Een lekkage in de badkamer

Een lekkage in huis is een van de vervelendste zaken die je kunt hebben. Je zal het pas vaak erg laat zien wanneer je een lekkage hebt. Je kan het bijvoorbeeld zien aan de vochtplekken op de muur of als er water langs de muur stroomt. Omdat een lekkage in huis vaak moeilijk te repareren is, de plaatst van de lekkage is moeilijk te bepalen, weten we ook, dat er vaak een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Nu zullen lekkages bij oudere woningen eerder voorkomen dan bij nieuwe. Dat is begrijpelijk. De buizen die voor bijvoorbeeld de waterleiding gebruikt werden waren vroeger nog niet van kunststof, wat lang meegaat. Vroeger werd er vaak zink of koper gebruikt.

De badkamer
De plaats waar de lekkage in een badkamer zit is vaak moeilijk te bepalen. Je zal dan, waar je denkt dat de lekkage zit, de tegels weg moeten kappen. Vaak zal de lekkage in een badkamer ergens anders zitten dan op de plaats die je in gedachten had. Nu zijn er tegenwoordig gelukkig gespecialiseerde bedrijven die een lekkage gemakkelijk kunnen opsporen. Ook zij kunnen, wanneer de lekkageplaats is bepaald de lekkage verhelpen. In een badkamer zal men vaak tegels weg moeten kappen voordat je bij de lekkage kunt komen. Omdat zij echter de exacte plaats weten, waar de lekkage zit, is het vaak voldoende als er een tegel wordt weggehaald. Zodra de lekkage is gevonden kan men het lek repareren. Daarna kan men de muur weer afdichten. In de meeste gevallen is het zo dat je wel een paar tegels over hebt die je bewaard hebt. Wanneer je dan deze weer laat gebruiken, door de vakman, zal je achteraf niet meer kunnen zien waar de lekkage is geweest.

lekkage badkamer

Heb je last van een lekkage in de badkamer? Laat een specialist hier naar kijken.

In eerste instantie zou je kunnen denken dat een gespecialiseerd bedrijf duur is maar dat is niet zo. Ook zijn de kosten van een waterlekkage vaak bij veel verzekeringen gedekt. Zodoende kan je Lekkage Service inschakelen, die je van A tot Z begeleiden en helpen bij het verwerken van de lekkage.