Jaren geleden vond iedereen het heel normaal om in inspiratieloze, betonnen kantoorgebouwen te werken. Daar is goed de verandering in gekomen. Vooruitstrevende werkgevers zien hun gebouwen als een visitekaartje en er is meer aandacht voor de individuele mens gekomen. Dat heeft resultaat, uiteraard op het gebied van uiterlijk.

Werkgevers kunnen daarnaast ook meer invloed uitoefenen op de omstandigheden op het werk. Al gaat dat soms met horten en stoten. Neem bijvoorbeeld het klimaat. Niets is zo persoonlijk als het klimaat. Wij willen er allemaal comfortabel bij zitten, maar voor de een is dat in 20 graden en voor de ander is dat 18 graden. Daarnaast wil je misschien geen tocht, maar je collega wil wel frisse lucht. Gevolg is dat er altijd wel iemand aan het klagen is. Dat kan tegenwoordig wel enigszins worden aanepast. Zo zijn er kantoorplekken, waar je zelf je eigen klimaat kan instellen, omdat de warmte en koelte per plek kan worden geregeld. De roosters zitten direct onder en boven je. Zo heeft niemand last van jouw wensen op het gebied van comfort. Werkgevers die hun werknemers koesteren zetten steeds meer in op dit soort wensen. De tevredenheid onder het personeel stijgt dan ook aanzienlijk, en dat kan zich uitbettalen in een grotere loyaliteit.

Ook met meubilair
Wat op het gebied van klimaat kan, is overigens ook mogelijk met meubilair. Vroeger zette je gewoon een horde dezelfde bureaus neer, met precies dezelfde stoelen en hier en daar een plantje. Met door het grote aantal lichamelijke klachten, wordt dit inmiddels gezien als niet meer van deze tijd. Kantoormeubilair dat niet eens kan worden aangepast op de lengte van werknemers, zijn een garantie voor klachten, zoals RSI.

kantoormeubilair

Kantoormeubilair is zeer belangrijk. Het zorgt voor de sfeer op kantoor. Je moet er thuis voelen.

Origineel en design
Het is dus wel degelijk van belang dat meubilair in de zakelijke omgeving voldoen aan ergonomische standaarden. Tel daar bovenop dat orginele, design kantoormeubilair zoals directiebureaus, kasten en stoelen de creativiteit stimuleren en de motiveren absoluut verbeteren.

Het is bij renovatie of inrichting van een zakelijke omgeving dus niet alleen van belang dat kantoormeubilair van goede kwaliteit is, maar datook het uiterlijk ook meetelt. Bij een zoektocht voor stoelen, banken en kantinestoelen, waarbij al deze dingen meetellen, komen niet heel veel sites in aanmerking. Wie echter als werkgever het beste voorheeft met zijn werknemers, pakt de kans wel aan om enige kwaliteit te eisen in archiefkasten, ergonomische bureaustoelen en tafels. Een investering die loont.