Sfeerhaarden zijn verkrijgbaar van een klassieke schouw tot een moderne hanghaard. Bij dit soort haarden is een rookkanaal niet nodig.

Schouwen

Heeft u geen schoorsteen en wilt u toch sfeer in uw huis hebben? Dan kan dat met een staande schouw. Schouwen van het merk Ruby Fires passen zowel in een tijdloos als in een modern interieur. Hierbij is de keuze mogelijk tussen bio ethanol of een elektrische inzethaard.

Hang- en wandhaarden

Hanghaarden zijn heel geschikt voor kleinere ruimte, omdat dit type sfeerhaard weinig ruimte inneemt. Deze hanghaard kunt u bijvoorbeeld plaatsen in een slaapkamer, chalet of in de badkamer. Door de schone verbranding kunnen hanghaarden in iedere ruimte geplaatst worden.

Elektrische sfeerhaarden

De elektrische sfeerhaard is onderhoudsarm en gemakkelijk in gebruik. Met een druk op de knop heeft u een warme sfeer in uw woning. Het vuur van de elektrische sfeerhaard is net echt. Ook zit er een verwarmfunctie bij, zodat het ook dienst kan doen als verwarming. De ‘vlammen’ ontstaan door de LED verlichting.

Veiligheid

Het merk Ruby Fires Ceramic Burner heeft een keramische steen aan de binnenkant. Deze steen absorbeert de bio-brandstof volledig. Dit maakt het veiliger, omdat er niet per ongeluk vloeistof gemorst kan worden. Zelfs in de schuine stand kan er geen vloeistof ontsnappen.

Branders

U kunt verschillende branders (laten) plaatsen. U kunt kiezen voor de veilige keramische of de open brander als u een inzethaard aanschaft. Bij een hanghaard kunt u het beste voor een keramische kiezen. In sommige gevallen wordt deze ook al geleverd bij de haard.
Nu heeft u globaal een beeld kunnen krijgen van welke type sfeerhaarden er zijn. Houd de website van nbd-auctions regelmatig in de gaten voor veilingen in sfeerhaarden!