Ze zijn op veel plekken in huis en op de werkplek te vinden: tafellampen. Ze kunnen handig zijn voor veel verschillende bezigheden, zoals: werken, lezen, studeren, tijdens het eten of gewoon voor de sier. Daarnaast kan je ze overal wel neerzetten, bijvoorbeeld op de eettafel, op het nachtkastje, op het bureau en op de werkplek komt een tafellamp zeker van pas. Maar op welke plekken moet je welke stijl tafellamp toepassen?

Vaak komt een design tafellamp met een basic kleur goed uit voor op de werkplek. Maar als je een tafellamp voor op de eettafel wilt hebben, dan zou een tafellamp van hout beter uitkomen, omdat het materiaal wat speelser is en vaak aansluit op de tafel, aangezien deze ook vaak van hout zijn gemaakt.  Op een bureau mag een tafellamp zeker niet ontbreken. Allereerst zorgt het ervoor dat het bureau er minder kaal uitziet. Ten tweede werk je veel fijner als je voldoende licht hebt, vooral ’s avonds.

Nachtkastlampjes zijn ook zeker fijn en leuk! Als je dan in bed ligt en nog even de krant of een goed boek wilt lezen of het laatste (huis)werk wilt afmaken, dan is goede verlichting zeker nodig. Op deze plek maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat voor soort stijl de lamp heeft, dus kan je echt iets kiezen dat past bij jouw persoonlijke smaak.

Het handige aan de (meeste) tafellampen is dat ze goed richtbaar zijn (dit betekent draai- en kantelbaar) en je dus zelf kunt bepalen waar het licht precies terecht komt.  Qua materiaal en kleur is er ook veel variatie. Neem bijvoorbeeld een landelijke houten bureaulamp met een koperen kap of een klassieke bureaulamp helemaal in het brons.

Voor op de werkplek komt de stijl industrieel goed van pas en ook in deze categorie is er genoeg keuze in tafellampen. Voor de stijl die wat meer past bij jongere mensen zijn er trendy tafellampen in verschillende kleuren en met een strakke ontwerpen. Bovendien hebben deze lampen en de lampen die onder de categorie ‘design tafellamp’ vallen, over het algemeen een touch-dimmer, zodat je ook zelf de hoeveelheid licht kunt bepalen.