Verhuizen is voor veel mensen een hele klus. Daarom gaat een verhuizing vaak via afvinklijstjes en checklists. Wanneer van plan bent om te gaan verhuizen weet je dat meestal al een hele tijd van te voren, wees daarom slim en regel deze zaken vroeg.

Adreswijziging en gas, water en licht

De basis dingen die geregeld moeten worden voor een verhuizing zijn deze vier. Wanneer je gaat verhuizen moet je dit aangeven bij de gemeente waarin je woont. Doe je dit niet dan riskeer je een boete van 325 euro. Gas, water en licht zijn de basis om te kunnen leven in een huis, heb je dit nog niet geregeld dan is het ook niet mogelijk om al te gaan verhuizen. Het is mogelijk om je oude energieleverancier mee te verhuizen naar je nieuwe huis, echter hoeft dit niet altijd voordelig te zijn. Wanneer je de tijd hebt kan het lonen om je eerst te oriƫnteren op de kosten van je huidige contract, vergelijk dit eens met de kosten van een nieuwe energieleverancier.

Internet, televisie en andere abonnementen

Wanneer je van plan bent om te gaan verhuizen is het fijn wanneer je de internet- en tv-aansluiting al hebt geregeld voordat je daadwerkelijk in het huis woont. Zeg nou eerlijk, wie kan er nog zonder wifi in huis?

 

Verzekeringen en zorgverleners

Wanneer je in een totaal andere plaats gaat wonen heb je ook andere zorgverleners nodig, het kan handig zijn om alvast een nieuwe doctor, tandarts en eventueel kapper te zoeken. Een nieuw huis wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren, regel daarom alvast je verzekering. Net als bij je energieleverancier kan het ook handig zijn om een nieuwe verzekeraar te zoeken. Tijden veranderen en prijzen dus ook. Wanneer je een huis wilt verzekeren kun je het beste kiezen voor een woonverzekering, dit is een combinatie van een opstalverzekering en een inboedelverzekering waardoor je huis altijd optimaal verzekerd is. Om verzekerd te zijn van de goedkoopste woonverzekering kun je deze vergelijken.