U heeft net een nieuwe woning gekocht en u kunt niet wachten om hier zo snel mogelijk in te trekken. Echter moet u uw oude woning in goede orde verlaten voor de volgende bewoner en moet u ervoor zorgen dat alles goed overkomt naar uw nieuwe stekkie. Ook moeten er allerlei andere dingen geregeld worden voordat u uw nieuwe huis kunt betrekken. Kortom, er komen best veel dingen bij kijken. We zetten even een aantal praktische zaken op een rij.

Overbrengen van interieur

Als u gaat verhuizen naar uw nieuwe woning, wilt u natuurlijk dat uw interieur meegaat. Wellicht heeft u spullen die u niet per se hoeft mee te nemen. In dat geval kunt u het achterlaten en eventueel op laten halen door de gemeente. Interieur die u wel mee wilt nemen dient u goed in te pakken zodat niets beschadigd raakt tijdens de verhuizing. Ook moet u rekening houden met de grootte van uw meubels. Grote objecten kunt u bijvoorbeeld beter achterin een verhuiswagen zetten, zodat u daarvoor alle kleinere spullen kwijt kunt. Er komt dus nog heel wat kijken bij het overbrengen van uw interieur. Echter is het raadzaam om bij het verhuizen hulp in te schakelen van vrienden of eventueel een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontruimen van woningen en die u kunnen helpen bij het verhuizen.

Afsluiten abonnementen

Een ander punt waar u op moet letten bij het verhuizen is het afsluiten van nieuwe abonnementen. Afhankelijk van waar u heen gaat verhuizen, kunt u huidige abonnementen om laten zetten naar uw nieuwe adres. Denk bijvoorbeeld aan een alles in 1 pakket. Vaak kunt u de huidige tarieven en voorwaarden behouden in uw nieuwe woningen, mits u de wijziging van uw adres doorgeeft. Maar bij een energieleverancier kunt u misschien denken dat u in zee gaat met een andere partij. Indien u bijvoorbeeld in een hele andere regio gaat wonen, zijn er wellicht aanbieders die daar veel goedkoper zijn. Dit dient u van tevoren goed uit te zoeken zodat u niet teveel gaat betalen. terwijl u voordeliger uit kunt zijn. Wij wensen u veel succes met verhuizen naar uw nieuwe plek.