Een tv-meubel is een van de belangrijkste meubelen die je kan aanschaffen voor het interieur van je woonkamer. Het is misschien niet het eerste meubel waar je aan denkt als je de inrichting van je kamer gaat plannen, maar dat is eigenlijk onterecht. De gemiddelde Nederlander kijkt een kleine drie uur per dag naar de tv. Terwijl je tv zit te kijken valt het tv-meubel in je gezichtsveld, dus je kijkt per dag bijna drie uur naar je tv-meubel. Natuurlijk ligt je focus op het beeld dat je tv weergeeft, maar je kan het meubel onder de tv niet negeren. Een nieuwe tv-meubel aanschaffen doe je dan ook zorgvuldig, zodat je zeker weet dat het meubel aan jouw wensen voldoet. Een tv-meubel online kopen is natuurlijk mogelijk, zo heb je alle tijd om het enorme aanbod door te nemen en te bepalen welk tv-meubel bij jouw interieur past.

Een tv-meubel online kopen is een fluitje van een cent

Wanneer je een tv-meubel online gaat kopen zal je merken dat het aanbod enorm uitgebreid is. De meubelen verschillen van formaat, materiaal, vorm en kleur. Je kunt kiezen uit een minimalistische oplossing, waarbij je de tv aan de muur hangt en de randapparatuur wegwerkt in een klein tv-meubel. Een andere optie is een wandmeubel die om je hele tv geplaatst wordt. Door dit ruime aanbod vind je altijd een tv-meubel die in jouw interieur past. Je bestelt je meubel eenvoudig online en het artikel wordt bij je thuis afgeleverd. Veel webwinkels bieden je ook de mogelijkheid om je meubel bij een magazijn in de buurt af te halen. Handig, als je overdag nooit thuis bent en liever op een voor jou geschikt moment het meubel wilt afhalen.

Meubel voor tv

Impressie van een tv-meubel

Hoe je een geschikt tv-meubel vindt

Wat voor soort tv-meubel geschikt is voor jouw interieur is natuurlijk heel erg afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Heb je hier niet echt over nagedacht of heb je nog geen idee wat je nu precies zoekt, is het aan te raden om online inspiratie op te doen. Dit kan je doen door gewoon eens rond te kijken in het assortiment van verschillende woonwinkels, maar je kan ook iets breder zoeken. Door gewoon te googelen naar tv-meubels, of een kijkje te nemen op Pinterest. Hier kun je veel ideeën opdoen, die je misschien niet direct naar het juiste tv-meubel wijzen, maar je wel een idee kunnen geven over het soort meubel dat je graag wilt hebben. Als je eenmaal weet wat je wilt, kun je namelijk veel gerichter gaan zoeken.

Waar je op moet letten

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het online kopen van een tv-meubel. Ben je van plan om je tv direct op het tv-meubel te plaatsen? Houd dan rekening met de draagkracht van het meubel en het gewicht van je tv. Zeker de grotere tv’s kunnen behoorlijk wat druk op het meubel geven, waardoor deze op den duur kan verbuigen. Heeft een meubel een dunne plaat waar de tv op komt te staan, of weinig steunpunten om de plaat te ondersteunen? Dan gaat dat mogelijk problemen opleveren. Let er ook op dat je meubel niet te hoog of te laag is voor jouw kijkhoogte. Als je tv te hoog of te laag komt te staan kunnen fysieke klachten opspelen door de verkeerde houding die je dan gaat aannemen.