Wil jij jouw woning opnieuw inrichten, maar ben je hierbij op zoek naar inspiratie welke decoratie voor in huis het beste past bij jouw persoonlijke smaak? Laat je aangenaam verrassen door deze eigenzinnige en originele tips, waardoor jij jouw huis een geheel nieuwe stijl kunt geven. Zo voel jij je nog meer thuis in eigen huis. 

Scandinavische invloeden

Ben jij vaak onder de indruk als je de stijlvolle inrichting ziet van woningen in Noorwegen, Zweden en Denemarken? Ook jij kunt nu jouw woning een opknapbeurt geven met deze decoratie-ideeën uit Noord-Europa. Bij deze stijl speelt hout uiteraard een grote rol. Veel woningen in deze landen hebben vaak lambrisering aan de muren, met gladgeschuurde planken in een lichte kleur. Dit zorgt voor een moderne en verfrissende look voor de hele woning. Je kunt deze stijl ook combineren met juist vrij klassieke elementen, zoals kunstwerken of vazen, geheel in de Scandinavische stijl.

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur wordt steeds populairder in Nederland.

Heel retro

De afgelopen jaren zag je steeds meer elementen uit vervlogen tijden terugkeren in de woningen. Deze retrotrend is één van de prettigste trends, want je kunt veel kanten op met deze stijl. Met retro doelt men meestal op de jaren zestig en zeventig. Vooral kleuren als bruin, oranje en geel zijn hier volop aanwezig. Kies voor retro-verlichting en voor een groovy behang. Hiermee creëer je een stijl die niet alleen weer erg modern is, maar ook een stijl die gegarandeerd voor gezelligheid zorgt. Je kunt kiezen uit talloze toepasselijke accessoires, zoals posters van beroemdheden uit die tijd.

Zeer modern

Als jij juist een voorkeur hebt voor een stijl met elementen van ná de jaren zeventig, dan is deze industriële look wellicht iets voor jouw woning. Decoratie voor in huis is vaak kleurrijk, maar voor deze stijl is het juist belangrijk om niet te veel verschillende kleuren terug te laten keren. Vooral grijs, wit en zwart zijn hier van belang. Bij een industriële look hoort uiteraard veel metallische decoratie. Bij fotolijstjes of spiegels is het een leuke toevoeging om de omlijsting metaalgrijs te maken, zodat alles goed past bij de stijl. Zo maak je van jouw woning een hypermodern geheel.