Het voorjaar staat weer voor de deur, dus tijd om het huis opnieuw te voorzien van decoratie. Altijd leuk om je woning weer opnieuw aan te kleden. Het leuke aan accessoires is, dat je dit kunt aanpassen aan het seizoen. Het decoreren in en om het huis hoeft helemaal niet duur te zijn. In dit artikel gaan we in op low budget decoratie.

Low budget vazen

Vazen zijn er in verschillende vormen, materialen en kleuren. Een gekleurde vaas kan direct een bepaalde sfeer oproepen in de woning. Je kunt vazen gebruiken voor bloemen en planten, maar tegenwoordig worden vazen ook wel gebruikt als basis voor bijvoorbeeld een paasversiering. Daarnaast worden vazen ook steeds meer gebruikt als waxinelichthouders. Dit soort vazen kun je in de duurdere woonwinkels kopen, maar in winkels zoals de Action is er ook ruime keuze aan low budget vazen.
Glazen stolp

Een vergelijkbaar low budget decoratie artikel is de glazen stolp. Dit is een soort opzetstuk met glazen omhulsel. Hierin kun je bijvoorbeeld tropische planten, zoals cactussen plaatsen. Een stolp is nog steeds erg populair en in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Vaak wordt de onderkant in ieder geval gevarieerd, hierbij kun je goed kijken wat bij de rest van het interieur past.

Kaarsenplateau

Kaarsen doen het, het hele jaar goed in huis. Kaarsen geven warmte, maar zorgen ook voor de aankleding van je woning. Kaarsen kun je leuk bij elkaar plaatsen op een kaarsenplateau. Dit plateau kan weer op een dressoir kast, tafel of bijzettafel geplaatst worden. Het bijkomende voordeel van een plateau is, dat deze te verplaatsen is. De ene keer verfraai je met het kaarsenplateau de zithoek waar je op dat moment bent. De andere keer kleed je de tafel extra aan, waaraan je eet. Een kaarsenplateau valt zeker onder de categorie low budget decoratie en kan in alle woonstijlen ingepast worden. Een plateau is goedkoop, kaarsen zijn er in verschillende kwaliteit/prijs niveaus, en de meeste kaarsen gaan een lange tijd mee. Je kunt kiezen voor een neutraal plateau met verschillende kleuren kaarsen met diverse lengtes en breedtes.

Low budget decoratie online

In dit artikel hebben we enkele mogelijke decoratieve artikelen uitgelicht die absoluut niet duur hoeven te zijn. Vaak gaat decoratie voor lange tijd mee, maar het is leuk om regelmatig te wisselen in woondecoratie. Hou bijvoorbeeld de jaargetijden aan om te wisselen van decoratie. De woonwinkels zelf houden hier ook rekening mee. Zo kun je inspiratie opdoen in de winkels.

woondecoratie online
Online kun je ook een hoop inspiratie op doen. Sommige websites maken zelfs gebruik van stijl adviezen, kleuradviezen en combinatie tips. Wanneer je hier gebruik van maakt, wordt het voor iedereen makkelijk om je huis leuk aan te kleden met decoratie. Het voordeel van online shoppen, is dat je snel prijzen kunt vergelijken. Met het oog op low budget decoratie is dit dus zeker een win-win situatie. Succes met het decoreren van je woning door middel van low budget decoratie!