We zijn altijd veel bezig met het interieur en de inrichting van ons huis. Het personaliseren hiervan geeft ons echt het gevoel van een eigen identiteit en dat we ons extra thuis en op ons gemak voelen. De laatste jaren zijn we hier steeds meer mee bezig en zijn we steeds op zoek naar iets nieuws om ons interieur net dat beetje extra te geven. Verschillende woontrends zijn de laatste jaren erg populair geworden, één van die woontrends is de industriële woontrend.

De industriële woon trend typeert zich door een wat rauwer en stoer uiterlijk. Veel mensen denken hierbij direct aan een koude en kille omgeving maar niets is minder waar. Een industrieel interieur kan ook warmte en gezelligheid uitstralen. Alles is afhankelijk van de keuzes die we maken. Zo kan een bepaalde kleur een ruimte of meubelstuk net een ander karakter geven en is het gebruik van verschillende materialen altijd belangrijk voor de sfeer. Bij de industriële woontrend is hout en metaal erg belangrijk, ook is steen en de betonlook erg populair. Verschillende meubels kunnen ook bijdragen aan de sfeer in huis en lampen zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Industriële lampen kopen

We hebben wel eens de neiging het een beetje te vergeten maar lampen en het soort licht is enorm sfeer bepalend voor ons interieur. Er is uiteraard een behoorlijk verschil tussen een felle TL-lamp of een zachte, warme spot op de muur. Naast het soort licht is de lamp zelf een belangrijk meubelstuk in ons interieur en kan het een echte eyecatcher zijn die sfeer bepalend voor ons huis is.

Een stoere industriele lamp typeert zich door het gebruik van hout en metaal, afhankelijk van het type lamp. Denk hierbij aan de wat grotere archetypische vormen die regelrecht uit een oude fabriek zouden kunnen komen. Vaak zijn ze wat gemoderniseerd door een nieuw onderstel. Wat betreft kleuren zien we veel matte, koele kleuren. Denk aan zachte grijs, groen en bruintinten.

stoere industriele lamp

Een stoere industriële lamp wordt getypeerd door zijn robuuste uitstraling en grove vormen.

Industriële hanglamp

De hanglamp is een populaire lamp in industriële interieuren. Dit is mede omdat deze ook echt gebruikt werden in fabrieken, en dit was ook de meest gebruikte lamp aangezien er veel lampen aanwezig moesten zijn om bijvoorbeeld een fabriekshal te verlichten. Deze lampen zijn vaak erg groot en geven dus erg veel sfeer af in huis.

Industriële driepoot

Een driepootlamp is ook een erg stoere industriële lamp. Vaak is dit een combinatie van een wat ouder product dat op een houten driepoot is gezet. Vaak is de lamp zelf een spot die gericht kan worden op de vloer of op de muur en zelfs als leeslamp kan dienen. Door het gebruik van metaal en hout is dit een erg leuke lamp voor een industrieel interieur.

Industriële schaarlampen

Een schaarlamp is een lamp die aan de muur of aan het plafond wordt bevestigd. Deze kan dus dienen als hanglamp of als lees/muurlamp. De lamp zelf zit vast aan een uitschuifbare arm die in en uit elkaar schaart als het ware. Vroeger werd dit type lamp erg veel gebruikt, ook in huis. In de badkamer bijvoorbeeld als scheerspiegel was hij erg populair. Het metalen gedeelte van de lamp maakt hem bijzonder geschikt als stoere industriële lamp.