Lekkages vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen, naast storingen in de cv-ketel of verstoppingen in de afvoer. Dit komt onder meer door de blijvende waterschade die een lekkage in uw woning kan veroorzaken. Het kost vaak enkele maanden om al het vocht uit uw woning te laten trekken, waarna begonnen kan worden aan het herstel van de waterschade. Waterschade komt voor in de vorm van schimmelplekken op uw muren en plafonds, rottende plekken in het houtwerk van uw woning, enzovoorts. Een ander probleem bij lekkages in huis is het feit dat de bron van lekkages vaak maar zeer moeizaam te achterhalen is. Door tijdig de hulp van een loodgieter in te schakelen maakt u de kans op lekkages in uw woning minimaal.

 

Onderhoud uitvoeren om lekkages te voorkomen

Een van de belangrijkste aspecten bij het voorkomen van lekkages is het regelmatig onderhouden van de loodgieterselementen in uw woning. Denk aan het nalopen van de leidingen op beginnende slijtage of speling tussen leidingstukken, het controleren van de dakbedekking op scheurtjes en gaatjes, enzovoorts. Zeker in de herfst is de kans op schade aan uw dakbedekking relatief groot, doordat takken en kleine steentjes tegen de dakbedekking kunnen slaan. Het water sijpelt vervolgens via de beschadigingen bij uw woning naar binnen en trekt daar in het houtwerk onder uw dakbedekking.

 

Door dergelijke complicaties aan uw leidingen, dakbedekking en andere loodgieterselementen tijdig te detecteren, kan een loodgieter voor passend onderhoud zorgen. Een loodgieter uit Groningen raadt woningbezitters bijvoorbeeld sterk aan om de dakbedekking minimaal eens per jaar te laten onderhouden. Dit geldt zeker voor een dakbedekking die al een paar jaar oud is.

 

Lekkages verhelpen met hulp van een loodgieter

Mocht het uitvoeren van onderhoud aan uw dakbedekking of leidingen al te laat komen, dan kan een loodgieter u helpen bij het oplossen van lekkages. Een loodgieter beschikt doorgaans over speciale apparatuur om de bron van een lekkage te kunnen vinden, zonder dat hierbij hak- en breekwerk noodzakelijk is. Zodra de bron van de lekkage gevonden is, zal de loodgieter een passende oplossing voorstellen om verdere waterschade tegen te gaan.

 

Des te sneller u de lekkage laat verhelpen, des te kleiner de kans op een blijvende waterschade ook is! Zie jij jezelf werken als loodgieter? Solliciteer op een (vacature loodgieter) en wie weet werk jij straks wel als loodgieter!