Met persoonlijke details in je inrichting kun je van je woning helemaal je eigen plekje maken. Door het ophangen van bijvoorbeeld vakantiefoto’s kun je deze mooie momenten keer op keer opnieuw beleven. Andere foto’s vrolijken je op of zijn dierbare herinneringen aan familie of vrienden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze persoonlijke herinneringen goed passen bij de rest van je inrichting. In onderstaand artikel lees je op welke zaken je moet letten om de perfecte fotodecoratie voor jouw muur te kiezen.

Welke decoratie past het beste bij jouw inrichting?

Eén van de belangrijkste zaken waar je op moet letten is het materiaal waarop je de foto af laat drukken. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden en niet alle materialen passen goed binnen elk interieur. Eén van de meest gebruikte materialen is canvas. Door een foto af te laten drukken op canvas lijkt het op een schilderij. Een foto op canvas past eigenlijk binnen elk interieur. Met een afdruk op hout krijg je een robuuster en stoerder resultaat en in een industrieel interieur past een fotoafdruk op plexiglas of aluminium heel erg goed. Wil je echt iets bijzonders? Laat je favoriete foto dan afdrukken op fotobehang.

Foto’s op de juiste manier bewerken

Soms zijn foto’s gelijk perfect en hoef je er helemaal niks meer aan te veranderen om een perfecte afdruk te krijgen. In veel gevallen wordt een foto echter persoonlijker en levendiger wanneer je deze bewerkt. Zo kun je een foto een compleet andere uitstraling geven door te spelen met kleur. Zwart-wit foto’s passen in vrijwel elk interieur en door een foto af te drukken in sepia kleuren krijgt de foto een ouderwets uiterlijk. Het kan ook erg leuk zijn om een foto aan de muur te hangen met een kleuraccent. In dit geval is de hele afbeelding zwart-wit op één kleur na. Deze kleur voegt details en accenten toe in één specifieke kleur. Vooral heldere kleuren zijn hiervoor zeer geschikt, zoals rood, geel en blauw.

Het maken van een collage

Heb je zo veel prachtige foto’s dat je niet kunt kiezen welke foto’s je aan de muur wilt hebben? Kies dan voor een fotocollage van al je dierbaarste foto’s. Een fotocollage kan een heel verhaal vertellen op één paneel.

Kleuren op elkaar afstemmen

Wanneer je een foto kiest voor aan de muur, moet je er rekening mee houden dat deze goed past binnen je huidige interieur. Zo moet je onder andere rekening houden met de kleuren die gebruikt zijn in jouw kamer en de kleuren van de foto. Wanneer een foto voor gezelligheid en sfeer moet zorgen kun je het beste kiezen voor warme kleuren, zoals rood, geen en oranje. Blauw-, paars- en groentinten maken een ruimte juist rustiger. Zwart-wit foto’s hebben uiteraard ook een neutrale uitstraling.

Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/