Zelf een huis bouwen, voor velen is het een droom. Door je eigen huis te bouwen weet je zeker dat je nieuwe woning volledig naar wens wordt. Wil je graag douchen in een ruime badkamer? Dan laat je een grotere badkamer ontwerpen. Liever een open keuken? Geen probleem, jij bent degene die het bepaalt. Naast het vormgeven van je woning, bepaal je ook welke bouwstijl gebruikt wordt. Modern bouwen is momenteel erg populair. Niet vreemd, want voor relatief weinig geld kun je een strakke moderne woning laten bouwen. In dit blog lees je meer over modern bouwen.

Modern bouwen: duurzame materialen

Ga je een modern huis bouwen? Dan ben je waarschijnlijk een groot fan van een strak design en neutrale kleuren. Modern bouwen is namelijk bouwen met duurzame materialen zoals beton, glas en hout. Voor relatief weinig geld kun je een strakke gietvloer laten leggen over je vloerverwarming, die uiteraard niet mag ontbreken in je moderne woning. Met veel glas zorg je voor een open en lichte ruimte, want ook dat is modern. Een modern interieur gaat heel goed samen met hout, mits je het subtiel houdt. Houten meubels of een strakke houten vloer geven een fraai contrast met je gestucte muren.

Modern bouwen inspiratie

Moderne lijnen

Modern bouwen is ook terug te zien in de vorm van het gebouw. Alleen het silhouet van het gebouw zou al moeten verklappen dat het een moderne woning is. Want, hoewel we in Nederland gek zijn op onze huizen met schuine daken vallen moderne huizen op door de strakke, rechte lijnen. Geen schuin dak, maar een plat dak. Ook wordt de beschikbare ruimte anders benut. Een modern gebouw bestaat vaak uit meerdere elementen, die spelen met materialen en diepte. Hierdoor ziet een moderne woning er niet uit als een doos, maar als een architectonisch hoogstandje.

Kies een architect die jouw begrijpt

Wanneer je een architect en aannemer voor jouw bouwproject wilt inschakelen, kun je hier beter de tijd voor nemen. Gedurende het project zul je veel met deze mensen moeten samenwerken. Het is dus wel zo prettig als je het goed met ze kunt vinden. En dan bedoelen we vooral op het gebied van stijl. Het bouwen van een huis is veel prettiger als je op een lijn ligt met de architect en aannemer. Je krijgt advies waar je wat aan hebt en het resultaat zal ook naar wens zijn.