de rest van je inrichting. In onderstaand artikel lees je op welke zaken je moet letten om de perfecte fotodecoratie voor jouw muur te kiezen.

Welke decoratie past het beste bij jouw inrichting?

Eén van de belangrijkste zaken waar je op moet letten is het materiaal waarop je de foto af laat drukken. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden en niet alle materialen passen goed binnen elk interieur. Eén van de meest gebruikte materialen is canvas. Door een foto af te laten drukken op canvas lijkt het op een schilderij. Een foto op canvas past eigenlijk binnen elk interieur. Met een afdruk op hout krijg je een robuuster en stoerder resultaat en in een industrieel interieur past een fotoafdruk op plexiglas of aluminium heel erg goed. Wil je echt iets bijzonders? Laat je favoriete foto dan afdrukken op fotobehang.

Foto’s op de juiste manier bewerken

Soms zijn foto’s gelijk perfect en hoef je er helemaal niks meer aan te veranderen om een perfecte afdruk te krijgen. In veel gevallen wordt een foto echter persoonlijker en levendiger wanneer je deze bewerkt. Zo kun je een foto een compleet andere uitstraling geven door te spelen met kleur. Zwart-wit foto’s passen in vrijwel elk interieur en door een foto af te drukken in sepia kleuren krijgt de foto een ouderwets uiterlijk. Het kan ook erg leuk zijn om een foto aan de muur te hangen met een kleuraccent. In dit geval is de hele afbeelding zwart-wit op één kleur na. Deze kleur voegt details en accenten toe in één specifieke kleur. Vooral heldere kleuren zijn hiervoor zeer geschikt, zoals rood, geel en blauw.

Het maken van een collage

Heb je zo veel prachtige foto’s dat je niet kunt kiezen welke foto’s je aan de muur wilt hebben? Kies dan voor een fotocollage van al je dierbaarste foto’s. Een fotocollage kan een heel verhaal vertellen op één paneel.

Kleuren op elkaar afstemmen

Wanneer je een foto kiest voor aan de muur, moet je er rekening mee houden dat deze goed past binnen je huidige interieur. Zo moet je onder andere rekening houden met de kleuren die gebruikt zijn in jouw kamer en de kleuren van de foto. Wanneer een foto voor gezelligheid en sfeer moet zorgen kun je het beste kiezen voor warme kleuren, zoals rood, geen en oranje. Blauw-, paars- en groentinten maken een ruimte juist rustiger. Zwart-wit foto’s hebben uiteraard ook een neutrale uitstraling.

Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/