Heb jij al in de keuken Scandinavisch design? We kunnen er simpelweg niet omheen: Scandinavisch design is hot! En als je erover nadenkt is dat niet zo gek. De winkels liggen vol met accessoires die in een Scandinavisch interieur passen, en wanneer deze in een witte en lichte basis worden gebruikt krijg je al gauw het Scandi gevoel. Echter beperken de meeste mensen zich tot de woonkamer. Wist je echter dat een Scandinavische keuken ook een prachtige verschijning is? Veel licht in de keuken is altijd prettig, maar in combinatie met deze tijdloze stijl gaat u met nog veel meer plezier koken elke avond!

Onze droom keuken: Scandinavisch design

Ik ga niet liegen – wij hebben het er thuis vaak over om eventueel de keuken te renoveren. Heel spannend, omdat een verbouwing niet niks is. Maar het geeft me ook veel inspiratie en ik kan haast niet wachten tot het moment dat we de knoop gaan doorhakken! Gelukkig kan ik deze blog als uitlaatklep gebruiken, en daarom deel ik vandaag een lijstje met alle dingen die ik sowieso in mijn keuken in Scandinavisch design wil hebben!

Licht houten eetkamer tafel

Ik wil zonder twijfel een grote rechthoekige eetkamertafel met robuuste poten, gemaakt van licht hout. Een lekker groot model met plaats voor drie stoelen aan elke zijde. De stoelen zelf moeten van die typische Scandinavisch design keuken stoeltjes zijn! Die witte kuipjes met houten pootjes en zwart ijzerdraad. Echte statement pieces, dus!

Keuken scandinavisch design

Industriele hanglamp

Boven de houten tafel komt een prachtige grote industriële hanglamp. De industriële stijl gaat perfect hand in hand met Scandinavisch design in de keuken. Zo’n donkere lamp breekt het geheel een beetje op zonder de sfeer te verstoren. En het brengt wat stoerheid in de mix!

Witte Smeg koelkast

Ah, zo’n prachtige hoge losstaande koelkast van Smeg! Dat merk heeft sowieso de mooiste keukenapparatuur. Met een mooie hoogglans afwerklaag, zilveren details en afgeronde randen. Met zo’n meubel in de keuken valt iedereens mond gegarandeerd open. En het staat prachtig in combinatie met Scandinavisch design in de keuken!

Afwisseling tussen houten en witte keukenkastjes

Het aanrechtblad vind ik lastig, want mijn voorkeur blijft wisselen tussen een houten blad, een volledig wit glad of een marmeren blad. Maar hoe dan ook, ik wil dat de keukenkastjes verschillende kleuren hebben. Echt op zijn Scandinavisch: een combinatie van wit en licht hout. Zo breng ik wat speelsheid in de keuken zonder dat het er te druk uit ziet.

Kookeiland met hoge krukjes

Het liefst zou ik een keukeneiland willen die aansluit bij de keukenkastjes en het aanrecht. Aan één zijde komen dan twee of drie krukken in dezelfde stijl als de eetkamerstoelen: witte kuipjes met houten pootjes en ijzerdraad details. Dat lijkt me zo gezellig!

Licht houten wandplankjes

In een Scandinavische keuken zie je vaak houten wandplankjes met daarop enkele accessoires zoals een minimalistisch groen plantje en een aantal mason jars met daarin pasta, zaden en ontbijtgranen. Onwijs leuk om de keuken af te werken en lege gaten op te vullen!