Ook op zoek naar handige tuin onderhoud tips waar je wat aan hebt? In dit artikel hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet.

1.) Koop goed materiaal om mee te tuinieren

 

Goed materiaal is het halve werk. Er is niks zo frustrerend als tuingereedschap dat het na een paar keer gebruiken begeeft. Bezuinig dus niet bij de aanschaf en geef net dat tientje extra uit. Op de lange duur zal je daarmee veel tijd en ergernis besparen.

2.) Doe niet de hele tuin in één keer

De hele tuin in één keer willen doen, is veel te veel werk en daarmee zet je jouzelf alleen maar onnodig onder druk. Ook ga je het op deze manier afraffelen en dat is uiteindelijk te zien in het eindresultaat. Verdeel het werk daarom over meerdere dagen. Je zult er op deze manier veel meer van genieten. Tuinieren moet vooral leuk zijn, anders ga je het alleen maar uitstellen.

3.) Zorg ervoor dat de grond altijd voldoende bemest is

Planten hebben genoeg voedingsstoffen nodig net als mensen dat nodig hebben. Zorg er daarom voor dat de grond altijd voldoende bemest is. Dit kun je doen met kunstmest of met natuurlijke bemesting. Beter is het om natuurlijke bemesting te gebruiken, omdat dit beter is voor het milieu.

Tuin onderhoud tips

Zorg ervoor dat het gras goed bemest is in het voorjaar. Hierdoor blijft het gras in optimale conditie.

4.) Maai het gras niet te kort

Als je het gras namelijk te kort gaat maaien, dan zal dit veel eerder gaan uitdrogen. Hierdoor kunnen er kale plekken in het gazon ontstaan. Dit geeft de kans aan onkruid en mos om er te gaan groeien.

5.) Geef in de zomer de planten voldoende water

De zomers in Nederland zijn tegenwoordig flink pittig en de temperaturen kunnen voor langere tijd achter elkaar hoog oplopen. Uitdroging van de tuin ligt dan ook op de loer. Geef alle planten daarom bijtijds water, zodat deze in goede conditie blijven.

6.) Knip takken altijd schuin af bij het snoeien

Dit is een heel belangrijk weetje uit de lijst van handige tuin onderhoud tips. Als je de takken namelijk schuin afknipt, dan blijft er geen water op het uiteinde van de takken staan. Zo kan de plant sneller herstellen en wordt de kans op ziektes vele malen kleiner.

7.) Rijd het gras alleen af bij droog weer

Nat gras gaat namelijk aan elkaar plakken en dit kan er vervolgens voor zorgen dat de grasmachine gaat verstoppen. Daarnaast geeft het afrijden van het gras bij droog weer een mooier en beter resultaat.

8.) Maak een eigen composthoop in de tuin

Op deze manier hergebruik je het afval uit jouw eigen tuin. Deze compost kan namelijk dienen als voeding voor de tuin, want compost zit boordevol waardevolle voedingsstoffen voor planten. Het bespaart je ook nog eens kosten, want je hoeft nu veel minder kunstmest of andere bemesting aan te schaffen.

Met deze handige tuin onderhoud tips kun je nu lekker zelf aan de slag in jouw eigen tuin. Veel plezier met het verwezenlijken van jouw droomtuin!