De eerste sneeuw in Nederland van dit jaar is al weer gevallen. Sommige mensen vinden het misschien afgrijselijk, terwijl het voor anderen de leukste en mooiste tijd van het jaar is. Of je het nou leuk vindt of niet, de winter is niet te vermijden. Toch kun je het deels vermijden door lekker veel binnen in de warmte te zitten en daar ook optimaal van te genieten. Er zijn verschillende dingen die je kan doen om jezelf én je eigen huis goed voor te bereiden voor de winter. Lees hier welke dat zijn.

Zorg voor genoeg haardhout

Dit is natuurlijk alleen van toepassing als je daadwerkelijk een open haard of koutkachel hebt. In de winter is het nou eenmaal koud, en dan is het heerlijk om lekker een vuurtje aan te steken. Naast dat het je warm houdt en de kamer waar hij in staat ook, staat het ook heel gezellig en knus. Je kan op verschillende manieren brandhout kopen, dus dat is geen probleem. Voor het mooiste vuur kun je het best essenhout kopen. Dat brandt gelijkmatig en langzaam, waardoor je er het langst mee doet.

Vergeet de tuin niet

Je zou denken ‘Het is winter, ik heb mijn tuin niet nodig’, maar dat is precies de reden dat je er wel voor moet zorgen zodra het koud begint te worden. Ruim je tuin grondig op en haal bloemen of planten die de winter niet gaan overleven weg. Zo is je tuin ook nog mooi als de zomer weer is begonnen. Als je graag nog in de tuin zit in de winter, zorg dan dat er genoeg kussentjes en kleedjes liggen, en zorg daarnaast voor een klein kacheltje die je warm kan houden.

winterinrichting woonkamer

Vernieuw je interieur

Niet je volledige interieur natuurlijk, maar gewoon met kleine dingetjes. Je merkt pas echt dat het winter is als je leuke accessoires en decoraties in huis haalt. Leg bijvoorbeeld een warm wollen dekentje in een warme kleur op de bank en zet lekker ruikende geurkaarsen neer. Als je warme kleuren in je huis verwerkt, krijgt het hele huis meteen een knussere uitstraling. Een andere manier om die knusse uitstraling te krijgen is door schilderijen en/of fotolijsten te vervangen door schilderijen en lijstjes met winterse plaatjes of warme kleuren.