Gietvloeren zijn razend populair en dat vinden wij niet gek. Als je op zoek bent naar een moderne vloer voor jouw woning, dan zit je met een gietvloer goed. De strakke afwerking ziet er niet alleen goed uit, maar voelt ook comfortabel aan de voeten en is bovendien ook eenvoudig te onderhouden. Dit zijn zomaar een paar voordelen die direct merkbaar zijn als je een gietvloer in de kamer laat leggen. Maar een gietvloer heeft meer voordelen. Benieuwd welke voordelen je nog meer hebt? In dit blog lees je alles over de voordelen van een gietvloer.

De voordelen van een gietvloer.

Wat voor woning je ook hebt en hoe je je interieur ook vorm wilt geven, een gietvloer kan altijd. De strakke vloer gaat visueel mooi op in de omgeving en is technisch ook zeer flexibel. Omdat een gietvloer erg dun is kan je deze overal plaatsen, zowel boven als beneden en zelfs in de badkamer. De afwerklaag van een gietvloer is namelijk vochtwerend. Omdat een gietvloer zo dun is, leent deze zich ook uitstekend voor plaatsing over vloerverwarming. De warmte wordt direct voelbaar en geeft je vloer een comfortabel gevoel.

Voordelen gietvloer

Een gietvloer geeft je kamer een strakke afwerking.

Lange levensduur

Een gietvloer is de vloer van de toekomst. Wil je misschien een gietvloer kopen? Zeker doen, want kiezen voor een gietvloer is kiezen voor stevigheid en duurzaamheid. Een gietvloer kent weinig tot geen slijtage en gaat dan ook erg lang mee. Van je gietvloer kun je dus nog jaren genieten. Daar komt bij dat een gietvloer eenvoudig te onderhouden is. Een gietvloer is strak, vlak en naadloos, waardoor vuil zich nergens kan ophopen. Vuil krijg je makkelijk weg door te vegen, dweilen of stofzuigen. We gaven eerder al aan dat gietvloeren vochtwerend zijn. Een ongelukje met een glas of in de keuken is dus ook geen enkel probleem. Vocht zal niet in de vloer trekken.

 

Verschillende soorten vloeren

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren. De afwerklaag kun je bijvoorbeeld met verschillende materialen laten aanbrengen. Een gietvloer van polyurethaan valt bijvoorbeeld op door de brandvertragende eigenschappen die het heeft ten opzichte van andere soorten gietvloeren. Ook kun je variëren in dikte om de isolatiewaarde van je vloer te beïnvloeden. Een dikkere vloer is geschikt bij klachten van geluidsoverlast. Laat je informeren door een expert, deze kan je precies vertellen wat het beste is voor jouw situatie.