Nog steeds kiezen veel mensen voor een modern interieur. De simplistische details, hoekige vormen, minimale decoraties en een ruimtelijk opzicht vallen bij velen in de smaak. Omdat er in een modern interieur maar al te graag gebruik gemaakt wordt van neutrale kleuren, kan je met decoraties eindeloos combineren en spelen. Bij neutrale kleuren passen veel andere kleuren of tinten. Wat voor decoraties precies bij een modern interieur passen lees je in dit blog.

Geen overbodige woondecoraties

Ondanks dat bij een modern interieur veel decoraties passen moet je wel opletten. Om een minimalistisch en strak interieur te creëren moet je geen overbodige woondecoraties gebruiken. Het effect bij een modern interieur zit hem in de eenvoud. Wat wel goed bij een modern interieur past zijn designmeubelen. Een grote bank of robuuste fauteuil staan vaak prachtig in een moderne woonkamer. Ook de slaapkamer, badkamer of keuken kan je van een moderne uitstraling voorzien.

Strakke lijnen

Een modern interieur is grotendeels te herkennen aan de strakke lijnen en vormen. Daarom zijn inbouwkasten van wand-tot-wand een waardevolle toevoeging wanneer je je interieur een moderne uitstraling wilt geven. Niet alleen creëer je meer opbergruimte, de strakke lijnen worden op deze manier ook niet onderbroken. Het geeft je woning dat extra beetje eenheid en staat chic.

Kies de juiste materialen en kleuren

Bij een modern interieur komen vaak kleuren voor zoals wit, grijs, zwart of zand. Hiermee kan een contrastkleur, in bijvoorbeeld woondecoratie, gecombineerd worden. Kleuren die harmoniseren met een modern interieur zijn turquoise, maar ook een felle kleurtint zoals geel of rood misstaan niet. Indien je een accentkleur wilt gebruiken kies er dan voor om deze subtiel terug te laten komen in de decoraties. Materialen zoals hout, glas, kunststof of staal kunnen een andere ideale aanvulling zijn bij het kleurenpalet. Nogmaals, houdt het minimalistisch dan kan het eigenlijk niet misgaan.

Decoraties op maat

Een andere manier waarop je de strakke vormen en simpele lijnen kan laten terugkeren is door middel van kasten of decoraties op maat. Zo ben je verzekerd van absolute eenheid in een ruimte. De decoraties sluiten dan perfect aan op het geheel. Denk hierbij aan een op maat gemaakte salontafel of televisiemeubel.

Experimenteer een inspireer!

Het voordeel van de meeste decoraties is het feit dat de verwisselbaar en makkelijk vervangbaar zijn. Bevalt een lamp je niet helemaal? Of past de salontafel toch niet goed bij het interieur? Dan kost het (hopelijk) relatief weinig om deze te vervangen. Bedenk daarom vooraf goed wat een moderne uitstraling bekrachtigd en wat niet. Voor meer decoratie inspiratie voor moderne interieurs kan je altijd even op Pinterest kijken of een van onze andere interieur blogs lezen!