Online is veel te zien omtrent de stijlen. Er zijn veel online woon- en lifestylemagazines, maar toch is het beter om het meubilair daadwerkelijk te gaan bekijken. Het kan gebeuren dat een afbeelding op een site van een retro zitje je prachtig lijkt, maar als je er daadwerkelijk inzit dat je dan denkt, doe maar botanisch met veel groene planten.

Waarom de hele woning in dezelfde stijl?

Een veel gemaakte fout met teveel online doen, is dat je een saaie woning krijgt. Dan valt de keuze op een industriële inrichting, want zo heeft de potentiële koper het ooit online gezien, en daadwerkelijk de hele woning is dan in die ene woonstijl. Als je kiest voor inspiratie opdoen in een woonwinkel dan wandel je van de ene afdeling naar de ander, en dat geeft een andere kijk. Het kan zo zijn dat je in die winkel inderdaad een strakke salon ziet met veel betonlook wat licht en ruimte schept, dat dan je besluit vaststaat, het wordt een industriële inrichting. Maar als je naar de slaapkamers gaat dat je dan verknocht raakt aan de romantische woonstijl. Als dit in de winkel mooi is, dan kan het in huis toch ook mooi zijn? De benedenverdieping industrieel en boven wat knusser en huiselijker. Op het gebied van knus en huiselijk is er veel keuze, naast de romantische de landelijke woonstijl.

Gewaagder is woonstijlen combineren

Als je jezelf niet wil vastpinnen op één woonstijl tijdens het verbouwen, dan kun je online niet veel doen. Dan moet je echt inspiratie opdoen in een woonwinkel. Het is zo moeilijk inschatten met enkel afbeeldingen op internet hoe een landelijke salon zou staan bij die Scandinavische eethoek. Het is daarom gelukkig dat er naast online ook fysieke winkels zijn, soms kun je iets moeilijk zien, en moet je de sfeer proeven. Een ander voorbeeld hierin staat in het intro, een retro zitje wat op een plaatje heel anders is dan dat je er daadwerkelijk in gaat zitten. Bedenk ook dat de online afbeeldingen op de meest gunstige manier zijn gefotografeerd, dat belichting veel kan doen, dus dat het thuis anders is dan op de afbeeldingen. Inspiratie opdoen in een woonwinkel is ook belangrijk om te voelen. In een bankje of fauteuil moet je echt even gaan zitten. Vanuit die positie kun je bepalen of de salontafel nog wel past, of er een ander kleed op de vloer moet. Door inspiratie opdoen in een woonwinkel maak jij van je huis een thuis.