Planten zijn een belangrijk onderdeel bij het stylen van de woonkamer. Door de vele verschillende vormen en formaten zijn er eindeloos veel mogelijkheden met planten. Wel is het belangrijk om niet alleen te kijken naar hoe de planten eruit ziet, maar ook welke verzorging de plant nodig heeft. Niet iedereen heeft zin om planten intensief te verzorgen. Gelukkig zijn er genoeg planten die weinig eisen stellen!

Grootte van de plant

De grootte van de plant is geheel afhankelijk van de plek waar deze komt te staan. Zo kan er in een lege hoek van de kamer een prachtige grote plant staan. Er zijn veel verschillende grote kamerplanten verkrijgbaar. Kijk bij het kiezen vooral naar wat het beste past bij je smaak en interieur. 

Wanneer de plant op een object als een kast komt te staan is de grootte die je kiest natuurlijk afhankelijk van hoeveel ruimte er beschikbaar is. Zo komen hangplanten heel goed tot hun recht op een hoge kast. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van een plantenhanger in combinatie met een hangplant in de woonkamer. Een ideale manier om een kale muur op te fleuren. Wees niet bang om verschillende kleinere planten bij elkaar te zetten, de combinatie van verschillende kleuren en vormen geeft een mooi effect.

Mooie potten

Er zijn veel verschillende vormen en maten potten verkrijgbaar welke een schakel kunnen vormen tussen de styling van het interieur en de plant. Zoek een pot die goed past bij de gebruikte materialen in het interieur. Bij een modern interieur komt een strakke kunststof pot bijvoorbeeld perfect tot zijn recht, terwijl stenen potten goed passen bij een klassieke inrichting. Manden en terracotta potten zijn ook weer helemaal terug van weggeweest en hebben een hippe uitstraling.

kamerplanten in pot

kamerplanten in potten

 

Onderhoud van kamerplanten

Planten in huis zijn natuurlijk prachtig, maar hebben ook verzorging nodig. Heb jij groene vingers? Dan is het geen probleem om ook te kijken naar planten die wat meer verzorging nodig hebben. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook genoeg planten verkrijgbaar die heel weinig eisen stellen. Vaak wordt duidelijk vermeld welke verzorging een plant nodig heeft. Let hierbij op hoeveel water de plant nodig heeft, of- en hoevaak deze gesnoeid dient te worden en hoe vaak verpotten nodig is. Zo is hier voor iedereen mogelijk om het interieur te verrijken.