Lees hier alles over de beste tips voor een sfeervol kerstinterieur.

De kerstboom

We vieren het eigenlijk allemaal, kerstmis.. Sfeervolle dagen die met of zonder bezoek een mooi versierde kerstboom verdienen. Want dat is eigenlijk het belangrijkste accessoire met kerst. Een sfeervolle boom, versierd met de laatste trends. Zachte, warme kleuren zijn het helemaal dit seizoen. Pastelkleuren en stoere materialen moeten ons huis dit jaar tot een echt kersthuis omtoveren. De kleuren die we gaan zien zijn bijvoorbeeld een combinatie van donkergroen met roze. Maar ook lichtblauw, oudroze en lila tinten verdienen dit jaar de voorkeur.

Aanschaf

Het is eigenlijk helemaal niet nodig om elk jaar nieuwe spullen voor de kerstboom aan te schaffen. Hang gewoon tussen je met zilver versierde boom een aantal kleuren, die het komende kerstseizoen actueel zijn. De trends die elk jaar weer anders zijn, kunnen meestal wel met zilver worden gecombineerd. Dus een aantal pastelkleurige versierselen in de boom en je bent klaar. Wil je dit verder doorvoeren dan zijn er nog vele mogelijkheden om in je interieur wat sfeerhoekjes te maken. Gebruik de beste interieurtips op een slimme manier. Schaf niet direct allemaal nieuwe kerstversiering aan.

Interieurtips kerst

Met kerst mag je helemaal uitpakken wat betreft accessoires

Velvet

De komende periode zullen ook de velvet kerstballen in de winkels te zien zijn. Dit zijn kerstballen afgewerkt met een soort van fluweellaagje. Een chique trend, weer is een geheel andere versiering dan wat we gewend zijn. Hang een aantal van deze ballen tussen je huidige collectie en je zult een verrassend resultaat te zien krijgen.

Ambachtelijk en stoer

Ambachtelijk doet denken aan handgemaakt met gebruik van natuurlijke materialen. Door het benutten van deze trend, krijgt je interieur een unieke look. Handgemaakte kaarsen en kerstballen met een nostalgisch tintje, zijn helemaal in deze winter. Een aantal van deze materialen kunnen zijn; verweerd hout, zeep, papier, steen en staal. Het gebruik van deze materie kunnen een industriƫle uitstraling geven, wat een sfeervol en comfortabel gevoel oproept.

Traditie

Heb je geen zin om elk jaar na te denken over kersttrends? De traditionele kerstkleuren blijven altijd actueel. Combinaties van groen, rood, goud en zilver doen het nog altijd goed met kerst.

Bijzondere boom

Je kunt zelf ook iets verzinnen waardoor jouw kerstboom een unieke boom wordt. Wat te denken van een kerstboom waar alleen kerstmannetjes inhangen. Kerstmannen voor in de boom zijn in honderden variaties te koop. Het geeft een geheel andere uitstraling, vooral kinderen vinden een boom met deze versiering fantastisch.

Nostalgie

De kerstballen van vroeger komen weer helemaal terug. Wil je een boom zoals in de jaren ’50 en ’60 werd gezien? Struin dan de kringloopwinkels en rommelmarkten af. De laatste maanden van het jaar hebben de tweedehands winkels vaak een hoek ingericht waar kerstversieringen voor een klein prijsje worden verkocht. Ook online is er veel te vinden op nostalgisch kerstgebied. Kijk voor informatie op de desbetreffende websites.