Leer is een rijkelijke stof. Men maakt er al jarenlang fauteuils en jassen van. Nu is leer ook in opmars voor het maken van leren vloerkleden. Welk leren vloerkleed je ook voor je woning kiest, het valt meteen op omdat het zo bijzonder is. Het straalt klasse uit en kleedt je kamer warm aan.

Diverse soorten vloerkleden in leer

Er bestaan natuurlijk heel wat verschillende soorten leer. Daardoor heb je al heel wat keuze in vloerkleden. Je hebt leren vloerkleden waarbij grote stukken dierenhuid aan elkaar zijn gestikt, of je kunt kiezen voor kleinere stukjes of reepjes leer. Deze laatste hebben de look van patchwork maar hebben de hoge kwaliteit van leer. De blokjes kunnen even groot zijn of ze kunnen op zo’n manier zijn samengebracht dat je hele ingewikkelde structuren krijgt.

Zeer aparte leren vloerkleden

Dat je met leer heel wat kunt, is duidelijk bewezen. Zo vindt je bijvoorbeeld tapijten die bestaan uit cirkels uit leer die vastgemaakt zijn op een ondergrond. Of men maakt fijne strookjes leer vast op een ondergrond, zodat je een hoogpolig leren tapijt verkrijgt. Beide uitvoeringen worden vaak met reststroken uit de leerindustrie gemaakt. Daardoor mogen deze tapijten gerust ecologisch verantwoord genoemd worden.

De nieuwste trend

Heel trendy zijn de geweven leren vloerkleden. De scheringdraad is van sterke katoen en als inslag worden er repen leer gebruikt. Dit geeft een zeer exotische look aan het vloerkleed. Soms worden er stukken zilverkleurig materiaal en ook jute mee ingeweven. Daardoor krijgt het tapijt extra allure.

Leren vloerkleden

Leren vloerkleden passen geheel bij de trend van nu

Waar leg je een leren vloerkleed?

Een leren vloerkleed leg je best waar het optimaal tot uiting komt. Stop het dus niet weg onder je meubels. Bovendien past een leren vloerkleed in elk interieur. Voor een vintage en industrieel interieur kies je bijvoorbeeld voor leer met een verweerde look. Bij een landelijk interieur past een leren vloerkleed in zachte tinten zoals bruin en beige. In een moderne of minimalistische woning kies je voor een strakke uni-color uitvoering. Of je kiest voor een zeer opvallend vloerkleed om een mooi contrast te creëren. Combineer je leren vloerkleed met leren zetels of leren stoelen, zodat je een stijlvol geheel krijgt. Denk ook aan leren lampenkappen of leren lijsten voor je spiegels of schilderijen.

Vraag advies

Vooraleer je een leren vloerkleed aankoopt, vraag je best advies aan een professionele verkoper. Ze geven je kleurenadvies, bekijken met jou de lichtinval in je kamer en adviseren je over de grootte van het vloerkleed. Daarnaast kun je bij hen ook terecht voor informatie over het onderhoud. Een leren vloerkleed is sterk en duurzaam. Met het juiste onderhoud ga je er heel wat jaren plezier van hebben.