Misschien heeft u al ervaring met een stortdouche opgedaan, bij voorbeeld in een saunacomplex, in een hotel of bij vrienden. Een dergelijke ervaring bevalt vaak zo goed en is zo ontspannend dat u zonder dat u er erg in heeft makkelijk een half uur onder deĀ stortdoucheĀ kan staan. Wellicht was die ervaring ook de reden dat u nu zelf een stortdouche kopen wilt. Wij ondersteunen uw wens van harte, maar gelijktijdig willen wij u ook graag wat verder informeren.

De traditionele douche versus een waterbesparende stortdouche.

Op de eerste plaats; met een regendouche wordt in grote lijnen hetzelfde bedoeld als een stortdouche. Desondanks zit er wel een verschil in. De regendouche geeft een fijne straat uit een brede kop. Deze kan vierkant of rond zijn, maar het effect blijft gelijk. Met een stortdouche valt het water met dikkere stralen naar beneden en dat geeft het effect van een waterval. Bovendien vraagt de laatste wat extra aandacht voor de aan- en afvoer van water. Daar komen we later nog op terug.

Wanneer je een stortdouche wilt kopen, moet je kijken naar de grootte van de kop. Deze is vaak vierkant of heeft een groter rond vlak.

Wanneer je een stortdouche wilt kopen, moet je kijken naar de grootte van de kop. Deze is vaak vierkant of heeft een groter rond vlak.

Het watergebruik van de regendouche.

Er zijn de laatste jaren steeds betere technieken ontwikkeld om (overmatig) watergebruik in te dammen. Ten opzichte van uw traditionele douche gebruikt de regendouche natuurlijk wat meer water, maar het watergebruik van regendouche is niet veel groter. U hoeft zich bij het gebruik er van dus niet bezwaard te voelen. Daartegenover staat dat de grote douchekop met de vele stralen u een weldadig gevoel geeft en wordt uw lichaam op temperatuur gehouden. U wordt als het ware omgeven door een warm water gordijn.

Een andere optie is de waterbesparende stortdouche.

Dat u onder een dergelijk douchekop een waterval gevoel ondergaat, betekent ook dat deze toch wat meer water gebruikt. In korte tijd krijgt u een stortvloed van water over u heen en dat geeft die unieke beleving. Aan de andere kant zult u er wat korter onder staan. Met een handdouche, die bijna altijd ook wordt gemonteerd, kunt u zich dan verder afspoelen.

Bij een stortdouche kopen horen wat technische voorzieningen.

Nemen we het watergebruik van de regendouche, dan zijn de consequenties gering. Normaal gesproken kan uw watertoevoer en -afvoer de hoeveelheid water wel verwerken. Een voorbehoud maken we echter voor heel oude woningen, waar de diameter van de leidingen niet toereikend kan zijn. Iets anders ligt het bij de waterbesparende stortdouche. Ondanks het waterbesparende mechanisme gebruikt zo’n type douchekop meer water. We bedoelen daarmee meer water in kortere tijd. Daarom is het zaak dat er gekeken wordt of uw warmwater installatie en het leidingwerk daar voldoende capaciteit voor heeft. Uiteraard zijn wij u daarbij graag van dienst.

Mogelijkheden van montage.

De diameter van de douchekop, zowel van de regendouche als de stortdouche, varieert van 12 tot 60 cm. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende vormen. Vanzelfsprekend is de grootte van de douchekop bepalend voor het watergebruik. Er zijn montagemogelijkheden op een stang, samen met b.v. een handdouche. U kunt er ook voor kiezen deze op het plafond te monteren of zelfs in te bouwen. Let u dan wel op de advieshoogte bij de betreffende douchekop.

Een stortdouche kopen kan u blij maken.

U koopt namelijk niet alleen een stuk techniek maar vooral ook veel comfort. Een douche nemen zal u vaak al als aangenaam ervaren maar de beleving van een regen- of stortdouche is vele malen prettiger. En dat het waterverbruik desondanks beheersbaar blijft is fijn meegenomen.