De meeste dagen begin en eindig je waarschijnlijk in je badkamer. Voor veel mensen is de dag is pas echt begonnen na een verkwikkende douche. En ook de afsluiting van de dag vindt vaak in deze ruimte plaats, bijvoorbeeld omdat je je make-up moet verwijderen of je tanden moet poetsen. Of misschien gebruik je de badkamer ’s avonds om de zorgen van de dag van je af te laten glijden in een weldadig warm bad. Zodoende geven je wat landelijke badkamers voorbeelden.

De badkamer van je dromen

Omdat de badkamer een belangrijke ruimte in je huis is, wil je natuurlijk dat de inrichting ervan aansluit bij jouw behoeften en wensen. Heb je huisgenoten, dan tellen ook hun voorkeuren uiteraard mee in hoe de ideale badkamer er in jouw huis uitziet. Voor de inrichting van je badkamer heb je veel verschillende mogelijkheden. Sommige mensen geven de voorkeur aan een moderne, strakke look, terwijl andere mensen meer voelen voor een meer klassieke uitstraling. Sta je op het punt een nieuwe badkamer in te richten omdat je een nieuw huis betrekt? Of is je huidige badkamer toe aan een opfrisbeurt? Overweeg dan vooral ook eens een wat meer landelijke sfeer!

Landelijke badkamer inrichten

Wilt u een landelijke badkamer inrichten? Houttinten zijn dan absoluut niet weg te denken. Door open kastjes te gebruiken, geeft dit nog een extra landelijke uitstraling. Ook de manier waarop de handdoeken gevouwen worden helpt hierbij.

Landelijke badkamers stralen rust uit

Een landelijke badkamer zorgt voor de nodige dagelijkse rustpunten in een hectisch leven. Een landelijke inrichting straalt een bepaalde rust en authenticiteit uit die je uitnodigt om te ontspannen en de dagelijkse zorgen en bezigheden even te laten voor wat ze zijn. Door materialen en kleuren te gebruiken die een landelijke sfeer uitademen, wordt je badkamer een ware oase van stijlvolle eenvoud die je iedere keer weer even uitnodigt om pas op de plaats te maken. Landelijke badkamers staan ervoor garant dat de besognes van alledag als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Landelijke uitstraling bad

Een bad heeft uiteraard een landelijke uitstraling. Maar dit komt nog meer tot zijn recht wanneer het echt enkel een badkuip betreft.

Volop landelijke badkamers voorbeelden

Op welke manier kun je ervoor zorgen dat ook jouw badkamer dat rustieke sfeertje krijgt? Met wat landelijke badkamers voorbeelden kun je de nodige inspiratie opdoen. Je zult zien dat vooral het gebruik van hout veel doet voor de looks van je badkamer. Een houten vloer is dus een uitstekende keuze. Hout kan eveneens op de wanden toegepast worden, al kun je ook (deels) kiezen voor nostalgisch uitziende wandtegels. Ook tegelvloeren vind je trouwens terug in de landelijke badkamers voorbeelden; mits met zorg uitgekozen bereik je met tegels immers ook het gewenste effect.

Vloer van een landelijke badkamer

De vloer van een landelijke badkamer is erg belangrijk. Bij de bovenstaande is er gebruik gemaakt om een stenen en houten vloer af te wisselen.

Hout- en aardetinten

Ook met de keuze voor een wastafel of een bad kun je je badkamer een belangrijke landelijke touch geven. Alleen een vrijstaand bad op pootjes en opbouwkommen (al dan niet van natuursteen) op de wastafel doen al wonderen voor de sfeer. Ook de keuze voor kiezels als wandbekleding, bijvoorbeeld op een van de wanden, komt de landelijke uitstraling ten goede. Als je voor de verdere aankleding kiest voor rustige hout- of aardetinten, komt je badkamer al snel in de buurt van de mooiste landelijke badkamers voorbeelden!

Zuidelijke ambiance

Mocht je trouwens denken dat een landelijke badkamer niets voor jou is, omdat je deze stijl vooral associeert met saaie kleuren, dan helpen we je graag uit de droom. Natuurlijk hoort een rustige uitstraling bij een landelijke badkamer, maar dat betekent niet dat je niet ook een wárme, landelijke sfeer kunt nastreven. Je bereikt bijvoorbeeld een geweldig effect met Portugese tegels. Met een dergelijke vloer creëer je een landelijke badkamer met een warme, mediterrane ambiance die allesbehalve saai is! Landelijke badkamers voorbeelden zijn er volop, dus laat je inspireren en maak van je badkamer een echte droombadkamer. Van een badkamer met een prettige uitstraling heb je iedere dag profijt!