Dit is iets nieuws, zal je zeggen. Ja, je hebt min of meer gelijk. Alhoewel: een vuurtafel kan je beschouwen als een combinatie van een open haard en een tafel. De meeste vuurtafels zien er ook uit als een gewone tafel, met in het midden een vuurtje.

Welke soorten vuurtafels zijn er?

Je hebt vuurtafels op gas of met hout. Net als bij de open haard zijn er voor- en nadelen aan beide systemen. Hout is en blijft gezelliger, maar je hebt meer stof dan bij gas. Gas is gemakkelijker maar niet zo ├ęcht. De tafels zelf zijn gemaakt van hout ofwel van kunststof.

Is een vuurtafel veilig?

Ja, zeker weten! In de handel mogen geen vuurtafels verkocht worden die niet voldoen aan de normen van veiligheid. Zo bijvoorbeeld kan je ook een soort glazen scherm verkrijgen dat je over het vuur heen plaatst. Natuurlijk blijf je met vuur spelen, dus is het wel altijd oppassen geblazen.

Wat zijn de mogelijkheden van een vuurtafel?

Er zijn heel wat mogelijkheden van vuurtafels. Je kan ze binnen plaatsen, als gezellige eethoek. Je kan er zelfs barbecue- en grillstel bij verkrijgen. Je kan ze ook buiten plaatsen, op het terras.

De vuurtafel: een nieuwe input in jouw gezellige etentjes? Neem dan eens een kijkje op het internet, en ga eens naar vivenciavuur.com. Hier kan je heel makkelijk en snel online een vuurtafel bestellen. Tevens is er de mogelijkheid om naar de showroom te komen om te kijken naar een vuurtafel.