Bijna iedereen vindt het wel leuk om zijn of haar huis mooi in te richten. Ook de badkamer is daar een onderdeel van. Het is immers een ruimte waar je je vaak begeeft. Maar wat nou als je een kleine badkamer hebt? Hoe kun je een kleine badkamer inrichten?

 

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Het kan misschien voelen als een uitdaging om je kleine badkamer leuk in te richten. Toch is bij een kleine badkamer inrichten een heleboel mogelijk. Zorg ervoor dat je een gezellige plek creëert waar ook voldoende ruimte is om spulletjes op te bergen. Goede opbergsystemen die er ook nog eens leuk uitzien, zijn de sleutel naar het mooi inrichten van je kleine badkamer. Omdat je weinig plek hebt in een kleine badkamer, is het handig om ieder item dat je er neerzet ook daadwerkelijk te kunnen benutten. Probeer de decoratie die er echt alleen voor de sier is achterwegen te laten. Er zijn zoveel leuke meubelstukken en andere spulletjes waar je de kleine badkamer leuk mee in kunt richten. Je kunt bijvoorbeeld je handdoeken matchen met de kleuren en tinten van de badkamer. Als je deze dan op planken zichtbaar opstapelt, heb je én een mooie look en ook heel handig je handdoeken bij de hand.

Kleine badkamer met bad

Misschien denk je, deze ruimte is zo klein, hier kan nooit plek zijn voor een bad. Waarschijnlijk verkijk je je hier op. Er zijn tientallen baden te koop die speciaal voor de kleine badkamer ontworpen zijn. Vormen die precies mooi uitkomen in de badkamer, en ruimte die goed wordt benut. Een jacuzzi waar je met z’n zessen in kan gaat het uiteraard niet worden, maar een knus bad is bijna altijd mogelijk.

 

kleine badkamer inrichten

Wil je een kleine badkamer inrichten? Houdt dan rekening met de grootte van het bad, verwerk het zoals bovenstaande foto in een hoek weg.

Kleurgebruik

Ga je een kleine badkamer inrichten, dan is kleurgebruik erg belangrijk. Kies voor rustige kleuren, natuurlijke tinten en laat vooral schreeuwerige kleuren achterwegen. Door gebruik te maken van te felle kleuren, oogt de kleine badkamer nog kleiner. Door rustige kleuren te gebruiken, voelt het alsof je meer ruimte hebt. Als je niet teveel kleuren wil mixen met het verven, kun je ook door meubels en accessoires kleuren naar boven halen. Heb je bijvoorbeeld een witte badkamer, dan kun je er voor kiezen mooie lichtblauwe handdoeken uit te stallen. En bijvoorbeeld zeep en tandpasta bekers in diezelfde kleur te kopen. Je krijgt dan op een makkelijke manier mooie kleurcombinaties.

 

kleine badkamer

wanneer je een minder grote badkamer hebt, is een wc het overwegen waard om eruit te laten. Op bovenstaande foto zie je dat een wc in de badkamer wel past.

Er is veel mogelijk om je kleine badkamer op een functionele en stijlvolle manier in te richten. Kijk vooral veel naar voorbeelden online en haal daar je ideeën vandaan. Door goed te onderzoeken, krijg je uiteindelijk de badkamer waar je van gedroomd hebt!