Sinds corona is voor veel mensen thuiswerken voor de helft van de tijd de norm geworden. Omdat je je thuiswerkplek veel gebruikt, verdient deze dus wel wat extra aandacht. Het leuke van je thuiswerkplek is dat je hem helemaal zelf kan inrichten naar je eigen smaak, wat op kantoor niet kan. Door bepaalde kleuren te gebruiken op je werkplek, kan je zelfs efficiënter werken. De kleur groen is bijvoorbeeld het minst vermoeiend, heeft een kalmerend effect en verhoogt je leestempo. Groene eetkamerstoelen kunnen goed als stoel op je werkplek fungeren en het is mooi als je groene accenten laat terugkomen in de accessoires. Lees snel verder voor meer tips over hoe je je thuiswerkplek het beste kunt inrichten. 

Tafel en stoel

Een bureau of eettafel hoort thuis op elke werkplek. Gebruik alleen een eettafel als hij groot genoeg is en ook echt als werkplek gebruikt kan worden. Zorg ervoor dat je je bureau of tafel altijd opruimt, omdat je zo meer rust in je hoofd creëert. Naast een bureau of tafel kan een goede stoel ook niet ontbreken. Vaak wordt er een bureaustoel gebruikt, maar eetkamerstoelen kunnen ook als goede stoel op je werkplek worden gebruikt. Zeker als je veel om je interieur geeft, is een eetkamerstoel een goede optie. Eetkamerstoelen van Bouclé zijn bijvoorbeeld een goede keuze, omdat Bouclé een zachte, mooie stof is waar je lang op kunt zitten.  

Een fijne thuiswerkplek

Een fijne thuiswerkplek

Verlichting

In een donkere kamer werken is natuurlijk niet fijn. Licht heeft ook invloed op je productiviteit en daarnaast wil je ook gemakkelijk alles goed kunnen lezen. Verder helpt een goede verlichting ook hoofdpijn en vermoeidheid te voorkomen. De belangrijkste lichtbron is daglicht, dus als het kan, zorg dan dat je een groot genoeg raam in je werkkamer hebt. Omdat het contrast tussen je scherm en het buitenlicht groot is, is het beter om niet met je gezicht naar het raam te zitten. Je kan beter dwarszitten ten opzichte van het raam en het liefst niet al te dicht bij. Voor extra licht en als het buiten donker is, is het ook belangrijk om een bureaulamp te hebben.

Opbergruimte en accessoires

Door de spullen die je niet altijd nodig hebt netjes achter de kastdeuren of in lades te bewaren, creëer je rust op je werkplek en daarmee ook rust in je hoofd. Spullen als je oortjes, notitieboekjes en pennen kun je uiteraard laten liggen. Ook inspirerende boeken hoef je niet op te bergen. Het is juist leuk om die bijvoorbeeld in een open kast te zetten. Om je werkplek wat op te leuken kun je gebruikmaken van accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een mooie bureaulamp, wat planten en lijsten aan de muur. Ook een lekkere geurkaars mag niet ontbreken op je werkplek.