Een frisse look in je (nieuwe) woning realiseer je heel eenvoudig met modieuze plissegordijnen. Je eigen creativiteit is hierbij de enige begrenzing.

Plissegordijnen: maatwerk in de woonkamer

Plissegordijnen bieden je in tegenstelling tot andere oplossingen de mogelijkheid om je eigen ‘look’ te geven aan je woning. Door de unieke manier om de lichtinval te reguleren maak je van jouw woning een heus paleis. De tijdloze uitstraling en de handzame bediening zorgen voor een grote mate van gebruiksgemak. De mogelijkheid om nu ook plissegordijnen eenvoudig online, en op maat te bestellen zorgt ervoor dat de keuze erg makkelijk is.

De voordelen van plissegordijnen

Plissegoedijnen worden vaak verward met rolgordijnen. Beide vormen van raambekleding zijn echter geheel verschillend. Waar rolgordijnen de stof echt oprollen, is er bij plissegordijnen juist sprake van het opvouwen van de stof. Juist de opgevouwen banen zorgen er voor dat het bovenste gedeelte van het raam juist bedekt is. Dit is bij rolgordijnen niet altijd het geval.

Plissegordijnen hebben daarnaast ook een andere presentatie. De buitenzijde van de stof is namelijk aanders dan de binnenzijde. Hierdoor ontstaat eigenlijk een gordijn met een dubbelfunctie, iets wat plissegordijnen een groot onderscheidend vermogen geeft. De buitenzijde is zonwerend, terwijl de binnenzijde juist een duidelijke verduisterende functie heeft.

Verduisterend of liever transparant

Plissegordijnen zijn echter niet altijd verduisterend. Zo heb je altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een transparante zijde, een semi-tansparante- en verduisterende zijde. In veel gevallen is het doel en de inrichting van de woning bepalend voor de keuze van het type plissegordijn. Maar bij het kiezen van het meest ideale plissegordijn zijn er nog meer mogelijkheden:

  • Top Down Systeem
  • Top Down – Bottom Up Systeem

Het verschil bij beide systemen zit met name in de manier waarop het gordijn uiteindelijk wordt opgevouwen. Zo wordt het gordijn bij een Top Down Systeem enkel aan de bovenzijde opgevouwen, terwijl bij een Top Down – Bottom Up Systeem zowel aan de bovenzijde, alsmede aan de onderzijde gevouwen wordt. De manier van vouwen is daarmee ook van invloed op de hoeveelheid lichtinval.

 

plisse gordijn

Een plissé gordijn zorgt voor een warme uitstraling in huis.

Voor elk raam een geschikt gordijn

Voor elk type raam is er een passend plissegordijn. Zo kan je kiezen voor een speciaal gordijn voor de vaste ramen, de ramen die kantelen, of de ramen met de traditionele draaischarnieren. Daarnaast kunnen de plissegordijnen eenvoudig zelf gemonteerd worden. De gordijnen worden standaard geleverd met een duidelijke instructie waardoor je zelf direct aan de slag kan.