De industriele stijl is heel apart: deze stijl zit vol karakter en straalt tegelijkertijd huiselijke gezelligheid uit. Neem bijvoorbeeld een industriële keuken. Deze oogt enerzijds stoer en robuust, en toch is het er aangenaam om te vertoeven. Wat is het geheim van deze gezelligheid? Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Kleed je keuken mooi aan

Gezelligheid wordt gecreëerd met leuke spullen. Niets is zo ongezellig als een kamer waar alleen meubelen staan. Mooie industriële lampen en diverse keukenaccessoires maken van je keuken een pareltje. Denk bij de inrichting van je keuken aan stoere en robuuste zaken. Laat alle objecten aansluiten op de stijl, de kleuren en de materialen van je keuken. Zo krijg je een stijlvol geheel dat aangenaam overkomt.

Kies zorgvuldig uit

Keukenaccessoires bestaan er in alle stijlen. Stel je dus niet tevreden met ‘gewone’ spullen. Ga bijvoorbeeld voor stoere zware kookpotten. Gebruik houten kratten in plaats van plastiek bakken. Denk aan schotels en voorraadpotten: kies ze in een stoere uitvoering en in natuurlijke materialen. Heb je veel metaal in je keuken? Kies dan bijvoorbeeld voor RVS kookpotten, metalen rekken en metaalkleurige keukenkranen. Vergeet ook de details niet zoals deurknoppen en handvaten van je kasten. Ook deze kies je best in een stoere en robuuste versie. Ga voor je handdoeken en pannenlappen voor natuurlijke materialen en discrete kleuren. Ook dergelijke kleine details zijn belangrijk.

 

Industriele lampen

Industriele lampen kleden je woonkamer mooi aan.

Stoere verlichting in de keuken

Hetzelfde geldt voor industriele lampen in de keuken. Ga voor een industriele look voor al je verlichtingspunten. Hier geldt ook: gebruik dezelfde materialen als diegene waarmee je je keuken hebt uitgerust. Heb je veel koper? Kies dan voor koperen armaturen. Heb je veel hout in je keukenkasten? Kies dan ook voor industriele lampen met hout. En wist je dat er betonnen lampenkappen bestaan? Ze ogen stoer en gaan perfect bij je betonnen vloer. Verdeel je verschillende lichtbronnen over de hele keuken en weeg af welk licht je waar precies wilt hebben. Denk aan fel licht boven het aanrecht en gezellig licht boven de eettafel. Eventueel vul je aan met een staan- of tafellamp. Zo creëer je op elk moment van de dag precies die sfeer die je hebben wilt.