Van plan misschien uw douche te laten renoveren? Je kunt dit natuurlijk zelf doen maar er zijn verschillende bedrijven die zich hierin specialiseren. Deze kunnen vaak een douche op maat laten renoveren op basis van uw eigen specifieke voorkeuren en wensen. Dit hoeft daarnaast helemaal niet zo duur te zijn en lang te duren afhankelijk van je douche. Er komt meestal heel wat kijken bij het renoveren van uw douche.

Een goed begin is het halve werk bij renovatie douche!

Om de renovatie douche zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk zoveel mogelijk vooraf in te plannen. Laat hieraan niks aan het toeval over zodat er heel wat uitvoerend werk en kosten bespaard kunnen worden. Zet in dit plan alle benodigde materialen, afmetingen, werkvaardigheden en kosten. Dit geeft je vooraf een goed overzicht en inzicht in wat er precies allemaal bij de renovatie douche komt kijken. De standaardafmetingen van een vierkante douche is vaak 80 x 80 cm tot 100 x 100 cm en dat van een inloopdouche/rechthoekige douche vaak tussen 120 de 200 cm breed met een diepte tussen de 90 cm en 100 cm.

Stel vooraf ook een stappenplan op zodat alles een stuk vlotter zal verlopen tijdens het renoveren. Sla vooraf zoveel mogelijke materialen in, het kan namelijk soms tot enkele weken duren voordat alles daadwerkelijk geleverd bij jou thuis. Je wilt natuurlijk wel dat je badkamer zo snel mogelijk gerenoveerd is en spoedig weer operationeel is. Zodra je alles binnen hebt kun je voorzichtig beginnen met het afbreken van je oude douche. Let hierbij ook gelijk op schimmelresten en kalkvorming controleer grondig alle leidingen en afvoerbuizen. De verbouwing geeft je namelijk de perfecte mogelijkheid deze te laten repareren of vervangen. Je wilt natuurlijk niet enkele jaren later nog eens voor onverwachte problemen komen te staan waarbij je gelijk alles weer kunt afbreken.

 

Zelf je douche renoveren

Als je een beetje handig bent kun je er ook voor kiezen zelf de douche te renoveren. De meeste huizen beschikken over een standaard douche die waarschijnlijk al enkele tientallen jaren onveranderd is gebleven. Dit type douche is meestal wel toe aan een fikse opknapbeurt, upgrade of grondige verandering. Als je van plan bent alleen de douche te renoveren is het belangrijk dat de douche nog wel in de algemene look van de badkamer past. Met name het leggen van tegels kan best moeilijk zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Soms is het beter dit te laten doen door iemand met ervaring in het leggen van tegels. Het is beter beter dit in 1 keer te laten doen in plaats van meerdere pogingen.

douche renovatie

De stortdouche is een van de meest moderne douches waarvoor wordt gekozen tijdens een douche renovatie.

Kortom, hou rekening met de volgende factoren

  • Zorg voor een goede ventilatie in de badkamer
  • Check of alle leidingen werken en aansluitbaar zijn
  • Ga niet alleen voor design maar ook levensduur
  • Zorg dat het de algemene omgang in de wc niet belemmert wordt
  • De afvoer is erg belangrijk en controleer dit dus goed