Wanneer je een woning gaat kopen, dan is het vaak verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. In sommige situaties kan een bouwkundige keuring verplicht zijn. Hypotheekverstrekkers stellen soms namelijk eisen. De hypotheek wordt dan niet verstrekt zonder bouwkundige keuring. Maar je kunt beter ook een bouwkundige keuring uit laten voeren wanneer het niet verplicht is. Het kopen van een huis is immers een grote investering.

Je slaapt een stuk beter in je nieuwe woning

Dit klinkt misschien wat vreemd, maar je wilt natuurlijk aangenaam leven in je woning. Met een bouwkundige keuring weet je dat alles gecontroleerd is en daarmee het gevaar geminimaliseerd. Dit zorgt er dan ook voor dat je je een stuk fijner voelt in je nieuwe woning. Je weet dat er een expert naar heeft gekeken en dat alles prima is. Bij eventuele gebreken kun je dan ook tijdig inspringen. 

Je hebt meer financieel inzicht na een bouwkundige keuring

Wanneer je een huis hebt gekocht, dan ben je er vaak nog niet qua kosten. Je moet immers ook geld besteden aan de verbouwing. Misschien wil je bijvoorbeeld extra kamers laten bouwen voor je kinderen. Dit zijn doorgaans flinke bedragen en daarom moet je vooraf ook goed berekenen of het kopen van een huis uit kan. De meeste mensen houden wel rekening met verbouwingskosten, maar niet de kosten van eventuele gebreken op de lange termijn. Met een bouwkundige keuring heb je dus meer financieel inzicht. 

Een betere onderhandelingspositie dankzij een bouwkundige keuring

Met een bouwkundige keuring heb je ook een betere onderhandelingspositie. Onderhandelen bij een woning is immers belangrijk en het gaat ook om grote bedragen. Het uit laten voeren van een bouwkundige keuring kan dan ook zeker uit. Je bent er weliswaar wat geld aan kwijt, maar je staat sterker wanneer er eventuele gebreken zijn. Je moet een bouwkundige keuring uiteraard wel laten uitvoeren door een gecertificeerde inspecteur. Gelukkig zijn er genoeg inspecteurs actief en ongetwijfeld ook wel iemand in je regio. Je kunt naar Huiskeur gaan voor meer informatie en je kunt er ook gelijk een afspraak maken.