Welke maat kies je?

Hoeveel ruimte heb je in de tuin voor de trampoline? Dit is natuurlijk een van de belangrijkste vragen die beantwoord moet worden. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met een vrije ruimte rondom de trampoline. Het liefst heb je hem natuurlijk niet vlak naast de muur staan maar houd je er een ruimte van 1,5 tussen. Ook bij gras of struiken kan deze maatstaf gebruikt worden. Is de ruimte echter geen enkel probleem? Dan ga je natuurlijk kijken naar de juiste maat aan de hand van het budget dat je ervoor over hebt.

Welke vorm kies jij?

De meest voorkomende vorm is natuurlijk rond. Dit is tevens de goedkoopste variant die je zult vinden. Echter kan er ook gekozen worden voor een rechthoekige trampoline. Deze speciale vorm heeft namelijk minder staal in het frame nodig en is ook nog eens makkelijk in de hoek van een tuin te plaatsen. Een andere reden om een rechthoekige trampoline te kiezen is wanneer jouw kind op turnen zit. Deze vorm geeft namelijk toch meer controle bij een sprong waardoor een kind beter zijn oefeningen kan doen. Betreffende merken die er zijn: Etan of een Berg trampoline.

In de grond of een gewone trampoline?

Wil je een trampoline kopen? Dan kan er gekozen worden voor twee verschillende varianten. De ene kan netjes verwerkt worden in de grond en de andere wordt er gewoon op geplaatst. Dit is tevens het enige duidelijke verschil dat tussen twee varianten te maken is. Het grote voordeel van het ingraven is dat de trampoline op gelijke hoogte staat als de grond eromheen. De mogelijkheid om van een trampoline af te vallen is daardoor weggenomen. Toch kan het best wel wat werk zijn om de ruimte hiervoor te creëren en daarom kiest men vaak voor een gewone trampoline. Toch is er de laatste jaren steeds beter op de veiligheid gelet en daarom kan je nu ook een speciaal net erbij kopen. Hierdoor is het niet mogelijk om van de trampoline te vallen en is de veiligheid dus aanzienlijk hoger.