Je gaat je woning verbouwen, of bent van plan om restauratiewerkzaamheden uit te laten voeren. Met inspiratiewoningen doe je eenvoudig en snel inspiratie op. Heb je nog geen ontwerp voor de verbouwing, of ga je een nieuw huis laten bouwen en weet je eigenlijk nog niet zo goed hoe het huis eruit moet komen te zien? Inspiratiewoningen zijn voorbeelden van woningen met een karakteristieke look. Zo kan je snel en eenvoudig bepalen welke stijl je wel of niet bevalt. Lees in ons nieuwste blog wat een inspiratiewoning precies is en hoe je er gebruik van kunt maken bij het ontwerpen van jouw nieuwe woning of de verbouwing van je woning.

 

Wat zijn inspiratiewoningen?

Inspiratiewoningen zijn niet bestaande woningen die je een idee moeten geven van de bouwstijl van een architect of aannemer. Over het algemeen gebruiken zij software om een beeld te creëren van de mogelijkheden. De woningen bestaan dan niet echt, maar zijn computergeanimeerd. Je kunt het gebouw van alle verschillende kanten bekijken en ook de plattegrond van het interieur is op te vragen. De meeste inspiratiewoningen zijn onderdeel van een brochure, waarin nog veel meer informatie over de woningen te vinden is.

Inspiratiewoningen

Inspiratiewoningen helpen je bij het geven van een beeld van de mogelijkheden

Waarom maken ontwerpers er gebruik van?

Het is voor architecten, ontwerpers en aannemers soms erg lastig om hun ideeën over te brengen op hun cliënten. Anderzijds hebben cliënten er juist moeite mee om hun wensen in woorden uit te drukken. Inspiratiewoningen geven je als cliënt de kans om rustig de verschillende ontwerpen door te nemen en aan te geven wat je wel of niet mooi vindt aan een ontwerp. Zo dragen inspiratiewoningen bij aan een betere samenwerking tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij het ontwerpen en bouwen van een huis.

 

Inspiratie opdoen

Je kunt natuurlijk op veel meer manier inspiratie opdoen voor je nieuwe huis of verbouwing. Het internet is sowieso een onuitputbare bron van inspiratie. Ga een googelen op verschillende bouwstijlen en gebruik Google Maps om woningen in een bepaalde plaats, wijk of straat eens goed te bekijken. Of ga een rondje lopen of fietsen en neem de tijd om de verschillende woningen eens goed in je op te nemen. Zelfs de huisen in je eigen straat hebben misschien nog verrassingen voor je die je helemaal niet opgevallen waren, omdat je er nooit aandacht aan hebt geschonken. Denk aan de afwerking van de kozijnen of die van de regenpijp. Kleine dingen die je niet opvallen, totdat je er eens goed naar kijkt.