Het duurt niet meer lang voordat de lente weer begint. Een geliefd seizoen omdat de dagen langer worden, de zon begint te schijnen en mensen vrolijker zijn. Die zon is ook fijn binnenshuis, omdat de ruimte lichter wordt, maar een te felle zon in huis is ook niks. Met jaloezieën kun je de felle zon tegenhouden en daarnaast brengen jaloezieën meerdere voordelen met zich mee.

Speel met licht
Met jaloezieën kun je spelen met de lichtinval en daarom is dit de ideale raamdecoratie voor in de lente. Schijnt de zon te fel en kun het beeldscherm van je laptop of televisie slecht zien? Kantel de jaloezieën dan, zodat er wel wat licht binnenkomt, maar je niet met je ogen hoeft te knijpen. Richt je de jaloezieën naar boven dan valt het licht op het plafond en als je de jaloezieën naar beneden kantelt dan komt de lichtval via de vloer.

Een isolerende werking

Hoewel de zon in de lente meer begint te schijnen kan het toch soms nog koud zijn. Gelukkig hebben jaloezieën een isolerende werking zodat als je de verwarming in de lente heb aanstaan niet alle warmte via de ramen verloren gaat. Het kan daarentegen, in juni bijvoorbeeld ook erg warm worden in de lente, dan zorgen jaloezieën ervoor dat de warme buiten blijft.

Behoud je privacy
Je wilt natuurlijk overdag zoveel mogelijk licht in huis hebben, maar je wilt niet dat iedereen naar binnen kan kijken. Met jaloezieën voor de ramen kunnen buitenstaanders niet zo makkelijk naar binnen kijken en dat terwijl je zelf wel makkelijk naar buiten kijkt.

Kleuren jaloezieën

Voor iedere ruimte is een geschikte jaloezie te vinden, je kunt namelijk kiezen uit verschillende materialen: aluminium jaloezieën en houten jaloezieën en verschillende kleuren. De kleuren die mooi staan in de lente zijn lichte kleuren zoals wit, crème en beige, maar ook de vrolijke kleuren, lichtroze en groen.