Mensen die zich aan het oriĆ«nteren zijn op garagedeuren, lopen vaak met de vraag rond: ‘welke garagedeur moet ik kopen?’. Begrijpelijk, want een deur voor je garage koop je meestal eens in de zoveel jaar. Daardoor weet je niet goed op welke aspecten je moet letten en wat voor soort deur het beste bij je past. In dit artikel delen we daarom een aantal vragen met je die je jezelf kunt stellen om zo tot de goede keuze te komen.

Ga ik de garagedeur dagelijks gebruiken?

Als het antwoord op bovenstaande vraag ‘ja’ is, dan is het belangrijk dat je voor een deur kiest die je niet geheel hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Voorbeelden van dergelijke deuren zijn openslaande garagedeuren. Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen, die los van elkaar open en dicht kunnen. Als je voor dit type deur kiest, is het belangrijk dat de ruimte voor de deuren vrij is, zodat de deurbladen niet tegen een persoon of voorwerp aan kunnen komen.

Garagedeuren met loopdeur

Een ander soort deur die erg populair is onder mensen die hun garage dagelijks in en uit gaan, zijn garagedeuren met een loopdeur. In het deurblad is een loopdeur gemaakt waardoor je de garage snel in en uit kunt gaan. Ideaal voor als je bijvoorbeeld dagelijks met de fiets erop uit gaat.

garagdeur

Bedenk van te voren goed wat voor type garagedeur je wilt.

Ga ik waardevolle spullen in mijn garage opslaan?

Als het antwoord ‘ja’ is, dan is het raadzaam om een deur met sloten te kopen die voldoen aan het Politiekeurmerk veilig wonen. Daarnaast kun je eventueel extra sloten aanbrengen om de kans op een inbraak via de garagedeur te verkleinen. Maar ook simpele maatregelen, zoals het plaatsen van verlichting met een sensor pal onder de deur, helpen ook om inbrekers af te schrikken.

Waarvoor ga ik mijn garage gebruiken?

Zie je de garage vooral als een opslagplaats? Dan zijn garage roldeuren een goede keuze. Dergelijke deuren zijn uit kleine deurbladen opgebouwd die verticaal worden opgeborgen in een opbergsysteem dat pal boven de garagepoort wordt gemonteerd. Daardoor heb je de gehele ruimte in de garage tot je beschikking om spullen in op te slaan.

Ga je je garage gebruiken om je auto in te parkeren? Dan zijn kanteldeuren of sectionale garagedeuren een goede keuze. Dergelijke deuren worden tijdens het openen direct onder het plafond gehangen.

Gaan mijn kinderen de garagedeur ook gebruiken?

Als dat zo is, dan is veiligheid extra belangrijk. Zeker als je jonge kinderen hebt, kunnen hun vingers eenvoudig tussen de veren van de garagedeur knel komen te zitten. Merken die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, hebben vaak veiligheidsmaatregelen in het ontwerp van hun deuren doorgevoerd, zoals beschermkappen die de veren afdekken. Kortom, let dus goed op dit soort

veiligheidsaspecten als je veilig gebruik door kinderen belangrijk vindt.