Een slaapkamer inrichten kan een tijdrovende en soms vermoeiende klus zijn. Het schuiven met meubels kan zwaar zijn en wanneer je ze vaak heen en weer versleept kan het ook op den duur een vervelende klus worden. Een goed alternatief daarom is het online inrichten van je slaapkamer. Hiervoor zijn verschillende online tekenprogramma’s beschikbaar. Hier kun je een plattegrond tekenen en vervolgens online je slaapkamer inrichten.

Je slaapkamer online inrichten

In een programma zoals floorplanner kun je een plattegrond tekenen en zelfs je slaapkamer in 3D bekijken. Je kunt diverse kleuren en materialen invullen, de tool is geheel gratis. Ikea heeft ook een eigen ‘planner’. Hierbij krijg je een soort 3D ingevulde slaapkamer waar je vervolgens alle producten uit de Ikea catalogus kan toevoegen. Wanneer je tevreden bent, kun je de slaapkamer uitprinten en meenemen naar het filiaal om de gekozen meubels te bestellen of op te halen.
Een andere tool is Navigram. Alle online tools zijn zijn redelijk gelijk aan elkaar. Navigram werkt met Windows, waarbij je gemakkelijk ruimtes en tuinen kunt tekenen voor de aannemer. Met Home Decorator heb je zelfs de mogelijkheid om foto’s van je eigen slaapkamer te importeren, zodat het uiteindelijke beeld beter aansluit op de werkelijkheid.
Tenslotte is er nog Home3decorator. Hier ontwerp je ook gemakkelijk je eigen tuin, terras, huis of balkon met dit tekenprogramma.
Slaapkamer voorbeelden

Je slaapkamer landelijk inrichten

Landelijke slaapkamers zijn tegenwoordig erg populair omdat er veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen, accessoires en warme kleuren. In de basis begint een landelijke slaapkamer met neutrale kleuren. Lichtgekleurde wanden, kozijnen en plafond.
De vloer is vaak een houten planken vloer. Dit zijn vaak zeer dure vloeren. Een alternatief is een laminaat met een landelijke uitstraling.
Zodra de basis gelegd is kun je aan de slag met de afwerking van de vloer. De meest voorkomende afwerking in een landelijke slaapkamer is een houten plankenvloer. Je kunt dit effect nabootsen door middel van laminaat te leggen.
Bij het bed wordt ook vaak gekozen voor een frame met houten ombouw. Als accessoires kun je kiezen voor houten decoratie, een wollen deken en eventueel natuurlijke elementen, zoals rieten manden of opbergdozen en zelfgemaakte accessoires.

Moderne slaapkamer inrichting

Een andere mogelijkheid is te kiezen voor een moderne slaapkamer inrichting. Een moderne slaapkamer kenmerkt zich door in de basis licht te zijn opgezet. Dit kan doormiddel van grote raampartijen of balkondeuren. Vervolgens wordt de moderne slaapkamer warm aangekleed. Denk aan zachte stoffen met warme kleuren. Ook in een moderne slaapkamer wordt veel gebruik gemaakt van accessoires. Wanneer je een wat kleinere slaapkamer hebt, kun je het beste kiezen voor slaapkamer hoge gordijnen. De ruimte lijkt hierdoor groter. Moderne slaapkamers kiezen ook vaak voor een wand met een behang met decoratieve print. Dit is vaak een wat drukkere wand, wat goed afsteekt tegen de rest van de slaapkamer.
moderne slaapkamer
Qua slaapkamer heb je dus verschillende mogelijke stijlen ter inrichting. Met de online tools voor het inrichten, kun je kijken wat goed bij jouw wensen past. Door het online irch