Een vloer is zeer bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Daarom is het verstandig goed na te denken over de ruimte voordat je begint met het leggen van de vloer. Het zou zonde zijn als je veel werk hebt besteed aan het leggen van de vloer en tot de conclusie komt dat de vloer veel te donker. Wij hebben een overzicht gemaakt met tips waar je op kunt letten bij de vloer kiezen.

Tips voor kiezen vloer

Wanneer je in de winkel staat is het lastig van een plak af te leiden hoe dit eruit ziet wanneer de hele kamer ermee bekleed is. Vraag aan de verkoper of hij een klein stukje plank heeft die je mee naar huis kan nemen. Zo kun je het staaltje naast meubels houden om te kijken of het goed bij elkaar past. Jouw levensstijl is ook bepalend voor het vinden van de perfecte vloer. Leven er veel kinderen in huis, ben je een werkend stel of woon je er alleen. Dit heeft invloed op de intensiviteit van het gebruik van de vloer. Wil je een vloer die je gemakkelijk schoon kunt maken? Dan is het niet verstandig om voor hoogpolig tapijt te kiezen. Maak voordat je op zoek gaat naar een vloer een lijst met eisen voor de vloer. Denk hierbij aan: onderhoud, aanleggemak, duurzaamheid, geluiddempendheid, uitstraling, schoonmaakgemak, vochtbestendigheid.

Wil je graag vloerverwarming in de kamer? Dan moet je dit zeker meenemen bij de beslissing. Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Tapijt is sowieso niet verstandig met vloerverwarming. Wanneer je vloerverwarming onder de vloer wilt, kan je het beste een vloer kiezen van: laminaat, linoleum, stenen tegen of droog hardhout.

Vloer kiezen tips

Lees voor het kiezen van een vloer de tips! De perfecte vloer is grotendeels afhankelijk van de functie die de ruimte vervult.

Ondervloer kiezen tips

De ondervloer is een laag tussen de harde ondergrond het de vloer die je kiest. Welke ondervloer je het beste kiest is ook afhankelijk van de gebruiksintensiviteit. Wordt de vloer gelegd in een ruimte waar kinderen spelen, op een bovenwoning of waar veel gelopen wordt is het verstandig te kiezen voor een geluiddempende ondervloer. De ondervloer is de basis voor de vloer die je kiest. Erg belangrijk dat deze goed gelegd wordt en past bij de ruimte.

Naast de functionaliteit van de vloer is het natuurlijk goed om naar je eigen smaak te kijken. Wil je graag een klassieke uitstraling? Kijk dan naar laminaat, pvc of hout. Een gietvloer geeft een mooie strakke uitstraling. Erg mooi voor in de keuken! Er is erg veel keuze als het gaat om vloeren, niet alleen wat betreft uitstraling maar ook functionaliteit. Laat je goed informeren door een professional voordat je een keuze maakt.