De zomer is officieel van start gegaan! Cocktails op het terras, fiesta’s langs de costa’s, bommetjes in het zwembad: er is buiten weer genoeg te beleven. Zo ook in je eigen tuin. Mits je hem maar een beetje op de zomer voorbereidt. Welke zomerartikelen absoluut niet mogen ontbreken in je tuin? We vertellen het je hier.
Opzetzwembad
Een groot inbouwzwembad past in de meeste gevallen niet in de tuin of niet in het budget. Gelukkig zijn er ook enorm veel opzetzwembaden verkrijgbaar van gevestigde merken als Bestway en Intex. Deze baden bieden net zoveel verkoeling, voor een stuk minder geld en zijn bovendien weer af te breken als de zomer op z’n einde loopt. Opzetzwembaden zijn er in vele soorten en maten. Je hebt de keuze uit baden zonder frame, framebaden en zware opzetbaden, die onderling van elkaar verschillen in stijl, vorm en stevigheid. Er is voor ieder budget en gebruikersaantal dus een geschikt opzetzwembad verkrijgbaar.

Barbecue
Niets is zo zomers als een lekkere barbecuemaaltijd onder de zon. Een barbecue is dan ook een onmisbare tuinaccessoire dit seizoen. De barbecue heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld tot een enorm veelzijdig kooktoestel. Waar we vroeger gewend waren om slechts een verzameling hamburgers, speklapjes en worstjes op een grilrooster te mikken, kan er vandaag de dag zeer gevarieerd gekookt worden op een barbecue. Ook op een simpele kolenbarbecue kan zelfs een complete pizza gebakken worden. Mits je maar over de juiste accessoires beschikt. Wie het groter aan wil pakken, heeft misschien meer aan een innovatieve gasbuitenkeuken met meerdere pitten en krachtige zijbranders. Hiermee is geen recept te gek!

Comfortabele tuinmeubelen
Om in je eigen tuin lekker van de zon te kunnen genieten, is een goeie loungehoek essentieel. Je kunt je gelukkig prijzen met een enorm aanbod prachtige meubelen en loungesets voor in de tuin. Voor een echt vakantiegevoel in je tuin, kun je er ook voor kiezen om een lekkere hangmat te spannen. Ook enkele ligbedden zijn dit seizoen geen miskoop. Zorg daarnaast altijd voor een goeie parasol, zodat je af en toe ook even lekker de schaduw kunt opzoeken.

Vuurschaal
’s Zomers blijft het vaak tot in de late uurtjes aangenaam toeven in de tuin. En al helemaal met een knisperend vuurtje. Daarvoor zijn er vele vuurkorven en -schalen te koop. Hiermee heb je alleen nog maar wat hout en aanmaakblokjes nodig voor een enorm gezellige avond. Tip: rijg ook wat marshmallows aan een stokje en rooster deze in het vuur. Sfeervol en lekker!