Maak je woning kerstklaar

Kerst staat weer voor de deur, waar de één er geen genoeg van kan krijgen en het heerlijk vindt om het huis in hogere kerstsferen te brengen. Schiet de ander lichtelijk in paniek hoe de klus dit jaar nou weer geklaard moet worden. Om je kerstinspiratie verder aan te wakkeren of überhaupt op gang te brengen, vind je hier kersttrends en tips op een rij om je woning kerstklaar te maken!
Met de juiste decoratie zorg je ervoor dat je huis er uitnodigender uitziet voor de feestdagen.

Kerstboom

Dit jaar zien we dat het op het gebied van de Kerstboom werkelijk alle kanten opschiet. De traditionele variant inclusief engelenhaar/ zilveren sliertjes mag weer gezien worden. Daarnaast kun je ook ‘out of the box’ denken met het gebruik van bijvoorbeeld verse bloemen, glazen of metalen ornamenten of kleine speelgoedjes voor een unieke look. Belangrijk is wel ervoor te zorgen dat de kleuren en materialen die je gebruikt goed matchen met je huidige interieur en de rest van je kerstversiering.

kerst inspirtatie voor thuis

Breng de kerstsfeer in huis

Naast de kerstboom is het natuurlijk erg leuk om ook andere delen van je huis in de kerstsfeer te brengen. Zo kun je denken aan de open haard, tafels, trap, muren, ramen en kun je zelfs dingen aan het plafond hangen. Veel decoraties kun je ook zelf maken of gewone spullen die je nog in huis hebt kunnen opeens kerstig worden op de juiste plaats in combinatie met de juiste spullen. Denk hierbij aan kaarsen, plaids, mooi servies en glazen, maar ook lekkere geuren zoals kaneel, cederhout en sinaasappel.

Trends van het jaar

Één van de trends dit jaar is de botanische kersttrend, hierbij worden (kunst)planten met allerlei op de natuur geïnspireerde decoraties gecombineerd. Hierbij kun je denken aan eikeltjes, takken en groene ballen. Deze trend past goed in een moderne inrichting maar ook bij een landelijke stijl zou het niet gek staan.
Een typisch winterse look voor de kerst staat natuurlijk altijd goed, en zal nooit ‘uit’ raken. Dit jaar zie je hierbij ook de combinatie met lila en roze, wat zorgt voor een zachte bijna lieflijke uitstraling.
Voor de liefhebbers van een industriele stijl, kun je kiezen voor een combinatie van bijvoorbeeld beton en zwart staal met zachte nudetinten, zorg voor een mooie finishing touch met touw, leer en kaarsen.
Om de trendcirkel rond te maken, zoals al even genoemd: de klassieke ultieme kerstversiering mag weer! Al is die voor sommigen natuurlijk nooit weggeweest. De kerstversiering met rood, goud en (nieuw dit jaar) truffelbruin, staan beeldschoon in de boom. Ken je de notenkrakers nog? Deze houten poppen zijn weer helemaal hip en passen goed bij deze nostalgische kerststijl.