Bent u op zoek naar een geschikte matras waar u zichzelf goed bij voelt? Dan stelt u zich vaak de vraag: welk bed past bij mij?

Een goede nachtrust is alvast het begin van een goede gezondheid. De juist matras vinden is hierbij vooral de hoofdrol.

Je hebt verschillende soorten matrassen: Welk bed past bij mij?

 • Waterbed
  Een waterbed is zeer gemakkelijk om aan de vorm van uw lichaam aan te passen. Hierbij krijg je het gevoel dat je zweeft in je bed. Het waterbed kan je ook veranderen van gewenste temperatuur.
 • Latexmatras
  Een latexmatras in gemaakt uit rubber en heeft een grote veerkrachtigheid. Een latexmatras kan goed vocht opnemen en afstoten van uw lichaam. Hierbij wordt uw rug in de juiste positie ‘geduwd’ en zorgt ervoor dat je geen rugpijn krijgt en dat je juist in de S-vorm slaapt zoals het hoort.
 • Luchtgeveerde matras
  Deze matras wordt gevuld met lucht en zorgt ervoor dat je een goede ondersteuning krijgt. Er ontstaan hier geen drukpunten, waardoor u veel minder beweegt tijdens uw slaap.
 • Koudschuimende matras
  Deze bedden hebben een zeer goede eigenschap dat ze een goede luchtdoorlaatbaarheid hebben. Deze bedden zorgen ervoor dat je een goede vastheid hebt als je slaapt.
Welk bed past bij mij? Dat is de vraag die vaak wordt gesteld bij het kopen van een nieuw bed. Houdt rekening met bovenstaande punten.

Welk bed past bij mij? Dat is de vraag die vaak wordt gesteld bij het kopen van een nieuw bed. Houdt rekening met bovenstaande punten.

Verschillende tips waarbij u rekening mee moet houden.

1. Je moet eerst en vooral zeker weten welke grootte je bed moet hebben. Welke in je ruimte past en als je hierbij nog bijzetmeubelen wenst te zetten of niet.

2. In welke prijsklasse wilt u gaan kijken om het juiste bed bij u te kiezen. Hierin hebt u veel verschillende prijsklasses waaruit u kan kiezen.

3. U hebt een bed nodig die zich aanpast aan uw lichaamsgewicht. Weet op voorhand hoeveel u weegt, hierbij kan u de juiste uitleg vragen aan de verkoper.

4. Welke lichaamsvorm heeft u? Er zijn heel wat verschillende soorten lichaamsvormen, hierbij kan u de juiste matras zien te vinden dat zich aanpast aan uw rughouding. Hierbij zorgt dit er ook voor dat u geen rugklachten krijgt als u de juiste matras vindt.

5. In welke houding slaapt u? De houding waarin u slaapt bepaalt de juiste plaats waar uw matras ondersteuning moet geven. De juiste houding zorgt ervoor dat je lichaam in een natuurlijke houding slaapt, wat goed is voor je gezondheid. Slaapt u meestal op uw rug, of zij-houding. U kunt dit allemaal vertellen aan de persoon waaraan u uw matras wenst te kopen. Dit bepaalt ook veel voor een goede nachtrust.

6. Wenst u eerder koud of warm te hebben als u in uw bed kruipt? Dit kan u ook allemaal zelf kiezen aan de hand van de verschillende soorten matrassen waaruit u kan kiezen. Dit zorgt ervoor dat je aan aangenaam slaapklimaat hebt in uw kamer en bed.

7. Hebt u vaak rugklachten? Is een heel erg populaire vraag als u een nieuwe matras aan het zoeken bent. Dit bepaald dat u tijdens uw slaap een goede en ontspanning houding aanneemt, zonder hierna rugklachten te hebben. Omdat veel mensen vaak rugklachten hebben, waarbij de oorzaak meestal ligt bij het kiezen van een verkeerde matras. Kunt u dit nu juist voorkomen.