We mogen weer naar buiten en genieten van onze tuin! Maar waar we vorig jaar nog helemaal blij van werden, is dat nu nog steeds zo? Wij mensen veranderen in de loop der tijd en onze behoeftes dus ook. Neem je tuin dus eens goed onder de loop.

Onderhoudsvrij

Als je weinig tijd hebt, te kampen hebt met lichamelijke klachten of gewoon geen groene vingers, houd je tuin dan onderhoudsvrij. Kies voor makkelijke planten en grote terras tegels. Kies zeker niet voor gras want dit dient regelmatig gemaaid te worden. Op de site van Nieuwewonen.nl besteden ze vaak ruimte aan tips voor een onderhoudsvrije tuin, dus zeker een bezoekje waard!

Zon of schaduw

Ben je een liefhebber van zon? Bekijk dan goed waar de zon zich bevind op het tijdstip dat je meestal in de tuin door brengt. Creƫer hier een leuk zitje waar je fijn van de zon kunt genieten. Wat schaduw bouw je snel en makkelijk in met een parasol of een schaduwdoek. Deze laatste is een doek wat je makkelijk spant tussen een paar bomen, schutting of schuurtje.

Voldoet jouw tuin nog?

Voldoet jouw tuin nog?

Kies voor privacy

Wanneer je houdt van zonnen dan zal je waarschijnlijk vaak in de tuin te vinden zijn om wat kleur op te doen. Uiteraard zit je dan niet te wachten op buren die even tussen de heg door gluren. Kies daarom voor een schutting. Deze geeft je de privacy die je zoekt en heeft ook nog eens uitstraling. Schuttingdelen kunnen gebeitst worden in de gewenste kleur, maar daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. Er zijn schuttingen met betondelen om verrotten zo veel mogelijk te voorkomen. Op de site van Tuinweb.com hebben ze diverse schuttingen op een rijtje gezet. Gemakkelijk als je inderdaad toe bent aan wat meer privacy.

Tijd voor de barbecue

Wanneer je de tuin onder handen neemt, houd dan ook zeker rekening met visite. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om visite te ontvangen en een heerlijke barbecue aan te steken. Want van een mooie tuin geniet je niet alleen toch?