Ben je toe aan een nieuw kleurtje op de muur? Dan kan het nodig zijn eerst het oude behang te verwijderen. Dit kan een klus zijn waar je ontzettend tegen op ziet, maar dat is nergens voor nodig! Met de juiste materialen in huis kun je het behang gemakkelijk van de muur verwijderen.

 

Technieken om makkelijk behang te verwijderen

Er zijn een aantal manieren om het behang te verwijderen. Een erg effectieve manier is het verwijderen met een stoomapparaat. Door het behang te stomen wordt het behang week waardoor het gemakkelijk verwijderd kan worden. Heb je deze apparatuur niet zelf in huis, dan kun je dit stoomapparaat huren bij een klusbedrijf. Wanneer je het apparaat in huis hebt is het belangrijk goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Het apparaat vult zich met water. Het is belangrijk dat het water de juiste temperatuur heeft voordat je aan de slag gaat. De stomer kun je vervolgens 30 seconden op de muur plaatsen. Wanneer je het stoomapparaat van de muur haalt kun je het behang verwijderen.

Makkelijk behang afhalen

Het is belangrijk het behang er goed af te halen. Lees hier hoe je dit makkelijk doet. Zo is het afhalen van het behang geen grote klus.

 

Heb je geen zin om geld uit te geven aan de huur van een stoomapparaat? Dan zijn er nog genoeg andere opties. De simpelste oplossing voor het makkelijk afhalen van het behang is met een natte spons. Deze techniek werkt vooral wanneer het behang niet te stevig op de muur zit. Wanneer het behang wel erg vast zit, is deze manier wellicht niet toereikend. Toch met een spons aan de slag? Dan ga je als volgt aan de slag. Het enige dat je nodig hebt is een spons en een emmer lauwwarm water. Met de spons dep je het behang nat, hierna kan het verwijderd worden.

 

De laatste techniek is het gebruik maken van een afweekmiddel. Hierdoor laat het behang sneller los. Door het afweekmiddel wordt de lijm opgelost en kun je het behang gemakkelijk verwijderen. Het is erg belangrijk de gebruiksaanwijzing goed te lezen voordat je met dit middel aan de slag gaat. Het afweekmiddel meng je vervolgens met water waarna je het op de muur aanbrengt met een blokkwast. Laat het afweekmiddel 5 minuten intrekken om daarna het behang gemakkelijk van de muur te kunnen halen.

 

Na het afhalen van het behang

Na het verwijderen van het behang is het belangrijk de muren goed schoon te maken voordat je aan de slag gaat met het bewerken van de muren. Wanneer het behang verwijderd wordt is het belangrijk dat alle verfresten goed verwijderd worden. Vaak kan dit gemakkelijk met een harde borstel en water.

Als het behang eraf is zie je vaak pas hoe de muur er zelf uit ziet. Voordat je gaat verven of behangen is het verstandig de muur te repareren waar nodig is. Zo krijg je het mooiste resultaat.