Je besteed waarschijnlijk meer tijd in je badkamer door dan je zou denken. Het is een plek waar je even wat tijd voor jezelf hebt en goed tot rust kunt komen. Het is dan ook lekker als je badkamer schoon en fris oogt. Helaas is de badkamer moeilijker schoon te houden dan andere ruimtes in je huis. Je hebt namelijk al snel te maken met kalkaanslag en schimmel. Als je weer nieuw leven in je badkamer wilt brengen is een renovatie echter vaak niet gelijk nodig. Ook met een klein budget kun je er al voor zorgen dat je badkamer weer nieuw en schoon aanvoelt. In deze blog zullen we je laten weten hoe!

Als eerst is het handig te bedenken welke delen van de badkamer ervoor zorgen dat hij er niet fris uitziet. Zoals hierboven al beschreven heb je in de badkamer vaak last van schimmel en kalkaanslag. Als dit in een kitlaag zit kun je deze verwijderen en opnieuw aanbrengen. Ditzelfde geld voor voegen die verkalkt zijn. Een grote schoonmaak van de badkamer doet wonderen en zorgt ervoor dat hij er weer als nieuw uitziet.

Naast een grondige schoonmaak zijn er nog meer dingen die je kunt doen om je badkamer een nieuwe frisse uitstraling te geven. Een van de goedkoopste veranderingen die je kunt uitvoeren is het kopen van nieuwe accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe wcbril kopen, een nieuwe douchekop, een nieuwe kraan, wastafel of een mooie badkamermeubel. Deze ingrepen zijn relatief goedkoop, maar doen erg veel met je badkamer interieur.

Pas je verlichting aan. Wat je steeds vaker terugziet in de badkamer is het inbrengen van natuurlijk licht. Dit stimuleert ons biologische ritme en zorgt daarnaast voor een frisse lichte uitstraling. Daarnaast is het ook erg mooi om planten neer te zetten in de badkamer. Zorg er wel voor dat deze planten tegen het klimaat van je badkamer kunnen. Het zou namelijk zonde zijn als ze snel overlijden.

Hopelijk heb je weer wat inspiratie op kunnen doen, om de ruimte waar je echt lekker tot rust kunt komen, namelijk de badkamer weer nieuw leven in kunt blazen!