Het landelijk wonen is helemaal in en daarbij hoort ook een aangepast interieur. Een landelijke inrichting huis geeft rust en gezelligheid. De bijhorende sfeer van het platteland waar gezelligheid en kalmte in het middelpunt staat.

Wat zijn de typische kenmerken van een landelijke inrichting huis?

De landelijke inrichting huis doet denken aan het platteland, dit wil zeggen dat er veel hout en houten meubels aan te pas komen. Dat er in de woonkamer een haardvuur is waar men samen kan vertoeven. Het landelijke staat voornamelijk voor het tot rust komen dus geen schreeuwerige interieur of kleurrijke muren maar oases van kleuren en materialen die alleen maar bijdragen tot deze rust.

Houtkachel

Een houtkachel hoort in een landelijke inrichting huis.

Kleuren van landelijke inrichting huis

Typische landelijke kleuren zijn lichte aardekleuren, pasteltinten, beige, lichtbruin. Vooral kleuren die echt bij elkaar passen en geen stress geven. Kleuren die rust geven en de gezelligheid van de kamers naar boven doet komen. Er bestaan ontelbare combinaties om met een kleurenpallet zachte kleuren het huis zo rustgevend mogelijk te maken.

Meubels en materialen

Hout is warm en gezellig
Er wordt meestal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Bewerkt hout en onbewerkt wordt veelal gebruikt voor de meubels. Hout is een duurzaam en natuurlijk product die ook het landelijke karakter ideaal weergeeft. Houten plafonds en houten vloeren zijn een must om deze landelijke karaktertrek perfect weer te geven in je duurzaam interieur. Ook beige, gebroken wit of lichtgrijze meubels en kasten hebben tot doel je interieur op een typische cottage te doen lijken. Rieten meubels doen het ook zeer goed om deze stijl te benaderen.

Gebruik van veel stoffen is belangrijk in landelijke inrichting huis
Mooie stoffen gordijnen, tafelkleden geven het rustieke van het landelijke interieur perfect weer. Stoffen met bloemen of grof geweven stoffen in lichte of bruine tinten.
Meubels mogen zelfs oud lijken of verweerd zijn om deze typische stijl weer te geven. Misschien een idee om even de kringloopwinkels af te schuimen om leuke meubeltjes of decoratiestukken die in het perfecte decor passen voor het platteland of de cottagestijl.

Een haardvuur in de woonkamer
Een open haard of een kachel maken het charismatische van deze stijl perfect af.

Decoraties maken het volledig af

Veel kaarsjes en kandelaars worden geplaatst evenals manden, potten, aardewerk servies. Allemaal typische decoratiestukken om je huis volledig om te toveren zoals op het platteland.

Landelijke inrichting huis

Opgezette dierenhoofden horen uiteraard ook bij een landelijke inrichting huis.

Verlichting straalt sfeer uit

Spotten die men kan dimmen tot een gezellig, zacht licht. Kaarsen die men doet branden om de sfeer te benadrukken. Verlichting draagt heel wat bij tot de uitstraling van deze huiselijke landelijke stijl.

Bloemen op tafel

Dit om je eetkamer extra cachet te geven en te benadrukken.

Een landelijke inrichting huis is betaalbaar

Voor je huis om te toveren naar een landelijk wonen huis hoef je niet heel veel geld uit te geven. De meeste decoraties en meubels kan je halen in een kringloopwinkel of een rommelmarkt. Soms helpt het om sommige meubels te verven in een pastelkleur. De muren kan je beter in een witte warme tint zoals gebroken wit of de kleur van eierschaal verven om deze stijl te benadrukken.