De tv is een van de belangrijkste apparaten in huis. Niet alleen omdat het een bron van entertainment is voor het hele huishouden, maar ook omdat het een grote invloed heeft op de uitstraling van je woonkamer. Bij het kopen van een tv zijn we geneigd om alleen te denken aan de tv als een apparaat waar we graag gebruik van maken. We bekijken de kijkhoek, berekenen de correcte kijkafstand en zoeken een tv die aan al onze gebruikerswensen voldoet. Ondertussen vergeet je voor het gemak even dat de tv een groot deel van de dag uitstaat en dus enkel een groot zwart vlak in de woonkamer is. Hoewel dat onontkoombaar is, tenzij je gebruik maakt van een speciale modus waarin de tv als schilderij of fotolijst dienstdoet, kun je jouw woonkamer wel zo inrichten dat dit zwarte vlak niet opvalt. Met een hoekmeubel voor de tv plaats je jouw tv in de hoek, maar wat zijn de voordelen?

Voordelen hoekmeubel voor tv

Met een hoekmeubel voor je tv kun je jouw tv in de hoek van de kamer plaatsen. Hierdoor trekt deze niet zoveel aandacht en kun je vanuit meerdere hoeken de tv bekijken. Een hoekmeubel voor de tv maakt het lastig om de ideale kijkhoek te krijgen, maar het vergroot wel het aantal kijkhoeken die een redelijke weergave geven. Het is dus een compromis die je sluit, maar als je de beste kijkervaring wilt, is plaatsing in de hoek geen aanrader. Heb je een kleine woonkamer en wil je iedere vierkante meter optimaal benutten? Dan is een hoekmeubel voor je tv wel geschikt.

Plat aan de muur

Een tv plat aan de muur hangen is steeds populairder. Nu de televisies steeds dunner worden is het eigenlijk ook zonde om deze nog op een tv meubel te zetten. De tv meubel is handig voor de randapparatuur, maar niet langer noodzakelijk voor het ondersteunen van de tv. Door je tv op te hangen bespaar je de meeste ruimte, al zal dit in de praktijk weinig helpen, omdat je er toch een tv meubel onder plaatst. Uiteindelijk is het dus vooral een kwestie van smaak en gemak. Als je de tv om een bepaalde reden niet op kunt hangen, is het gebruiken van een hoekmeubel voor de tv uiteraard een goed alternatief.

Extra tips nodig?

Heb je meer tips nodig bij het kopen van je nieuwe tv of tv meubel? Lees dan ons blog waarin we je helpen bij het online kopen van een tv meubel. Hier lees je meer over de voor- en nadelen van het online aanschaffen van een tv-meubel.