Geen zin om de tegels te vervangen maar wel toe aan een nieuwe uitstraling? Dan is het verven van de tegels wellicht een goede oplossing. Zo geef je in een handomdraai de keuken, badkamer of toilet een nieuwe uitstraling. Voordat je begint aan deze klus is het belangrijk goed te bekijken wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Zo kom je niet voor verassingen te staan tijdens het verven. Bekijk daarom voordat je begint of er geen tegels kapot zijn en vervangen moeten worden.

Voorbereiding tegels verven

Zijn alle kapotte tegels vervangen? Dan kan er worden schoongemaakt De verf hecht het beste op een vetvrije en schone ondergrond. Gebruik tijdens het schoonmaken dan ook een ontvetter. Hiermee krijg je gemakkelijk al het vet van de tegels.

Wanneer de tegels droog zijn kan de volgende voorbereidende stap genomen worden. De ondergrond moet zorgvuldig worden afgeplakt. Het is belangrijk dat de verf niet op plekken komt waar je dat niet wilt. Is alles goed afgeplakt? Dan kan de verf erbij gehaald worden. Zorg dat je oude kleren draagt en je handen goed beschermt.

Verven van tegels

Zijn de tegels toe aan een nieuwe uitstraling? Door het verven van tegels is deze klus gemakkelijk geklaard.

Het verven van tegels

Met een roerhoutje kun je de verf goed roeren. Het is goed dit voordat je begint te doen. Zo mengt de verf goed door elkaar. Voor een mooi resultaat kun je het beste eerst de voegen en afgeplakte randen verven. Zijn de randen volledig geverfd? Dan kunnen alle andere tegels worden aangepakt. Gebruik hiervoor een verfroller en ga in verticale banen over de tegels heen. Verf daarna van boven naar beneden in horizontale richting om druppels te voorkomen. De eerste laag moet goed drogen voordat de volgende laag erover heen kan. Dit kan ongeveer 24 uur duren. Neem deze tijd in acht voordat je de volgende laag aanbrengt.

Tip bij het verven van tegels

Zitten alle lagen verf stak op de tegels? Dan kun je gelijk de tape verwijderen. Doe dit gelijk wanneer je klaar bent met de laatste laag erop zit. Wanneer tape te lang blijft zitten wordt het lastig verwijderen.
Nog een extra tip: verwijder haren uit de kwast voordat je begint. Dit kan je het beste doen door de kwast rechtop te houden en de haren horizontaal te buigen. Wanneer je de haren terug laat springen komen losliggende haren naar boven.