Een binnenhuisarchitect is een professional die helpt om je interieur naar een hoger plan te trekken. Veelal komen mensen al een heel eind met het realiseren van een prettig, huiselijk interieur. De meesten nemen hier genoegen mee, maar sommigen willen nog niet iets meer eruit halen en schakelen professionele hulp in. Dit is natuurlijk best spannend je laat namelijk iemand in je huis, die gaat iets vinden wat goed is en wat minder goed is. En gaat een plan opstellen dat je wellicht veel geld gaat kosten vanwege de aanschaf van nieuwe meubels en dergelijke. Je wilt daarom wel een beetje weten wat je kunt verwachten.

 

De kosten van een binnenhuisarchitect

Het is lastig om te zeggen wat een binnenhuisarchitect precies kost. Vaak kost het enkele honderden euro’s maar het kan soms ook wel duurder of juist goedkoper uitvallen. De prijzen interieuradvies kunnen dus enorm variëren. Het is dan ook raadzaam om je hoe dan ook ten alle tijde goed te laten informeren over wat je ongeveer kwijt zult zijn. Ook zijn ze doorgaans wel beschikbaar voor meer interieuradvies, die van wat meer algemenere aard is. Hierbij moet je denken aan het simpel weghalen van een meubelstuk of het schilderen van een muur. Dit zijn vaak minder ingrijpende veranderingen, waardoor het advies maar ook de uitvoerig minder duur is. Daar kan je natuurlijk ook mee beginnen. Mocht dit dan toch nog niet brengen wat je zoekt dan kan je er altijd nog een schepje boven op doen en een binnenhuisarchitect inschakelen.

interieuradvies architect

Ben jij van plan een binnenhuisarchitect in te schakelen?

Waar moet ik voor oppassen?

Je moet ervoor waken dat je niet te veel doordraaft in het aanpassen van het interieur. Veel mensen worden razend enthousiast van een professional, die met allerlei leuke ideeën komt. Voor je het weet ben je niet enkel de woonkamer aan het aanpakken, maar het hele huis aan het verbouwen. Dit kan natuurlijk aardig in de papieren lopen. Niet alleen qua advies kan dit duur worden, maar ook in de uitvoering natuurlijk. Uiteraard als er leuke ideeën worden geopperd, luister hier vooral naar en misschien kan je hier op de lange termijn ook iets mee gaan doen, maar bouw dit wel rustig op. Pak niet in één keer heel het huis aan, maar doe het in etappes. Begin bijvoorbeeld eerst boven in de badkamer en werk dan naar onderen toe. Of andersom natuurlijk. Als je alles tegelijk gaat doen zit je langere tijd in het stof en is er nergens meer een plekje waar je toch nog even tot rust kan komen en straks valt het toch een beetje tegen achteraf en dat zou zonde zijn.