Een nachtrust is erg belangrijk voor een mens, zeker voor kinderen. Het zorgt er namelijk voor dat je overdag voldoende energie hebt en minder snel ziek wordt. Verduistering is erg belangrijk bij het slapen gaan, het zorgt ervoor dat je niet snel wakker wordt als je licht slaap. Een rolgordijn is ideaal om een slaapkamer te verduisteren.

Kindveilige rolgordijnen

De rolgordijnen van RolgordijnenExpert.NL zijn gemakkelijk te monteren en bedienen. De rolgordijnen worden geleverd met steunen voor op de wand of het plafond en daar kun je het rolgordijn in klikken. Het rolgordijn bedien je met een ketting, aan die ketting zit een onderdeel dat je op de muur kunt monteren zodat kinderen niet met de ketting kunnen spelen.

Verduisterende rolgordijnen

Je kunt het beste kiezen voor een verduisterend rolgordijn in een kinderkamer zodat er geen licht door het doek naar binnen komt. Helaas is het wel zo dat er altijd wat licht via de zijkanten naar binnen komt, sommige mensen vinden dat prettig zodat ze weten of het al ochtend is. Anderen willen het liefst geen licht binnen hebben, je kunt er dan voor kiezen om een rolgordijn met aluminium u-profielen te bestellen. Aan de zijkant zit er dan een u-vormig profiel waar tussen het rolgordijn loopt.

Populaire kleuren rolgordijnen kinderkamer

De meest gekozen kleur voor een rolgordijn in een slaapkamer is wit en dat komt omdat wit bij alle kleuren past. Het is een neutrale kleur die zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Voor een kinderkamer is een wit rolgordijn wel heel saai en wordt er aangeraden om een kleur te kiezen die ook al voorkomt in de ruimte, bijvoorbeeld dezelfde kleur als een dekbedovertrek of accessoire. Blauw, groen, grijs of rood zie je vaak terug in een jongenskamer en roze, paars en oranje komen vaak voor in een meisjeskamer.