Tegenwoordig zijn er vele voorbeelden om een modern interieur te ontwikkelen. We lichten vandaag een aantal uit, waardoor je zelf ook een modern interieur kan krijgen. We lichten onder andere de keuken en de woonkamer uit. Om je een nog beter beeld te geven hebben we een aantal afbeeldingen toegevoegd, waardoor het ook visueel wordt.

Modern interieur voorbeeld van de keuken

Wat hedendaags een trend is, is een open keuken. Dit is een goed voorbeeld van een modern interieur voor de keuken. Vaak zie je dat de kookplaat op een eilandje staat samen met het aanrecht. Dit blad is vaak gemaakt van marmer. Het voordeel hiervan is dat je ook met meerdere mensen in de keuken kan werken. Bijvoorbeeld één doet al het snijwerk en de ander het kookwerk.

Modern interieur voorbeelden

Zoals je ziet heeft deze keuken een marmer eilandje.

Daarnaast zie je dat de vriezer en de koelkast vaak in een Amerikaanse stijl worden geplaatst. Op bovenstaande plaatje zie je ze rechts. In het vriesgedeelte is er een open ruimte aan de buitenkant waar je gekoeld water kan tappen en ijsklontjes kan krijgen.

Quooker

Daarnaast zie je de Quooker ook steeds meer terugkomen in de moderne keuken. Dit houdt in dat je zelf niet meer water hoeft te koken via een waterkoker, maar direct kokend water kan tappen uit de kraan. Ideaal wanneer je een snel maaltijd wilt klaarmaken waar je kokend water voor nodig hebt.

Modern interieur voorbeeld van de woonkamer

Na de keuken gaan we over op een modern interieur voorbeeld voor de woonkamer. Vaak kan je de woonkamers in twee verschillende typen onderscheiden. De een houdt meer van een hele strakke inrichting. De ander houdt meer van de zogenaamde tierlantijntjes.

Strakke inrichting

Wanneer je van een hele strakke inrichting houdt, is het van belang dat je hele warme kleuren laat terugkomen in bijvoorbeeld de schilderijen of in de kussens van de bank.

Modern interieur voorbeeld van een strakke inrichting

Hier zie je een strakke inrichting van een woning waarbij de warme kleuren terugkomen in de schilderij en de kussens.

Lossere inrichting

De wat lossere inrichting maakt vaak gebruik van vele kaarsjes, fotolijstjes en veel kussens die ze kwijt kunnen op de bank. Dit mogen best wat fellere kleuren zijn, maar maak er geen ‘regenboog-verhaal’ van. Dus probeer de kleuren wel enigszins te combineren.

Veel accessoires in dezelfde stijl.

Hierboven zie je dat er meer gebruikt wordt gemaakt van accessoires in de woonkamer. Er is gekozen om deze accessoires in dezelfde kleur/stijl te houden. Daarnaast komt de kleur van de muur terug in de kussens, waardoor de woonkamer één geheel wordt.

 

Hier boven lees je enkele tips over modern interieur voorbeelden. Hopelijk heeft u wat aan de tips die zijn gegeven. Mocht u meer informatie willen krijgen over het restylen van een woning, neem dan gerust contact met ons op.